Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

inag 13:26, 16 paź 2015

Tylko moja na spacerach chodzi przy samej nodze a jak tylko zobaczy, ze została sama...
Ja już chyba też nie jednak. To spore wyzwanie, żeby ogarnąć psiaka w 100%
beata_m 14:37, 16 paź 2015

Tamat o psiakach się rozwinął, niełatwa sprawa więc Oluś życzę wytrwałości i dobrych pomysłów na działanie oby i Wam i psiakowi lepiej było
babka 21:19, 17 paź 2015

Niełatwe to sprawy, trudne decyzje. Moje psy prócz wyżełki są psami po przejściach z rozchwianą psychiką. Sznaucerka wzięta ze schroniska ma skłonności do ucieczek i niszczenia. Kolejny - przygarnięty z ulicy, ma skłonności do agresji i lęki przed mężczyznami.... najwyraźniej doznał sporo niemiłych doświadczeń.
Psy są w miarę ułożone, posłuszne lecz gdy zostają same szkody są nieuniknione i szczerze mówiąc wątpię by szkolenie wniosłoby jakieś pozytywne zmiany w ich psychice.
Problem w tym że niepożądane dziś zachowania do niedawna były przez nas prawie całkowicie ignorowane. Po prostu nikomu nie przeszkadzała wykopana dziura czy zasikana zieleń.
Odkąd zaczęłam "tworzyć ogród" stworzyłam sama sobie problem bo zaczęłam nagle wymagać od nich rzeczy, których najzwyczajniej nie rozumieją. Z jednym psem byłoby prościej, w gromadzie jeden naśladuje drugiego i problem zostaje pomnożony razy 3
Przez wiele lat moja praca nie pozwalała mi na poświęcanie im zbyt wiele czasu i odpowiedniemu wyszkoleniu. Teraz gdy są już stare mogę jedynie w nieznacznym stopniu cokolwiek w nich zmienić. Napewno będziemy próbować. Dziewczyny damy radę Buziaki Olu, Ilonko
babka 21:22, 17 paź 2015

Beata, Reniu macham i ja
U mnie mgliście, mokro i ponuro. Nic nie zrobiłam, czekam na szałwie
Ewik 21:40, 17 paź 2015

babka napisał(a)
Beata, Reniu macham i ja
U mnie mgliście, mokro i ponuro.

To tak jak u nas, plus, ze ogród sam sie podlewa
babka 21:44, 17 paź 2015

Bo Grudziądz to prawie rzut beretem odemnie
07_Rene 09:21, 18 paź 2015

Gdzie zamawiałaś szałwie? Może zdecyduje się kupić przez zimę
Powiedz, jakie wysokie są Krzysztofy? I czy dużo miejsca potrzebują? Bo one chyba duże kule mają...
chojna 13:34, 18 paź 2015

U mnie też nareszcie pada. Deszcz jest zbawienny. Nie padało od kilku miesięcy , w zimę nie było śniegu. Ma tak być podobno cały tydzień.
babka 14:06, 18 paź 2015

07_Rene napisał(a)
Gdzie zamawiałaś szałwie? Może zdecyduje się kupić przez zimę
Powiedz, jakie wysokie są Krzysztofy? I czy dużo miejsca potrzebują? Bo one chyba duże kule mają...

Zamówiłam szałwie w sadowniczy.pl. Reklama tego sklepu wisiała jakiś czas u nas na forum. Zaczekaj z zamawianiem najpierw ocenimy sadzonki, w tym tygodniu ma do mnie dotrzeć.
Krzyśki rosły na ok. 50cm a ich średnica to ok 30. Trochę miejsca trzeba im zapewnić.
Tym razem posadziłam je grupkami po 2szt. Zobaczę jak to będzie wyglądać, mam nadzieję, że lepiej.
babka 14:07, 18 paź 2015

chojna napisał(a)
U mnie też nareszcie pada. Deszcz jest zbawienny. Nie padało od kilku miesięcy , w zimę nie było śniegu. Ma tak być podobno cały tydzień.

To prawda ale dziś mogło sobie podarować, miałam inne plany