Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Filomena 18:44, 11 sie 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Filomeno, daaawno Cię nie było Witaj
Zmieniło się.... troszkę, a mi ciągle źle i koloru mało Ale plan działania jest i mam nadzieję na duże zmiany

No właśnie- kolor to jest temat. Na początku nie mogłam się zdecydować jaka tonacja pasuje do mnie i ogrodu. Potem jak już mam te kolory co trzeba to co roku coś wyskakuje w innym ODCIENIU niż trzeba. A jak już uznam, że będzie ok to następuje we mnie zmiana- pragnę dodać znów jakiegoś koloru.
Esencja kobiecej niestałości
JulkAd 22:07, 11 sie 2016

AsiaK_Z napisał(a)

A zobacz, nie wiedziałam że to takie diabelstwo. Moja siora chce to posadzić u siebie, muszę ją troszkę uświadomić

U mnie się rozsiała niesamowicie ...muszę usunąć bo mi marcinki zagłuszy, wprawdzie chwastom nie pozwala rosnąć, ale to mała pociecha
JulkAd 22:11, 11 sie 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Domowe buksikowe przedszkole
W zeszłym roku wsadziłam ok 100 sadzonek. Przyjęło się 18 cis póki co też daje radę

No w szoku jestem. Nie wiem dlaczego to Twoje przedszkole takie niezdyscyplinowane. Ja powtykałam i rosną już trzeci sezon chyba wszystkie się przyjęły, nie wiem dlaczego u Ciebie takie nieusłuchane?
AsiaK_Z 22:11, 11 sie 2016

olga80 napisał(a)

podobają mi się te różności

mi z 20 sadzonek buksów przyjęło się 3 teraz się zmądrzyłam nie kupuję ze szkółki dużych sadzonek kupuję na allegro takie za 3 zł maluchy ,po 2 latach wyglądają już wykwitnie no chyba,że potrzebuję na już takie jakieś dorodne

macham

Nad kupnymi nie trza chodzić a nad sadzonkami mus modły odprawiać ale chyba raz jeszcze spróbuję
AsiaK_Z 22:14, 11 sie 2016

Filomena napisał(a)

No właśnie- kolor to jest temat. Na początku nie mogłam się zdecydować jaka tonacja pasuje do mnie i ogrodu. Potem jak już mam te kolory co trzeba to co roku coś wyskakuje w innym ODCIENIU niż trzeba. A jak już uznam, że będzie ok to następuje we mnie zmiana- pragnę dodać znów jakiegoś koloru.
Esencja kobiecej niestałości

No właśnie u mnie fiolet, róż, żółć, biel. I co? Czerwone, ale przybrudzone, jeżówki. I jak tu żyć
AsiaK_Z 22:15, 11 sie 2016

JulkAd napisał(a)

U mnie się rozsiała niesamowicie ...muszę usunąć bo mi marcinki zagłuszy, wprawdzie chwastom nie pozwala rosnąć, ale to mała pociecha

Coś za coś
AsiaK_Z 22:18, 11 sie 2016

JulkAd napisał(a)

No w szoku jestem. Nie wiem dlaczego to Twoje przedszkole takie niezdyscyplinowane. Ja powtykałam i rosną już trzeci sezon chyba wszystkie się przyjęły, nie wiem dlaczego u Ciebie takie nieusłuchane?

No nie wiem ale z tej 18 cieszę się jak diabli taki mały sukces. Spróbuję jeszcze raz, może wynik lepszy będzie
Cisy mimo, że korzeni nie puściły, mają przyrosty. Taka magia
elka_ 22:24, 11 sie 2016

Wątek nadrobiłam w dwóch etapach, bo oglądałam naszych siatkarzy w Rio nie często ogląda się taki emocjonujący mecz 3:0 z Argentyną i taka zaciekła końcówka jakiej dawno nie widziałam

Asiu, jak zobaczyłam Twoje dokonania ogrodowe, to aż mi wstyd, bo u mnie nic się nie dzieje.

Hortensja ogromna, mało kwiatów, bo pewnie potrzebuje papu, ale teraz już chyba za późno nadrobisz w następnym sezonie
Różowa "lukrowa" różyczka prześliczna, mus ją ratować.
Dąbrówkę daj na przedpłocie, ona nawet przydeptanie zniesie , ja wsadziłam pod winoroślą, coby chwasty nie rosły, to w rok zarosła nawet betonową ażurową ścieżkę, łażę po niej a ona sobie rośnie jutro wstawię zdjęcie
AsiaK_Z 22:33, 11 sie 2016

elka_ napisał(a)
Wątek nadrobiłam w dwóch etapach, bo oglądałam naszych siatkarzy w Rio nie często ogląda się taki emocjonujący mecz 3:0 z Argentyną i taka zaciekła końcówka jakiej dawno nie widziałam

Asiu, jak zobaczyłam Twoje dokonania ogrodowe, to aż mi wstyd, bo u mnie nic się nie dzieje.

Hortensja ogromna, mało kwiatów, bo pewnie potrzebuje papu, ale teraz już chyba za późno nadrobisz w następnym sezonie
Różowa "lukrowa" różyczka prześliczna, mus ją ratować.
Dąbrówkę daj na przedpłocie, ona nawet przydeptanie zniesie , ja wsadziłam pod winoroślą, coby chwasty nie rosły, to w rok zarosła nawet betonową ażurową ścieżkę, łażę po niej a ona sobie rośnie jutro wstawię zdjęcie

Elu, ja w ogrodzie na prawdę mało zrobiłam. Plany były i się zmyły
Hortka papu dostawała, może za mało, za rzadko? Nie wiem. Zobaczymy jaka będzie po dzieleniu karpy.
Lukrową muszę lepiej sfotografować. Pokażę jej korzeń, który ledwo kupy się trzyma, ale żyje. Nie wiem jak odmłodzić i czy w ogóle się da. Pędy puszcza, ale jak ukorzenić? Przez odkład?
Dąbrówka właśnie jest na przedpłociu i tam zostanie. Skoro chwasty nie rosną, to jakaś pociecha
Brawo Siatkarze! Trzymamy kciuki za kolejne sukcesy naszych
JulkAd 22:43, 11 sie 2016

AsiaK_Z napisał(a)

No nie wiem ale z tej 18 cieszę się jak diabli taki mały sukces. Spróbuję jeszcze raz, może wynik lepszy będzie
Cisy mimo, że korzeni nie puściły, mają przyrosty. Taka magia

I ja bym się cieszyła z 18, trzmielinę jaką chcesz rozmnożyć? U mnie trzy gałązki w doniczce się męczą, miała być z tego kulka właśnie, ale na razie weny nie mam ...cis bez korzeni pędy puszcza?...no niemożlife

Buziaki