Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Zana 11:29, 05 lip 2017

Aleśmy Twojemu mężowi roboty oszczędziły. Będzie zadowolony chyba, co?
Katkak 11:35, 05 lip 2017

babka napisał(a)

No tak własnie zaczęłam się zastanawiać czy nie lepiej.
A ta odległość od czwartego, nie będzie zbyt blisko ?

Będzie ok .
adewzuol 11:40, 05 lip 2017

babka napisał(a)

Się zrobi, dzięki za głos

Teraz dylemat co pod nimi ?

Rozważam dać z przodu i pomiędzy nimi tawułki Tor Gold, rosną kuliście i nieduże są. A co z tyłu, bliżej płotu ? Też raczej coś zwartego i niezbyt wysokiego by się przydało. Miałabyś jakiś pomysł ?

Może miskanty? np. variegatus, mi podobają się ostatnio gracillimus, ale nie mam pomysłu jeszcze gdzie u siebie posadzić.
iwka 11:42, 05 lip 2017

ooo brabant zostaje od zawsze byłam za nim

a trawki tam nie chcesz? fajnie by coś tam zwiewnego pasowało
Zana 11:50, 05 lip 2017

O za trawkami to ja też bym była. Zaproponuję Ci trzcinnika brachytricha. Piękny fontannowy pokrój, zwiewny, bardzo wcześnie startuje (o ile dobrze pamiętam to już w marcu wyłazi), cudnie kwitnie jesienią. Ja jestem w nim zakochana i będę jeszcze dosadzać. Jest spory, właśnie ostatnio go mierzyłam, to w drugim roku (ale kupiłam spore sadzonki) kępa ma metr wysokości i metr z kawałeczkiem szerokości.
babka 13:11, 05 lip 2017

Dziewczyny, wróciłam na kawe Wyrównaliśmy teren i w trakcie pracy zaczęłam o trawach mysleć Czyli to będzie dobry kierunek skoro takie same sugestie padają
Ja pomyślałam o Hameln ale właśnie - Anula dobrze naprowadziłaś mnie bo ona przecież późno startuje, moze za czymś innym się rozejrzeć trzeba. Zaraz zerknę co to za trzcinnik.
Tylko pytanie czy psy mi go nie zjedzą i czy nie za mało słońca? Tam słońce jest max do godz 14
A przodem co ? te tawułki mogłyby być ?
babka 13:31, 05 lip 2017

Zana napisał(a)
Aleśmy Twojemu mężowi roboty oszczędziły. Będzie zadowolony chyba, co?

On nawet świadomy nie był, że miałam takie niecne zamiary

Zerknęłam na tego trzcinnka i... podoba mi się
Jeśli o trzcinnikach mowa to ja je uwielbiam chociaż nie mam ale podziwiam u Was i zazdroszczę
babka 13:33, 05 lip 2017

adewzuol napisał(a)

Może miskanty? np. variegatus, mi podobają się ostatnio gracillimus, ale nie mam pomysłu jeszcze gdzie u siebie posadzić.

Gracki miałam ale nie przeżyły pierwszej zimy. Mam niemiłe z nim związane wspomnienia więc może jednak innych trawek poszukam
babka 13:35, 05 lip 2017

iwka napisał(a)
ooo brabant zostaje od zawsze byłam za nim

a trawki tam nie chcesz? fajnie by coś tam zwiewnego pasowało

Dobrze że mnie powstrzymałaś z tym ciachaniem

Trawki radzisz przed czy za ? Myślę, że za ale przed jak u Magdy70 też cudownie wygląda
Zana 13:41, 05 lip 2017

Ola, ten mój trzcinnik ma z kolei słońce od 14-ej i spoko daje radę. Mam go na fotce to postaram się wrzucić dzisiaj.