Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 16:31, 25 mar 2017

Renatko zazdroszczę Ci tych tych finiszujących prac porządkowych w domu, u mnie wszystko leży. Jak to się dzieje ? sama nie wiem
Postrasz znajomych, że jak nie uprzątną drewna to masz chętnych ... mam kominek i takie drewno jak znalazł

Koniczynko ten taras może nie jest spełnieniem moich marzeń ale cieszy niezmiernie nawet taki jaki jest Mówisz kolor naturalny czyli taki jak z lata czy jak sa teraz lekko spatynowane ?? Cały czas się waham
O iryski koniecznie zadbaj by się znalazły w Twoim ogródku, uroczo świecą kolorami po zimowej szarudze.

Beciu Mój Twojemu ogrodowi nie dorównuje a zwłaszcza Twoim hortensjom, moje jakieś stale niezadowalające. Albo liche, cienkie witki co się kładą na ziemię albo przypalone kwiatostany. Na korepetycje do Ciebie przyjdę

Witaj Gosiu w moich skromnych progach Dziękuję za pochwałę irysków. Mam jeszcze w niebieskim kolorze (chyba) ale jeszcze czekam.

Dla Ciebie kota bliźniaczka

gosika67 17:01, 25 mar 2017

No faktycznie to moja Melinda, też jest taki nygus, bo moja tylko by się wylegiwała w ciepełku. Będę zaglądać i podglądać twoje iryski,chciałam Ci napisać dane na pw co do werbeny ale zapomniałam jak to się robi, gdzie się wchodzi abym mogła do Ciebie napisać.
babka 17:03, 25 mar 2017

Dziś miałam tyyyle zrobić a z planów wyszły nici. Tak zimno i wietrznie, że tylko choroby można się nabawić. Rano jeszcze było słonecznie ale im z czasem pogoda tylko się pogarszała. Przycięłam jedynie kostrzewy i uciekłam do domu.

W słońcu zdążyłam pstryknąć kilka zdjęć krokusom, cała reszta nie nadaje się fotografowania.

babka 17:03, 25 mar 2017

Zółtki i białaski

botaniczne już przekwitają

babka 17:09, 25 mar 2017

gosika67 napisał(a)
No faktycznie to moja Melinda, też jest taki nygus, bo moja tylko by się wylegiwała w ciepełku. Będę zaglądać i podglądać twoje iryski,chciałam Ci napisać dane na pw co do werbeny ale zapomniałam jak to się robi, gdzie się wchodzi abym mogła do Ciebie napisać.

Wysłałam do Ciebie
gosika67 17:12, 25 mar 2017

Przecież kujawsko-pomorskie blisko wielkopolskiego, na innej półkuli jesteś? Te wszystkie kwiatki teraz masz? Niebywałe. To u mnie Syberia.
babka 17:16, 25 mar 2017

gosika67 napisał(a)
Przecież kujawsko-pomorskie blisko wielkopolskiego, na innej półkuli jesteś? Te wszystkie kwiatki teraz masz? Niebywałe. To u mnie Syberia.

Wreszcie się rozbujały. One są na południowej wystawie, wszystkim inny daleko do kiełkowania. Może Twoje mają cień przez dłuższy czas w ciągu dnia i dlatego zakwitną później.
Mam porównanie z Poznaniem, tam zawsze wszystko dużo wcześniej kwitnie
Zana 19:57, 25 mar 2017

Jakie cuuuudo Te krokusy! A u mnie tylko jakaś jedna znajda buuu...
asiak 20:19, 25 mar 2017

Gdzie nie zajrzę, to przepiękne krokusy
babka 21:29, 25 mar 2017

Zana napisał(a)
Jakie cuuuudo Te krokusy! A u mnie tylko jakaś jedna znajda buuu...

Podobno krokusy mają tendencję do "znikania" Często też przy przeróbkach rabat zostają cebulki zniszczone, pewnie i Twoje spotkał taki los
Musisz dokupić na jesieni

Dla Ciebie moja cebulica syberyjska