Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

lojalna_ 09:15, 18 sie 2015

jezowki moja milosc wszelkiej masci werbena wypasna u Ciebie , super Ci sie hortki trzymaja
Ewkakonewka 10:29, 18 sie 2015

Aneta1309 napisał(a)
gdzieś czytałam że wysiewa się z nasion ale jakby to było takie proste to już by Ci się wysiała inny sposób to zagiąć gałązkę i przysypać ziemią a jeszcze inny to po wiosennym cięciu ukorzenić to co się ścięło no to się pomądrzyła ta co nigdy perovskiej nie miała

Może się i wysiewa, ale u mnie rośnie w gąszczu i w korze, pewnie nie ma szans. A nawet jak jej się udało to ją zapewne jako chwaścior wyplewiłam.
Może i perovskiej nie miałaś, ale wiesz z czym to się je
Padało u Ciebie? Chmurzyska wszędzie były wczoraj dookoła, ale ani kropli.
Ewkakonewka 10:31, 18 sie 2015

Marga napisał(a)
Na wiosnę zetnę swoje perovskie i spróbuję ukorzenić. Dam znać czy się udało

Chyba też spróbuję Chociaż mi to z reguły tylko dzielenie roślin się udaje, a jak już coś trzeba ukorzeniać to nie przypominam sobie żadnego sukcesu.
Ewkakonewka 10:51, 18 sie 2015

jazzy napisał(a)

Ale ładnie! Zachwycam się! Kocham kosodrzewiny!
A łan perovskiej będzie? Jak cisy? Podrosły pewnie
Macham wzdychając

Dziękuję za zachwyt, to awansem trochę i na zachętę
Kosodrzewiny kochałam, mam ich chyba z 8 szt., ale trochę mi przeszło bo coś mi kiepsko rosną teraz. Jedną wywaliłam bo uschła, albo nie wiem co jej było, w każdym razie brązowa cała się zrobiła. Posadziłam chyba ze dwa lata temu 5 szt. i jakby siedzą w miejscu. Stare natomiast rosną przyzwoicie.
Ten łan perovskiej to chyba się spełni w sobotę Oczywiście jak popada bo inaczej nie posadzę na kamieniu, no i jak pan nie zawali i przywiezie jak obiecał
Cisy hm muszę porównać zdjęcia bo jakoś szalonego wzrostu to po nich nie widać na szczęście takie też mnie cieszą
Odmachuję
Ewkakonewka 10:58, 18 sie 2015

szemusia napisał(a)

Świtne Ci to zestawienie rozplenicy i limek wyszło, Ewcia

A czy hameln można dzielic? Moja już dość duża i tak myślę, że jakbym na wiosnę ją sobie rozmnożyła, to mogłabym cuś podobnego wymłodzić...

Jest tak udane, że podwoję długość tej rabaty i mam nadzieję, że hameln się dzieli bo taki mam plan, żeby z podziału obsadzić ciąg dalszy. Moje wiosną sadzone dopiero były to nie mam jeszcze z nią doświadczenia żadnego, ale wyobrażam sobie, że dzieli się łatwo jak każdą niemal trawkę Twoja dorosła to będzie z czego zrobić kilka sztuk nowych i uda Ci się rabatka jak marzenie
amelia_b 11:03, 18 sie 2015

He he ten temat perovskiej to chyba u mnie był i u Margi ostatnio Ja też na wiosnę spróbuje z tym co zetnę, może się uda z drugiej strony ja za sadzonkę płaciłam 9 zł to nie wiem czy to aż tak dużoEwciu spróbujemy, zobaczymy U mnie też hortensje popalone i coś grujecznik ma liście od brzegów ususzone Rozplenice super, moje mają ciemne kotkii są brzydkie.
Ewkakonewka 11:08, 18 sie 2015

Karol99 napisał(a)

Śliczne zdjęcia. Ogród wypielęgnowny na błysk.
A co to za kuliste drzewko w tle na ostatnim zdjęciu? Klon? Bardzo ładny.

Rozplenice w rzędzie bardzo mi się podobają.

Trochę z tą pielęgnacją przez suszę ułatwione zadanie bo nawet chwaściory na rabatach zbytnio nie chcą rosnąć. Natomiast na trawniku rosną co mnie zadziwia, bo trawa zasuszona, a chwaściory zielone w niej widać.
Drzewo kulka to klon, trafiłeś świetnie Taki zwykły pospolity tylko cięty.
Rozplenice polecam, coraz mocniej mnie zachwycają
Ewkakonewka 11:13, 18 sie 2015

lojalna_ napisał(a)
jezowki moja milosc wszelkiej masci werbena wypasna u Ciebie , super Ci sie hortki trzymaja

Jeżówki świetne są, ale odmianowe u mnie bardzo krótko wyglądają przyzwoicie. Zwykłe natomiast radzą sobie świetnie. Werbena od Gosi z Kolorowego do kapitalnego remontu i to jej należą się pochwały Moja własna siana ma ledwo 20 cm. do tej pory
Jolcia tylko limki się tak dobrze trzymają, anabelki posuszone, przypalone, ogólnie biedne. Deszczu brak ciągle i zakaz podlewania nadal
Ewkakonewka 11:18, 18 sie 2015

amelia_b napisał(a)
He he ten temat perovskiej to chyba u mnie był i u Margi ostatnio Ja też na wiosnę spróbuje z tym co zetnę, może się uda z drugiej strony ja za sadzonkę płaciłam 9 zł to nie wiem czy to aż tak dużoEwciu spróbujemy, zobaczymy U mnie też hortensje popalone i coś grujecznik ma liście od brzegów ususzone Rozplenice super, moje mają ciemne kotkii są brzydkie.

Właśnie mam odebrać w tym tygodniu 10 szt. po 7 zł. to chociaż jedną rabatę dokończę, ale jakby się udało niejako przy okazji podwoić tą ilość to czemu nie, ona zachwycająca i sadzić jeszcze mam gdzie, trzeba będzie spróbować Uwielbiam tą mgiełkę
A jaką masz odmianę rozplenicy? Wydaje się, że z ciemnymi też powinna być fajna.
Karol99 11:20, 18 sie 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Trochę z tą pielęgnacją przez suszę ułatwione zadanie bo nawet chwaściory na rabatach zbytnio nie chcą rosnąć. Natomiast na trawniku rosną co mnie zadziwia, bo trawa zasuszona, a chwaściory zielone w niej widać.
Drzewo kulka to klon, trafiłeś świetnie Taki zwykły pospolity tylko cięty.
Rozplenice polecam, coraz mocniej mnie zachwycają

A okrywasz je na zimę?