Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 13:23, 08 lip 2015

waldek727 napisał(a)

Olu.
Pisząc Ci o wybieraniu kamieni nie miałem na myśli przesiewania ziemi pod trawnik durszlakiem.

Mira, z tym durszlakiem to taka anegdota Zernkij tu :
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4924-moja-walka-z-wiatrakami-czyli-kamieniolom-troche-z-przypadku?page=75&quoted_post_id=1625389#reply

Oczywiście przebierałam ręcznie ale baaardzo dokładnie jakbym oddzielała ziarno od plew

babka 13:32, 08 lip 2015

BaRa napisał(a)
Bezprzewodowy pastuch? Czym to się je? Możesz przybliżyć technicznie?
Fajna rzecz potrzebuję pozbyć się natrętnych kotów sąsiadów, które notorycznie załatwiają się na mojej żwirowej rabacie, niszcząc przy tym lawendowe poletko (wylegują się w niej)

Ta nazwa trochę myląca jest bo bezprzewodowe odgrodzenie polega na tym że zakopany jest przewód i podłączony do prądu a psy mają broze, które reagują dźwiękiem a potem niewielkim impulsem. Z kotami to nie przejdzie ale !! Czytałam chyba u peepermint (kurcze jaki tutuł wątku ?? chyba pod czterema dębami ? Jak sobie przypomnę to dam Ci znać) o wodnych spryskiwaczach z czujnikiem na ruch. Ona to stosuje na zwierzyne leśną, która się zakrada do ogrodu. Można by popytać o działanie tego ustrojstwa bo na kotach chyba by się sprawdziło. Ja lubię psy i koty ale wiem jak potrafią wnerwiać kiedy moją odmienne koncepcje aranżacyjne....
babka 13:38, 08 lip 2015

Iwonko, Ewcia i Ewcia dziękuję za słowa uznania To buduje i to bardzo
Odwiedzę Was wieczorkiem bo teraz zmykam popełniac zbrodnie. Przesadzamy dziś cyprysy .... oby przeżyły. Jest chłodno, jutro też ma być więc może dadzą radę Mam nadzieję, że Waldek przeoczy ten wpis i mnie nie zruga za niemądre działania ale Waldku, kto nie ryzykuje .... Pozdrawiam :*

Juzia, dziecko :*
Juzia 13:50, 08 lip 2015

Ja wiem, że młodo wyglądam....ale żeby od dzieci mnie wyzywać?
Tego jeszcze nie było
babka 14:13, 08 lip 2015

Masz młodą teściową to Ty młodzutka musisz być
Skąd wiem, że teścioa młoda? Widziałam jej pięty

edit:
prostuję; przypomniało mi się, że to nie Twojej a Siakowej teściowej girki były Sorki
MiraR 14:19, 08 lip 2015

babka napisał(a)

Mira, z tym durszlakiem to taka anegdota Zernkij tu :
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4924-moja-walka-z-wiatrakami-czyli-kamieniolom-troche-z-przypadku?page=75&quoted_post_id=1625389#reply

Oczywiście przebierałam ręcznie ale baaardzo dokładnie jakbym oddzielała ziarno od plew

a ja uwierzyłam
Juzia 15:42, 08 lip 2015

babka napisał(a)
Masz młodą teściową to Ty młodzutka musisz być
Skąd wiem, że teścioa młoda? Widziałam jej pięty

edit:
prostuję; przypomniało mi się, że to nie Twojej a Siakowej teściowej girki były Sorki

Hahaaahahaha!!!
No właśnie coś mi nie pasowało
waldek727 16:23, 08 lip 2015

babka napisał(a)

Z kotami to nie przejdzie ale !! Czytałam chyba u peepermint (kurcze jaki tutuł wątku ?? chyba pod czterema dębami ? Jak sobie przypomnę to dam Ci znać) o wodnych spryskiwaczach z czujnikiem na ruch. Ona to stosuje na zwierzyne leśną, która się zakrada do ogrodu.

Nie.
Agnieszka (,,Ogród pod czarnymi orzechami") wokół posesji założyła kurtyny wodne z czujnikami ruchu żeby listonosz na skuśkę bez ogródek do chałupy nie walił.
Poskutkowało.
Podobno, że leśną zwierzynę też przy tym odstrasza.
waldek727 16:32, 08 lip 2015

To wiek synowej określa się po piętach teściowej?
No nie mogę.
Teraz to ja ryję ze śmiechu.
Juzia 16:34, 08 lip 2015

waldek727 napisał(a)
To wiek synowej określa się po piętach teściowej?
No nie mogę.
Teraz to ja ryję ze śmiechu.