Teraz dopiero trawy pokazują co potrafią, w końcu ich czas przed nami Nie mam doświadczenia jeszcze z rozplenicami. Nie wiem jak reagują na strzyżenie Popatrz u mnie wręcz odwrotnie, to lawenda zagłuszyła wszystko dookoła.
Ależ skąd, jak je sadziłam to jeszcze przed Ogrodowiskiem było i wiedziałam jedynie, że Rh potrzebują coś tam inaczej, na tym moja wiedza ogrodnicza na temat sadzenia się kończyła. Odpozdrawiam
Czytam coś o dzieleniu rozplenic (traw - różnych) a kiedy można to robić ?
Wzięłam u dział w konkursie Działkowca ...ciekawe jak wypadnie mój ogród . Jeszcze 3 dni i się dowiem
Bida przeokropna, nadal ani pół kropli nie spadło. Temperatura trochę odpuściła, tylko znowu skrajnie, rano +10 było. Dwa dni deszczu toż to marzenie , ale mam świadomość, że to i tak ciągle za mało.
Trawy nie podlewam, ale na rabatki tam gdzie najbardziej roślinki umęczone trochę chlapnę wody co kilka dni, żeby całkiem nie padły. I czekam na ten deszcz eh
A wracając do perovskiej temat się rozkręcił, a ja puki co mam ciągle jeden krzak , aleeeee to ma się lada moment zmienić
Popiół to znajdę, chyba.... jak nie wyczyściłam kominka za dokładnie , a jak nie to i tak zaraz sezon grzewczy się zacznie to sypnę, może lepiej im się zrobi. Bardzo dziękuję za info