Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 23:03, 16 kwi 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
Ambrowce na stelażach ? Oryginalnie!
Teraz się wszyscy dziwią coś Ty wymyśliła, ale to jest tak nietypowe, że zobaczysz będziesz inspiracją na O.
Ambrowiec jest ładny, gęsty i bardzo polecany, a stelaże , topiary są nowoczesne. Połączenie tych dwóch na pewno będzie ciekawe. A to juz duze okazy, będzie je ładnie widać.

Chcę sobie przesłonić widok na nieużytki za płotem, poza tym kiedyś planowana jest tam droga, dlatego niech sobie już te drzewa tam rosną, żebyśmy w przyszłości nie musieli oglądać jeżdżących za płotem samochodów.
lindsay80 23:05, 16 kwi 2018

Kasia_CS napisał(a)
Ja za Magdą temat pociągnę - idą do oddzielenia warzywnika, gdzie sie niedawno pytałaś o drzewka na stelazach? Szybko działasz - jedt pomysł, jet realizacja

prawdę mówiąc to myślałam już o tym od jesieni
lindsay80 23:05, 16 kwi 2018

siakowa napisał(a)
Zacieram rączki ścianka drzewa ale będziemy podziwiac

tylko pamiętaj, że u mnie wszystko idzie w żółwim tempie
lindsay80 23:08, 16 kwi 2018

Pszczelarnia napisał(a)
A jaki będą dawać cień? Gdzie jest południe?

Niby przesłaniają warzywnikowi południe, ale u nas słońce jest zawsze tak wysoko, że nie ma mowy o zacienianiu warzywnika.
lindsay80 23:10, 16 kwi 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Fajne drzewa
A wiosnę masz jeszcze szybszą niż u mnie, Exotici juz u ciebie kwitną i czosnki mają pąki

Macham

w stosunku do ubiegłego roku wiosna u mnie ma spore opóźnienia, ale to mi nie przeszkadza, byle tylko już przymrozków nie było.
lindsay80 23:12, 16 kwi 2018

Makao_J napisał(a)
Podobają mi się te formy drzew. Fajnie wyglądają.

Ostatnio moda na drzewa na stelażach zapanowała, na forum też już trochę osób je ma.
lindsay80 23:13, 16 kwi 2018

Magleska napisał(a)
super z tymi drzewami

choć na razie tego nie widać, to ja wiem, że za parę lat efekt jaki dadzą będzie mnie satysfakcjonował.
lindsay80 23:17, 16 kwi 2018

Martulaaa napisał(a)

Witam, jak zrobić coś takiego? czy to jest gotowiec, czy samodzielnie będzie zbudowane? Jeśli samodzielnie to gdzie Pani kupiła"osprzęt" do tej fontanny?
Bardzo mi się podoba i też chciałabym coś podobnego w swoim ogrodzie Pozdrawiam

Projekcik nasz, buduje nam osoba co ma o murowaniu jako takie pojęcie, sami na to nie mamy czasu, eM się w ogóle do takich rzeczy nie garnie
Na razie jest tylko dziura pod fundament wykopana, w najbliższym czasie zamówimy beton i materiały do murowania - zaglądaj, będę pokazywać postępy.
lindsay80 23:18, 16 kwi 2018

malkul napisał(a)
Ambrowce miodzio A ścianki Cię stanie?

no powstanie, przynajmniej taki jest plan
lindsay80 23:22, 16 kwi 2018

Kasia_CS napisał(a)

Ja lada moment odbiorę tymol - powinni niebawem wysłać, zrobię jeszcze OW i zaczynam działania opryskowe te eko myślę, że bez problemu mogę w ciąży, bo nic tam raczej w nich nie ma szkodliwego dla mnie )

u mnie składniki stoją na półkach, tylko czasu mało na wszystko - no ale będę się starała te opryski jakimś cudem robić

Pryskanie tym specyfikiem szkodliwe nie powinno być, o ile oczywiście nie będziesz wdychać oparów spirytusu