Pęcherznice powinny zdać egzamin, już jest o nieeeebo lepiej. Podziwiam za przesadzanie takich wielkich krzaczorów! Ale jaki masz piękny ten różowokwitnący krzew krzewuszki, taki ma fajny pokrój. To efekt cięcia?
Tak, jest trochę kolorowo Powoli wyrastają słoneczniczki, rudbekie, jedna jeżówka z zadołowanych szykuje się do kwitnienia. Od frontu bije po oczach krzewuszka i floksy. Ostróżki dopiero wystawiają łebki. Muszę jakoś uporządkować te moje rośliny. Wydaje mi się, że mam taki misz masz
Może efekt cięcia, ale nie mojego właśnie czytałam kiedy się to to przycina Dosłownie cały krzew bzyczy. Bąki przy niej pracują non stop. Podoba mi się
Pęcherznica prawie mnie powaliła, ale się nie dałam. Akurat w tym dniu nie miałam męskiej ręki, więc musiałam sama. Tzn. nie musiałam, ale chciałam już coś zrobić Teraz niech rośnie na potęgę
Udało się, w piątek mam wolne. Caaaaaałe cztery dni będę działać ogrodowo. Muszę mojego eMcia zaciągnąć na zakupy Marzą mi się tuje, choć kilka, żeby działać z drugiej strony ogrodu...
Asiu masz takie samo połączenie jak ja-pęcherznice i irysy tylko nie wiem czy one tak szybko zarosna to badziewie u sąsiadów, chyba że nie będziesz cieła ich. Też mi się zakupy marzą, a co prezent na dzień matki
Asiu ja jeszcze w sprawie tego badziewnego parawanu... Czy wasza działka jest ujęta w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego? jeśli jest to trzeba by doczytać do jakiej wysokości może być ogrodzenie tzw. pełne a do jakiej tylko ażur. Na mojej wsi ogrodzenie pełne może być tylko do 1,5 metra. Bo mi się wydaje ze pomijając oczywiście badziewność tej przesłony jest ona po prostu za wysoka. Jakby co to wystarczy jeden telefonik do Urzędu Nadzoru Budowanego przy Starostwie i górna część "przesłony" pójdzie w p....u. A dolną część to już pęcherznica spokojnie przysłoni
Basiu to jest teren ROD. Wg regulaminu ogrodzenia nie mogą mieć więcej niż 1 metr. Jednym telefonem mogę "załatwić" ponad 1000 działkowców i siebie również. Mi słońca nie przesłaniają, tylko badziewnie to wygląda i dlatego rośliny muszą wystarczyć