Może się i wysiewa, ale u mnie rośnie w gąszczu i w korze, pewnie nie ma szans. A nawet jak jej się udało to ją zapewne jako chwaścior wyplewiłam.
Może i perovskiej nie miałaś, ale wiesz z czym to się je
Padało u Ciebie? Chmurzyska wszędzie były wczoraj dookoła, ale ani kropli.
Dziękuję za zachwyt, to awansem trochę i na zachętę
Kosodrzewiny kochałam, mam ich chyba z 8 szt., ale trochę mi przeszło bo coś mi kiepsko rosną teraz. Jedną wywaliłam bo uschła, albo nie wiem co jej było, w każdym razie brązowa cała się zrobiła. Posadziłam chyba ze dwa lata temu 5 szt. i jakby siedzą w miejscu. Stare natomiast rosną przyzwoicie.
Ten łan perovskiej to chyba się spełni w sobotę Oczywiście jak popada bo inaczej nie posadzę na kamieniu, no i jak pan nie zawali i przywiezie jak obiecał
Cisy hm muszę porównać zdjęcia bo jakoś szalonego wzrostu to po nich nie widać na szczęście takie też mnie cieszą
Odmachuję
Jest tak udane, że podwoję długość tej rabaty i mam nadzieję, że hameln się dzieli bo taki mam plan, żeby z podziału obsadzić ciąg dalszy. Moje wiosną sadzone dopiero były to nie mam jeszcze z nią doświadczenia żadnego, ale wyobrażam sobie, że dzieli się łatwo jak każdą niemal trawkę Twoja dorosła to będzie z czego zrobić kilka sztuk nowych i uda Ci się rabatka jak marzenie
He he ten temat perovskiej to chyba u mnie był i u Margi ostatnio Ja też na wiosnę spróbuje z tym co zetnę, może się uda z drugiej strony ja za sadzonkę płaciłam 9 zł to nie wiem czy to aż tak dużoEwciu spróbujemy, zobaczymy U mnie też hortensje popalone i coś grujecznik ma liście od brzegów ususzone Rozplenice super, moje mają ciemne kotkii są brzydkie.
Trochę z tą pielęgnacją przez suszę ułatwione zadanie bo nawet chwaściory na rabatach zbytnio nie chcą rosnąć. Natomiast na trawniku rosną co mnie zadziwia, bo trawa zasuszona, a chwaściory zielone w niej widać.
Drzewo kulka to klon, trafiłeś świetnie Taki zwykły pospolity tylko cięty.
Rozplenice polecam, coraz mocniej mnie zachwycają
Jeżówki świetne są, ale odmianowe u mnie bardzo krótko wyglądają przyzwoicie. Zwykłe natomiast radzą sobie świetnie. Werbena od Gosi z Kolorowego do kapitalnego remontu i to jej należą się pochwały Moja własna siana ma ledwo 20 cm. do tej pory
Jolcia tylko limki się tak dobrze trzymają, anabelki posuszone, przypalone, ogólnie biedne. Deszczu brak ciągle i zakaz podlewania nadal
Właśnie mam odebrać w tym tygodniu 10 szt. po 7 zł. to chociaż jedną rabatę dokończę, ale jakby się udało niejako przy okazji podwoić tą ilość to czemu nie, ona zachwycająca i sadzić jeszcze mam gdzie, trzeba będzie spróbować Uwielbiam tą mgiełkę
A jaką masz odmianę rozplenicy? Wydaje się, że z ciemnymi też powinna być fajna.