Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

iwka 10:20, 10 wrz 2017

jesssssu, jak Wy te zdjęcia robicie ??? gdzie nie wejdę to piękne fotki!!!

Ola ta green Jewel całe czas zielona? kurcze byłam pewna że ją mam ale moja ma środek różowy
babka 11:08, 10 wrz 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Rewelacyjne

sylwia_slomczewska napisał(a)

Tak samo to

Dziękujemy bardzo

Magleska napisał(a)
Kicia boska
Ale u ciebie jest pięknie acham i ocham cudownie
Co do róży -to nie wiem ,moja edenka też taki bat wypuściła
Edit :
To twoja sobota ,pomimo pięknej pogody i świetnych zdjęć -taka sobie
Pogrzeb jest zawsze smutny i przygnębiający dla tych co zostają ,słów mi brak ,żeby pocieszyć (taka kolej losu niestety )
W zeszłym tygodniu zmarł mój daleki krewny 42 lata - dostał zawału na polu w trakcie prac ( i tak leżał kilka godzin zanim prokurator nie dojechał

Odejścia, pogrzeby to naturalna kolej rzeczy jednak za każdym razem nie potrafimy ogarnąć tego rozumem. Współczuję najbliższym Twojego krewniaka, sytuacja wyjątkowo niekomfortowa

Co zrobisz z tym badylkiem? Ja w sumie mam dwa takie kije, reszta krzaczka niewiele nowych przyrostów wypuściła może przez to, że gąsienice mocno osłabiły (liście całe w ażurach ) a może to przez cięcie po kwitnieniu ? Tniesz Edenkę do pierwszego pięciolistka po przekwitnięciu ?

mrokasia napisał(a)

Jeśli denerwuje Cię ten róż to wymień, choć nie wiem czy wymiana różu na limonkę w tej samej ilości będzie ok. Tym bardziej, że obok masz tę hakonę. Poza tym nie wiem jak z limkami będzie wyglądać ta kostrzewa... Może jakieś białe odmiany długo trzymające kolor? Silvery, moon lighty?
Ja lubię róż ale u siebie mam głównie limki i silvery .

Masz rację, że byłoby pstrokato, nie pomyślałam, że cała reszta średnio by pasowała.
Ten róż mnie denerwuje, najfajniej wygladało jak kwiaty jeszcze się nie wybarwiały.
Wczoraj patrzyłam na Silver Dollar' i Magical Moonlight ale one mogą być wyższe od Vanillek a już one wydają się trochę za duże na tym gazonie. Wielkością pasowałyby little lime ale znów nie te kolory ...
A może zrezygnować z hortensji i jednorodnego nasadzenia ? Tylko czym zastąpić ?

Johanka77 napisał(a)
Bardzo przyjemne migaweczki z Twojego ogrodu.

Ja wczoraj też nabyłam kapustę do donicy

Dziś słonecznie. Chciałabym trochę podziałać, ale nie wiem, czy dam radę. Jakieś choróbsko mnie bierze...

Kapustę i całą donicę muszę zmienić, nie podoba mi się ale wczorajszy dzień mi uciekł a dziś znów pada . Ciesz się pogodą chociaż przez okno z grzańcem w łapkach Zdrówka !!!!!

yolka napisał(a)
Tygrysa sobie kupiłaś?

Taaaa gadającego tygrysa, za pieniądze można ją pokazywać

iwka napisał(a)
jesssssu, jak Wy te zdjęcia robicie ??? gdzie nie wejdę to piękne fotki!!!

Ola ta green Jewel całe czas zielona? kurcze byłam pewna że ją mam ale moja ma środek różowy

Tak, ona cały czas jest zielona, oczko też. Musisz mieć inną odmianę.
Liczę, ze ta zimę lepiej przeżyją i będę mogła podzielić kilka sztuk. W tym roku dwie wymarzły.
Czy podsypanie kompostem może trochę ochronić rośliny ?
pawel_snopek 12:05, 10 wrz 2017

Zastanawiam się co się Pani nie widzi w tych hortensjach??
mrokasia 12:48, 10 wrz 2017

Ola, jak chcesz małe i białe hortki to jeszcze zobacz odmianę bobo i bombshell. Tę drugą mam drugi rok i sìęga mi nieco powyżej kolan a mam 1,75. Kwitnie dość wcześnie, ma mnóstwo pędów, trochę po deszczach się pokładała, ale też się przebarwia trochę na taki lekki zielony róż. Cyknę Ci później fotę jak wygląda teraz.
babka 13:26, 10 wrz 2017

mrokasia napisał(a)
Ola, jak chcesz małe i białe hortki to jeszcze zobacz odmianę bobo i bombshell. Tę drugą mam drugi rok i sìęga mi nieco powyżej kolan a mam 1,75. Kwitnie dość wcześnie, ma mnóstwo pędów, trochę po deszczach się pokładała, ale też się przebarwia trochę na taki lekki zielony róż. Cyknę Ci później fotę jak wygląda teraz.

Cyknij
Jedna i druga wpada w róż więc wymiana wniosłaby niewielką różnicę. Myślimy dalej

pawel_snopek napisał(a)
Zastanawiam się co się Pani nie widzi w tych hortensjach??

Noooo kolego co ja widzę !! Już tam lecę !
A od hortensji co chcę ? żeby były niższe, mniej różowe i stojące
babka 17:47, 10 wrz 2017

Na przekór pogodzie łaziłam po ogrodzie No bo ileż można godzić się na deszcz ??

Trochę poprawiłam donice.

babka 17:51, 10 wrz 2017

Jeżówki w większości już są zmęczone deszczem

Stipa też leżąca

babka 17:53, 10 wrz 2017

Hortensje na gazonie w różnych fazach, pełne spektrum

Diamantino w opłakanym stanie

a ten gość w hortensjach śliczny prawda ???

babka 17:59, 10 wrz 2017

Kilka migawek z deszczowego ogrodu

To miejsce, za które zabieram się w pierwszej kolejności jak nie teraz to na wiosnę na pewno

Magleska 19:42, 10 wrz 2017

babka napisał(a)
Kilka migawek z deszczowego ogrodu

[
]
Pięknie pomimo ,że deszczowo

To miejsce, za które zabieram się w pierwszej kolejności jak nie teraz to na wiosnę na pewno

]

Co tu chcesz zmieniać ?

Co zrobisz z tym badylkiem? Ja w sumie mam dwa takie kije, reszta krzaczka niewiele nowych przyrostów wypuściła może przez to, że gąsienice mocno osłabiły (liście całe w ażurach ) a może to przez cięcie po kwitnieniu ? Tniesz Edenkę do pierwszego pięciolistka po przekwitnięciu

Nie wiem co z nimi zrobić ,mam je pierwszy sezon .....ale u ogrodnika mi radzili teraz tylko obrywać przekwitłe kwiaty ,a dopiero wiosną krótko ciąć - nad 2lub 3 oczkiem