Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

07_Rene 16:47, 23 mar 2017

babka napisał(a)
I znów irysy... póki są

Ten kadr fantastyczny Kolorystyka też w moim guście.
Kule bukszpanowe dodadzą elegancji Twojemu ogrodowi.
Ja też jestem z pracami daleko w tyle. Organizuje opiekę do dzieci, żebyśmy z em-em mogli zaszaleć z pracami w weekend. Oby się pogoda poprawiła.

A wiesz, że jeszcze drzewo mi zalega Normalnie mam taki przez to rozstrój nerwowy, że szok, ale nie chce się kłócić ze znajomymi...
babka 21:39, 23 mar 2017

Agania napisał(a)

Irysek Ci się wyrodził

Mela cudowna i jak zapatrzona w punkt....?

Kota dziękuje za komplementa a zapatrzona tu jest w ptaszki, narazie skutecznie udaje mi się je chronić przed nią
babka 21:54, 23 mar 2017

07_Rene napisał(a)

Ten kadr fantastyczny Kolorystyka też w moim guście.
Kule bukszpanowe dodadzą elegancji Twojemu ogrodowi.
Ja też jestem z pracami daleko w tyle. Organizuje opiekę do dzieci, żebyśmy z em-em mogli zaszaleć z pracami w weekend. Oby się pogoda poprawiła.

A wiesz, że jeszcze drzewo mi zalega Normalnie mam taki przez to rozstrój nerwowy, że szok, ale nie chce się kłócić ze znajomymi...

Znajomi mieli je sprzątnąć tak ? Trzeba było zachować dla siebie, składować. Byłoby w sam raz do kominka
A z pogodą to wielka niewiadoma, miało być u nas ciepło a jest ledwo 5st Nie da się nic zrobić.
Wczoraj udało mi się trawnik wygrabić, dzisiaj hortensje przyciąć.
Z różami jeszcze czekam, nie tnę, nie odkrywam kopców.
Zaraz kwiecień i trzeba będzie lawendę ścinać i okaże się że wszystkie prace w jednym czasie się zbiegną.
Tuje jeszcze nie wyczyszczone, nie przycięte, niwaki czeka...
Gdzie przesadzanie ??? Buksy czekają
Właśnie tak dziś pomyślałam, że w zamyśle był ogród jak w Grecji a robię ogród ogrodowiskowy
Lubię tę moją konsekwencję
babka 21:55, 23 mar 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Olu dałam u mnie linka do strony z tymi moimi nożycami akumulatorowymi do cięcia, tam wszystkie informacje w opisie, lało u nas nie miałam jak ich wypróbować jeszcze niestety

Dzięki Sylwia za namiary, jutro chyba pojadę do LM to zerknę na sprzęt
Zana 22:02, 23 mar 2017

No Ola, proszę mi tu nie narzekać. Co ja mam powiedzieć, jak mam ogródek na odległość i możliwość zrobienia czegoś tylko w weekendy i to pod warunkiem, że pogoda pozwoli! Jak już wpadam, to włączam w tyłku motorek na siódmy bieg i z tym motorkiem poganiam. A roboty jeszcze caaaała fura. Mam nadzieję, że prognozy pięknej pogody na ten weekend się sprawdzą, bo jak nie to już mi się plan totalnie wali. Za dwa tygodnie przyjeżdżają róże, a tu jeszcze pół łopaty piachu nie wybrane z miejsca, gdzie mają rosnąć, o niedokończonych porządkach pozimowych nie wspominając. No przecież nie będę brać urlopu na ogród, chociaż.... nie wykluczam. No bo przecież róż nie pozwolę zmarnować, ha!
babka 22:07, 23 mar 2017

Ja też chętnie wzięłabym sobie urlop na ogród Milsza robota i cieszy. Ale nie dostanę, nie ma co się łudzić A tu okna jeszcze czekają ... a mam ich sporo :/ Kurcze, kiedy my to zrobimy
Róże też do mnie zjadą koło połowy kwietnia ale tylko dwie sztuki, szybko pójdzie
07_Rene 10:49, 24 mar 2017

Olu, nie mam kominka My mamy piec na ekogroszek z podajnikiem, drewna nie używamy. Na ognisko mam już dużo drewna zostawionego. Znajomi opalają drewnem więc robili wycinkę z pomocą eMa i mieli sobie zabrać drewno. Taka forma wzajemnej pomocy

Ja niby mam dużo czasu, ale nie na ogródZa to wiosenne porządki prawie na finiszu. Jeszcze tylko jedno okno i łazienka.
Jutro u nas ma nie padać, liczę że będzie w miarę i da się cos porobić, bo lista prac ogródkowych długa. Cięcie róż i lawendy zostawiam na koniec. W przyszłym tygodniu ma być już ciepło i słonecznie
Konieczki 11:46, 24 mar 2017

Cuuuudny ten taras I obowiązkowo w kolorze naturalnym
Iryski mnie powaliły - skreadly me serce, a moje podarowane od Marty znikły
beata_m 19:50, 24 mar 2017

Ola ja pierwszy raz widzę taras w pełnej krasie, nie mam pojęcia jak ja przegapiłam to cudo w zeszłym roku Olalal masz przepiękny ogród.

Dołączam do grona mocno opóźnionych ... ja nie mam grzebnięte prawie nic! Jak tu szukać chetnego coby na weekend chciał trójkę urwisów pod opiekę
gosika67 15:06, 25 mar 2017

Oj te irysy nie mogę się napatrzeć, ten fiolecik taki intensywny.