Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

amelia_b 11:29, 18 sie 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Właśnie mam odebrać w tym tygodniu 10 szt. po 7 zł. to chociaż jedną rabatę dokończę, ale jakby się udało niejako przy okazji podwoić tą ilość to czemu nie, ona zachwycająca i sadzić jeszcze mam gdzie, trzeba będzie spróbować Uwielbiam tą mgiełkę
A jaką masz odmianę rozplenicy? Wydaje się, że z ciemnymi też powinna być fajna.

Jak ją kupiłam to bez żadnej etykiety niestety była, i nie wiem co to za odmiana. widziałam na forum że są i z zielonymi kotkami, i są cudne, o np taka jak twoja moje to takie olbrzymy porosły że mi lawendę zagłuszają i nie wiem czy ich nie poprzecinać jeszcze w lipcu było ok ale teraz to już przesadzają
chojna 12:58, 18 sie 2015

Ewciu a pamiętałaś o tym, że kosodrzewiny nie lubią kwaśnej ziemi?

Pozdrawiam i macham

Marga 13:15, 18 sie 2015

chojna napisał(a)

Naprawdę?! Kurczę , ja nie wiedziałam i wsadziłam pumelo w kwaśny torf Dla mnie to był iglak!
Karol99 13:17, 18 sie 2015

chojna napisał(a)

Pozdrawiam i macham

cale zycie w bledzie... dla mnie to ona byla jak sosna wiec..
lojalna_ 13:20, 18 sie 2015

Z tym deszczem bida , ja miałam dwa dni wody z nieba to sie ciesze ....ale i tak dzis wszystko suche trzeba wieczorem za godzinki poswiecic

Perwoska odmieniona u Ciebie przez wszystkie przypadki
AgataBC 16:20, 18 sie 2015

Kosodrzewiny to sosny górskie, a w górach gleby są wapienne-skały wapienne-to miejsca gdzie one rosną naturalnie. Poza tym lubią sucho i słońce- w górach tylko chmury je zacieniają u mnie rosną w tylko lekkim cieniu a i tak się wyciągają. Na szczęście kwaśną ziemię łatwo zmienić na zasadową, wystarczy dodać wapna, albo popiołu z kominka opalanego drzewem liściastym
Marga 17:24, 18 sie 2015

Dzięki Agciu za podpowiedz
Aneta1309 21:23, 18 sie 2015

Ewa deszczu nawet kropla u mnie nie spadła walczę o rośliny trawnik wygląda fatalnie sił już brak.Rozplenice dobrze się dzielą sprawdzałam
Malgosik 14:34, 19 sie 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Z bukszpanami poczekam bo one na patelni.
Mam jeszcze do cięcia tawuły, ale one w cieniu rosną, to może ciąć? Jutro rano bym znowu miała co robić
I żywopłot eh, ale to już nie ja i chyba mimo upałów pójdzie pod nożyce bo potem nie będzie miał kto tego zrobić.
Muszę przyznać, że to cięcie lawendy jakiegoś powera we mnie wywołało. Tylko pogoda dalej mówi stop

ja tawuły ustawione w cieniu ścięłam
nicol21 08:01, 20 sie 2015

Przyszłam trochę nadrobić, busz u Ciebie, choć czasem zmęczony słońcem. Ale i tak ładnie się to prezentuje
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies