Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

sarenka 14:09, 09 sie 2015

babka napisał(a)
Przy śniadaniu udziabała mnie osa, rany jak to boli :/
W nocy popadało fest, burza kilka razy wracała a my nockę znów nockę z psami mieliśmy Kota nawet do domu wróciła bo ostatnie noce wolała spędzać poza. Dziś mi nogi grzała jakby mi ciepła było mało
A domu można się udusić, mści się brak izolacji budynku Moze zacznę grać w totka i na docieplanie by stykło ?

Ocet na wacik i przyłóż.
Mnie małpa wczoraj użądliła :/
babka 14:27, 09 sie 2015

Sierpień zdecydowanie jest miesiącem os ... Posmarowałam komarolem i idzie wytrzymać, dziękuję za rady wykorzystam jak zajdzie potrzeba
Witaj Sarenko
sarenka 14:45, 09 sie 2015

Oj, to ja sie wcześniej chyba nie przywitałam?
Bo podglądam od jakiegoś czasu- dobrze pamiętam,że robiąc trawnik przesiewałaś ziemie durszlakiem ?
Szalenie mi sie Twój ogród podoba i widzę,że będe musiała i Twój wątek przestudiować od początku. Te podkłady wygladają super!!
sama wszystko wymyśliłaś??

Mi sie wiele rzeczy podoba- nie umiem określic stylu,ale na pewno linie proste,tak jak u Ciebie,ale nie mam wyobraźni co i jak prezentowało się po skończeniu.
babka 15:08, 09 sie 2015

Jak milo naprawdę nie sadzilam ze te moje twory mogą się podobac Mnie tez brakuje wyobraźni przestrzennej więc przed układaniem podkładów rozkladalam sobie deseczki by ustalic proporcje. Gazony chcialam murowane ale Zon nie czuje sie w tym zbytnio więc wymyslilam podklady (na szkodę sobie bo musialam się do prac dolożyc a te cięzkie pierony są )
Tak to ja "przesiewalam" ziemie w sumie okazalo się ze chyba niepotrzebnie bo warstwa nowej gleby bardzo gruba ale przynajmniej mam poczucie, ze zrobilam to poprawnie
Nie cofaj się w watku, szkoda czasu
Idę na lezaczek sie usmażyć, potem zajde do Ciebie bo nie bylam
sarenka 16:04, 09 sie 2015

Musze przejrzeć i tak Twój wątek, może cos mi sie uda podpatrzeć co u mnie by sie sprawdziło?

Wszystko tam u Ciebie ładne jest bardzo Może mi podoiesz co zrobić z tarasem- w sensie czy pomysł by jego boki tylko otynkowac i dać później w koloerze domu jak bedzie elewacja robiona (tak, żeby do tego zielonego dachu pasowało-co mnie podkusiło wybrac ten kolor

Jaka ziemie sypałaś na swój trawnik??I jaką trawe wysiewałaś? Jestem na etapie szukania jakiejś co sobie poradzi u nas.

Podziwiam za chcę leżenia na słońcu- ja go unikam Zmarszczek nie chcę mieć bo latka lecą
U na od sużo, to nie ma jak posiedzieć w cieniu bo tam małpy latają
Juzia 17:01, 09 sie 2015

Nie spuchłaś?

A gdzie chcesz zmieścić tę Annabellkę przy jałowcach?
Masz jakąś fotkę na tę rabatę...z większej odległości???
babka 22:25, 09 sie 2015

Sarenko, zaintrygowałaś mnie tymi latającymi małpami o co chodzi ??

Zerknę do Ciebie bardzo chętnie zaraz ale ten czas, nie wiem czy nie padnę
Dziś mieliśmy grillowisko i ognisko, trochę zeszło a jutro do pracy
Zmarszczek też się boję, zresztą co tu ukrywać, mam je ale ubóstwianie słońca jest silniejsze
Jednak nie wytrzymałam długo na leżaczku bo widząc ile liści zrzuciły podczas burzy moje wierzby ruszyłam cztery litery i zaczęłam je zbierać
babka 23:08, 09 sie 2015

Juzia mówisz, że tam się nie zmieści ? Ja mam plan wzdłuż całego gazonu posadzić hortensje Polar Bear a na końcu właśnie tę anabelke. Trzmielina, która rośnie przy żurawkach robi wylot stamtąd, tak samo te kępy irysów

PS. nie patrzeć na patyki podtrzymujące werbenę w pionie Dziś burza lekko je rozchwiała, chyba zbyt płytko je posadziłam.

Ensata 23:09, 09 sie 2015

Biegasz z patyczkami do werbeny, LOL. Super te podkłady wyglądają
babka 23:18, 09 sie 2015

Biegam bo mi się do tyły obalały jakieś wczorajsze te moje werbeny