Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

beata_m 20:01, 06 maj 2017

babka napisał(a)

Aniu rozplenica rosła i rośnie obok gazonu

To dobrze, że akceptujesz zmianę, nie do końca jestem zadowolona ale póki sama nie dojdę do tego co chcę to musi tak zostać

zachwycam się Twoją pergolą zawsze kiedy ją widzę pamiętaj ... jakby Ci się znudziła będzie idealnie pasowała przy mojej nowej donicy nad tarasem
inag 22:17, 06 maj 2017

babka napisał(a)

i to co mnie zawsze denerwuje w szkółkach, nie ma nazw, opisów, cen i pani mało zorientowana.
Jeżówka jaka? taka bordowa
Trawa ? niebieska
itp itd ... załamka
Z pogodą łączę się w bólu

A myślałam, ze tylko w moim Centrum Ogrodniczym tak jest. Rozmowa z zeszłego roku:
Co to za szałwia? (chodziło mi o odmianę)
- no taka fioletowo kwitnąca roślinka.
Ale chodzi mi o konkretną odmianę...
- yyyyy..eeee... no nie wiem... to one mają odmiany?
A to z tych wysokich czy niskich?
- yyyy...no... taka standardowa

Sił mi zabrakło To samo było z żurawkami, trawami itp.
inag 22:18, 06 maj 2017

beata_m napisał(a)

zachwycam się Twoją pergolą zawsze kiedy ją widzę pamiętaj ... jakby Ci się znudziła będzie idealnie pasowała przy mojej nowej donicy nad tarasem

Ja tez bym ją do siebie wepchnęła - nie wiem gdzie ale wepchnę jakby co
babka 22:32, 06 maj 2017

Becia, Iwon pergola mnie cieszy i to że się Wam podoba też cieszy
Tylko te okucia.... Ale ok. nie czepiam się, zrobił jak umiał, starał się jak mógł

Iwonka, takie podejście w szkółkach, c.o. jest nagminne. Ja akurat nie mogę sobie pozwolić na pomyłki, po prostu nie mam gdzie ich potem upchnąć.
W dużym ogrodzie ok, zawsze gdzieś się miejsce znajdzie a tak muszę się pozbywać, wydawać. Nikt na pieniądzach nie śpi... To nie tylko brak profesjonalizmu ale i brak szacunku dla klienta.
lindsay80 22:34, 06 maj 2017

widzę Olu, że kombinujesz coś ze zmianami, nie pomogę bo strasznie bym się musiała cofać, ale u Ciebie wszystko piękne to na pewno i tym razem ładnie rabatę skomponujesz.

Widziałam co wyciągnęłaś spod rozchodnika, fuj aż mi się słabo zrobiło, ja bym chyba uciekła gdybym taką ilość larw zobaczyła
frezja 22:37, 06 maj 2017

W nawiązaniu do braku szacunku: miałam ostatnio pomyłki podczas zakupów w necie i zawsze kasę zwracali a raz dosłali właściwe drzewko.
iwka 22:38, 06 maj 2017

a ja dzisiaj grzebałam w żurawkach i tak sobie myślałam kopiąc, że zaraz będzie to co u Oli ale na szczęście nie nie wiem dlaczego żurawki mi nie rosną. U mnie opuchlaki w trzmielinach i na jeżówkach
babka 22:46, 06 maj 2017

Edytko, z rabatą postaram się ale szału nie będzie
Kolejna pod drzewa niebawem będzie szykowana, wtedy będę wołać o pomoc co im za skarpety sprawić.
Ślimaków zastrzęsienie w ub roku miałam to teraz opuchlaki dołączyły. Wybierałam je z wielką satysfakcją, że za chwilę na żer dla ptaków pójdą
babka 22:50, 06 maj 2017

Ewa szczęściara jesteś chyba, jeszcze nigdy nie udało mi się wyegzekwować rekompensaty za pomyłki. Jedna szkółka zaproponowała % rabatu przy nast zakupach, tyle że nie mam już co u nich kupić
Jednak wiara w ludzi wraca kiedy czyta się takie pozytywne komentarze
babka 22:51, 06 maj 2017

Iwonka, nie życzyłabym tego robactwa największemu wrogowi ! Skąd to dziadostwo się bierze ?