Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

eda 21:15, 18 paź 2015

Olcia znalazłam takie coś tylko trudno dobrać do tak mocnych kolorów myślałam o tawułkach takimi piórami różowymi albo coś podobnego wstawię ci coś takiego zobacz i wykasuj ...

mateuszmichn 21:43, 18 paź 2015

Red barony fajnie będa wyglądały. Pamiętam, że ma tam być docelowo palenisko więc ogień przeniesie się do donicy w postaci czerwonych liści.

Donica będzie spełniała też rolę siedziska?
babka 21:55, 18 paź 2015

Reniu, Edziu czarna trawka pasuje ale nie wiem czy w tym miejscu będzie pasować bo to będzie dość wysoka donica (50cm) obawiam się z perspektywy nie będzie dość widoczna ... (???) Mam takie zapisane inspiracje

https://www.pinterest.com/pin/462604192953561510/
https://www.pinterest.com/pin/462604192953561802/

ta najbardziej w klimacie całego ogrodu:
https://www.pinterest.com/pin/462604192953561554/

U Joli z lawendowego bardzo podoba mi się połączenie z kulkami
babka 21:59, 18 paź 2015

mateuszmichn napisał(a)
Red barony fajnie będa wyglądały. Pamiętam, że ma tam być docelowo palenisko więc ogień przeniesie się do donicy w postaci czerwonych liści.

Donica będzie spełniała też rolę siedziska?

Wiesz, z paleniska w tym miejscu chyba zrezygnujemy bo bliskość płotu i budynku powoduje zawirowania powietrza, trochę to niebezpieczne. Bardziej przydałaby się w tym kwartale woda, myślimy nad tym intensywnie

Donice będą wykonane z podkładów ( haaaa, jakby inaczej ) i będzie można na nich przysiąść i owszem
leon60 22:01, 18 paź 2015

jakie wymiary będzie miała donica ?
mateuszmichn 22:14, 18 paź 2015

babka napisał(a)

Wiesz, z paleniska w tym miejscu chyba zrezygnujemy bo bliskość płotu i budynku powoduje zawirowania powietrza, trochę to niebezpieczne. Bardziej przydałaby się w tym kwartale woda, myślimy nad tym intensywnie

Donice będą wykonane z podkładów ( haaaa, jakby inaczej ) i będzie można na nich przysiąść i owszem

Hmm no szkoda, bo fajnie by tam wyglądało palenisko, takie jak w lawendowym.
No i wtedy na górze mogłyby być dwa rzędy podkładów, żeby siedzisko było szersze.
babka 22:20, 18 paź 2015

leon60 napisał(a)
jakie wymiary będzie miała donica ?

Olu mniej więcej boki pod ścianą i płotem będą miały 260, głębokie na ok 90cm, wysokie 50cm

pomyślałam o takim rozmieszczeniu (???) na płocie będzie ekran z drewna połączony z pergolą

babka 22:21, 18 paź 2015

mateuszmichn napisał(a)

Hmm no szkoda, bo fajnie by tam wyglądało palenisko, takie jak w lawendowym.
No i wtedy na górze mogłyby być dwa rzędy podkładów, żeby siedzisko było szersze.

Wiesz bezpieczeństwo ponad wszystko.
Co masz na myśli pisząc o dwóch rzędach podkładów ? wyższy gazon+ doklejony niższy jako siedzisko ?
lojalna_ 22:38, 18 paź 2015

na zupełnie pierwszy rzut oka to red baron do tej donicy za mało i za delikatnie ...rozplenice ktore z niej wypływaja wygladały by bosko a gdyby była mozliwoasc zasadzenia tego rb pod nia to by juz było cudownie ale tam chyb aziemi na rabate nie masz.
mateuszmichn 22:42, 18 paź 2015

babka napisał(a)

Wiesz bezpieczeństwo ponad wszystko.
Co masz na myśli pisząc o dwóch rzędach podkładów ? wyższy gazon+ doklejony niższy jako siedzisko ?

No tak. Inaczej widać te wszystkie odległości na zdjęciu a inaczej jest w realu.
Chodzi mi o to, że jak patrzysz na donice z góry to żeby zrobić ściankę szerszą, z dwóch podkładów. Jak coś mogę zarysowac jeśli źle wytłumaczyłem