Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Juzia 23:28, 23 paź 2015

Ewik napisał(a)

No i co sie mądrzysz ? Zartuje oczywiście

Ja tak na samym początku dałam mozgę i pierwszy rok byłam cała happy jak sie rozrosła , w następnym już nie . jej kłącza znalazłam ponad 2 metry dalej , aczkolwiek nadal mi sie podoba i mam ją w jednym miejscu gdzie moze szaleć , ale tam i jej ciezko idzie

Ja to nawet turzyc rozłażących się już nie lubię.

A kłosówkę po wytępieniu miałam jeszcze dwa lata
babka 23:28, 23 paź 2015

Dziołchy, mamy demokrację (jeszcze!!....)
sylwia_slomc... 23:28, 23 paź 2015

Ale spina, aż się kurzy!!! Podajcie sobie rączkę na zgodę ........no już. Wszyscy mamy ten sam cel - piękny ogród Po co sobie do oczu skakać? Macham do Obu
Ewik 23:29, 23 paź 2015

babka napisał(a)
Uwaga ! proszę nie regulować monitorów, oto moja twórczość
Pisząc że chciałabym uzyskać swobodny styl miałam na myśli nieregularne sadzenie roślin. Co myślicie ? (uwaga, rechot słyszę z daleka !! )

Specem nie jestem ale mi sie podoba , ja to bym jeszcze te turzyce dała , przynajmniej koło hortensji , bo na wiosnę troche łyse nózki ma

jaką hortkę chcesz?
Juzia 23:31, 23 paź 2015

babka napisał(a)
Uwaga ! proszę nie regulować monitorów, oto moja twórczość
Pisząc że chciałabym uzyskać swobodny styl miałam na myśli nieregularne sadzenie roślin. Co myślicie ? (uwaga, rechot słyszę z daleka !! )

Chyba szyk bym przestawiła...

Dwa miskanty, hortensja i rozplenica.
iwka 23:31, 23 paź 2015

Olu doświadczenie u mnie małe ale tojeść faktycznie lubi wilgoć, mialam nią obrosnieta całą rabatę z kulkami bukszpanowymi i tydzień temu wszystko wyrwalam, ekspansywna bardzo, a jak ma sucho to nie wygląda estetycznie, co nie zmienia faktu że super wygląda w donicach jak tak sobie zwisa. Mogę Ci podesłać z taczkę jak chcesz, deszcz pada to jeszcze nie uschła

Co do ML to mam go pierwszy rok i faktycznie urósł dość pokaźnie. A nie można po prostu dac yo jako jeden egzemplarz, dla akcentu i pozwolić mu rosnąć jak sobie chce. Powiem szczerze, ze rozumiem ograniczanie przed ekspansywnoscią roślin, ale na oddzielenie w donicy gatunków ze względu na upodobania glebowe już nie. Potem tylko problem przy podlewaniu i nawozeniu takie moje uwagi ale ja mało wiem i nie umiem tak jak Wy szczegółowo planować. Posadz jak czujesz, będzie dobrze
paula23 23:33, 23 paź 2015

Juzia a podasz mi jakiś powód dla którego nie można ograniczać miskantów?
Bo widocznie źle robię i chętnie się po koleżeński dowiem.

Sylwia przecież to tylko dialog

Dobra darujmy sobie ta rozmowę bo szkoda wątek koleżance zaśmiecać ale z pytaniem wyżej to ja na serio
Juzia 23:33, 23 paź 2015

paula23 napisał(a)
ooo i właśnie dlatego mówiłam że mój pomysł może Ci się nie podobać bo ja lubię "powtarzalność"

Więc zmieńcie wyraz pyskówka na przekomarzanie się.

Przekomarzanie się jest wyrazem sympatii
Ewik 23:34, 23 paź 2015

Juzia napisał(a)

Ja to nawet turzyc rozłażących się już nie lubię.

A kłosówkę po wytępieniu miałam jeszcze dwa lata

ja mam taka blue zinger czy cos tam , rozrasta sie rozłogami ale krótkimi i narazie ja lubię
Ale w przyszłym sezonie będę miała nową miłosć - brązowe turzyce , wszelakie tzn juz kiełkuje ale na zimę nie kupuje - przyjdę po porady )
babka 23:34, 23 paź 2015

Ewik napisał(a)

Specem nie jestem ale mi sie podoba , ja to bym jeszcze te turzyce dała , przynajmniej koło hortensji , bo na wiosnę troche łyse nózki ma

jaką hortkę chcesz?

Jaką ? a żebym to ja się znała Bobo, diamantino albo coś w podobnego Małą w każdym bądź razie i najchętniej białą. Zaryzykuję, mąż mówi, ze nawadnianie do niej pociągnie. Turzyce ok. lubię je a do tego mam zielone i brązowe, które lepsze ?