Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 22:00, 04 lip 2017

pawel_snopek napisał(a)
Drzewka posadzone??

Niestety, dziś rodzinka się zjechała i szans nie było ale co się odwlecze to nie uciecze sadzenie przełożone na jutro.

Bo muszę Wam powiedzieć, że wczoraj poznałam osobiście Pawła a dziś zakupiłam u niego drzewka !!

Dziękuję Paweł za miłą i fachową obsługę Krzyś stwierdził, że jesteś profesjonalistą w tym co robisz!
Bardzo miło było mi Cię poznać, świetny gość z Ciebie
Z tego podniecenia zakupem całkiem zapomniałam, że chciałam dziś ukopać dla Ciebie obiecaną kokoryczkę
Ale podejrzewam, że pod jesień pewnie jeszcze zawitam u Ciebie w pracy więc będzie okazja ją podrzucić

babka 22:09, 04 lip 2017

A oto moje pierwsze, świadomie zakupione drzewa
Takie jeszcze fit ale za to na wysokich nogach
Ślicznie zieloniutke graby

I od razu pomęczę was jak mam je ustawić ? Co ile sadzić?
Czy wyciąć czwartego czy może jednak zostawić ?

Wersja 1 - czwarty brabant zostaje, drzewka w rozstawie co ok 150cm

Wersja 2 - wycinamy brabanta, drzewka sadzimy co 180cm

Katkak 22:28, 04 lip 2017

babka napisał(a)
Paweł
Juziek
Beatko
Madziu
Iwonko
Anitko
Gosiu
Reniu

okiennice zostają bo Krzyś chyba by mnie wzrokiem zabił gdybym je zdjęła No i za Waszymi namowami spojrzałam na nie przychylniejszym okiem i nawet zaczęły mi się trochę podobać Dzięki za pochlebne opinie, przekazałam je Krzysiowi bo jemu one się należą

Wiecie co, właśnie zaczął się drugi tydzień urlopu a ja w ogóle nie czuję, że go mam. Ubiegły tydzień minął pod znakiem weterynarii, w tym rozjazdy i codzienne imprezy. No chwili wytchnienia nie ma
W ogrodzie nic nie robię bo czasu brak, jedynie ślimakom nie odpuszczam. Przynajmniej jeden obchód dziennie musi być !

Oluś właśnie miałam pisać, że kapitalne te okiennice - rewelacja. W ogóle wszystkie dodatki masz cudne, takie wysmakowane, fajnie dobrane. Mój em też Krzyś. Krzyśki to fajne chłopaki .
Katkak 22:29, 04 lip 2017

Zdecydowanie wersja nr 1. Głosuję dwiema rękami
mateuszmichn 23:02, 04 lip 2017

Też obstawiam wersję nr jeden.
Drogie takie drzewka, jeśli można wiedzieć?
beta 23:31, 04 lip 2017

A co to za drzewka?
07_Rene 23:48, 04 lip 2017

Super grabisze
Powiem szczerze że pierwsza myśl to wersja nr 2. Ale jak zacząłam myślec to straciłam pewność. Szkoda trochę wycinać brabanta... wcale nie brzydki.
babka 00:16, 05 lip 2017

Katkak napisał(a)

Oluś właśnie miałam pisać, że kapitalne te okiennice - rewelacja. W ogóle wszystkie dodatki masz cudne, takie wysmakowane, fajnie dobrane. Mój em też Krzyś. Krzyśki to fajne chłopaki .

Chłopaki ogólnie są fajne
Pseudo okiennice zrobione ze starej boazerii, nic się nie może zmarnować
babka 00:18, 05 lip 2017

Katkak napisał(a)
Zdecydowanie wersja nr 1. Głosuję dwiema rękami

No tak własnie zaczęłam się zastanawiać czy nie lepiej.
A ta odległość od czwartego, nie będzie zbyt blisko ?
babka 00:19, 05 lip 2017

mateuszmichn napisał(a)
Też obstawiam wersję nr jeden.
Drogie takie drzewka, jeśli można wiedzieć?

Dzięki za głos Mati
Poszło na priv