Witam Cię Agato,
fajnie że "wpadłaś" do mego Chashitsu i jak sama widzisz u mnie w malutkim ogrodzie gdzie by się człowiek nie obrócił to już jest poza nim. A z tą iluminacją herbaciarni to mi się przypomniała historia:
otóż cały dzień walczyłem i gdy nastał już wieczór a jak już zmontowałem te oświetlenie z tymi kabelkami oraz to wszystko spiąłem i odpaliłem światło ...Wow no to sam byłem z siebie dumny skończonej pracy aż tu nagle patrzę i zdębiałem bo koło mnie pojawiła moja "połowa"... w szlafroku oraz sąsiadka w pidżamie - przyszły zobaczyć co się dzieje. I tylko słyszałem " Aale czad z tym światłem!"
Słowa ich zachwytu oraz to, że kobitki w pidżamach z domu o tak póznej porze wyskoczyły by zobaczyć - no to było dla mnie dowodem uznania i utwierdziły słuszność realizacji mojego pomysłu oświetlenia herbaciarni.
A propos - Twój ogród też niczego sobie a te widoki z mm.... to mogę Ci tylko pozazdrościć. Ten klon na Twej rabacie to też masz boski.
pozdrawiam
Jan
Podziwiałem, oglądałem, marzenie no i zapiera dech od samego patrzenia a przyznam Ci się że kiedyś serfując po internecie się natknąłem na jedną z fotek z tej galerii, i nie mogłem potem odnależć gdzie to było - wow, a tu masz ci los jaka niespodzianka od Ciebie. No extra! Jestem Ci wdzięczny za link. No i tylko nie wiedziałem że to Danusia jest autorem tego dzieła - no pełen szacun i respect.
Zaintrygował mnie Twój japoński trójkątny ogród Pawilon wygląda jak przeniesiony wprost z Japonii; wachlarze,kamyczki, rośliny rosnące w Japonii lub mające z nią coś wspólnego, ceremoniał picia herbaty - to wszystko bardzo ciekawie się zapowiada
Jestem ciekawa kolejnych zdjęć ogrodu i tego, jak będziesz go tworzył
Pozdrawiam
Agnieszka specjalnie dla Ciebie oraz wszystkich ogrodników romantyków odwiedzających skromne Chashitsu romantyczny filmik. Nie ukrywam że trzeba dać sobie szansę oraz cierpliwość aby cały film obejrzeć w całości do końca - bez tzw. "przeskoków".
Kaligrafia dla laika zawsze będzie się kojarzyć tylko z przypadkowymi kreseczkami a przecież to piękna dziedzina sztuki ale jakoś w kulturze europejskiej niedoceniana i lekko zapomniana - a może kogoś zainspiruję tym materiałem do nowego hobby.
Twój ogródek Janie, i ty to dla mnie wielka zagadka, jesteś jedną wielką przygodą i osobą z pasją i talentem, filmik zobaczyłam i wszystko co pokazujesz wciąga osoby kochające przyrodę i sztukę, a jeszcze jak do tego usłyszymy odpowiednią muzę, to życie może cieszyć..........wiesz, my tu wszyscy na O. bardzo kochamy ptaszki
ja również stałam się wielbicielką Twojej pasji
Chashitsu jest wypasione! Światło rewelacyjne, też wyszłabym w pidżamie
Pozdrawiam i zaznaczam do podglądania
Dzięki za odwiedziny i cieszę się że Wam się podobało choć to jeszcze niedokończone dzieło a i na rabatach ogrom pracy przede mną. Mimo wszystko miło że urzekła Was aranżacja Chashitsu oraz przedstawienie klimatu orientalnego ogrodu w moim skromnym wykonaniu.