Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

L00zak 21:45, 04 lip 2016

Asia to młodziak jesteś heheh, całe życie przed Tobą, głowa do góry, spokojnie i cierpliwie jak Przemo pisze
AsiaK_Z 22:11, 04 lip 2016

Młodziak to ja byłam 17 lat temu. Teraz bliżej 4 z przodu. Ech
Męska Solidarność
Makao_J 22:42, 04 lip 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Dzięki Aniu największy problem mam z "jakimiś" bylinami

Przede wszystkim kupuj te sprawdzona na początek. Zapisuj sobie wysokości i kolory a potem szukaj u siebie lub w necie. Jest mnóstwo bylin które są niezawodne zawsze.

Wklejaj foty z netu do pintersa - to mi bardzo pomaga. Zaglądam do nich i od razu przypomina mi się o jakie zestawienie mi chodziło.
AsiaK_Z 08:53, 05 lip 2016

Aniu dzięki za radę No muszę opracować jakiś system bo zaczynam ginąć z tym wszystkim
kamila66 10:35, 05 lip 2016

Makao_J napisał(a)
Masz już sporo dużego piętra w ogrodzie teraz trzeba podosadzać coś w nogi łącząc kilka czerwonych z kilkoma żółtymi i już masz więcej koloru. Mogą to byś kolumnowe berberysy czerwone i żółte cyprysiki. A potem pomiędzy jakieś byliny wmieszać.

Możesz łączyć też same zielone ale o różnych kształtach i liściach i też będzie super.

Ja tworze ogród 10 lat i najgorzej mam z miejscami, które robiłam na początku bo to takie zbiorowisko niczego i nic nie pasuje.

To jak ja ale nie walczę z tym tylko dosadzam tak aby pasowało, oczywiście po mojemu
Asiu Ania dobrze radzi Też poszłabym w berberysy, nie mają liści zimą ale bardzo szybko ruszają wiosną, dają koncert barw do późnej jesieni
Mam w ogrodzie Marię (żółta jesienią ognista) i orange rocket czerwony te polecam bardzo w nogi możesz wykorzystać bordowego admiration
AsiaK_Z 10:46, 05 lip 2016

Powiem tak... nie przeszkadza mi to, że rośliny gubią liście bo zimą na działce nie siedzę. Berberyska mam póki co jednego sztukasa, który przyleciał z nawozem ptaka Już ma jakieś 15 cm. Gigant To chyba ten tradycyjny berberys, choć tak na prawdę się dopiero okaże.
Ogólnie berberysy hoduje Koleżanka i dzięki Jej uprzejmości będę je miała u siebie za czas jakiś.

Lubię jesień kolorową, żółtą, pomarańczową.... no trochę liściastych musi być w ogrodzie
AsiaK_Z 10:47, 05 lip 2016

Moje liściaste w pracy....

AsiaK_Z 10:48, 05 lip 2016

Milka 13:00, 05 lip 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Przemciu, mógłbyś pisać horoskopy
Prawda, cierpliwość. Kiedyś miałam jej nieco więcej. Tracę ją z wiekiem

A to dobre
a tak przy okazji, 4 lata i masz prawie dojrzały ogród, byliny wysiewaj, zawsze coś się przyjmie i będzie z czego rozmnażać
AsiaK_Z 16:26, 05 lip 2016

Irenko 4 lata? ooooooo ta wersja lepsza
Co do wysiewów, chyba nie mam ręki. W tym roku wszystko mi padło pozostają gotowce