Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 21:09, 05 gru 2015

nawigatorka napisał(a)

Widzisz moeilam.ze.odkryjesz TO w sobie.super.a i troche swoich wnetrz przy okazji nam zdradzilas

A jak pierniki? Moje sie koncza...

W nocy okazało się, że mam za mało mąki i robienie ciasta przeskoczyło na dzisiejsze przedpołudnie.
Czy to ciasto w momencie wyrabiania jest takie klejące i lepiące do rąk?

A wnętrza przy okazji, wianek wisi na poręczy od schodów, a ja czekam na eMa, który jest z córcią na firmowym Mikołaju, jak wróci to zrobimy mocowanie na drzwiach, bo to będzie pierwszy wianek, który tam zawiśnie.
Ty chyba stosujesz metodę z pineską wpitą w przylgę drzwiową?
A mój eM wymyślił, że tackerem do przylgi żyłkę przymocujemy.
Agania 21:10, 05 gru 2015

Ta ściana też mi się podoba, zdradzisz co sprawia uzyskanie takiego efektu.....wianki wypaśne
lindsay80 21:11, 05 gru 2015

Sebek napisał(a)
Wianek mega, ale ta ściana!

Dzięki i nawet ściana się załapała na komplementy, to mnie cieszy
lindsay80 21:14, 05 gru 2015

Agania napisał(a)
Ta ściana też mi się podoba, zdradzisz co sprawia uzyskanie takiego efektu.....wianki wypaśne

To okrągłe to panele gipsowe pomalowane farbą, a na to pociągnięty błyszczący lakier, a cała ściana pokryta tynkiem strukturalnym Zen o drobnym uziarnieniu.

Ja dziś z ukrycia podglądam wiankowanie u Gosi
leon60 21:15, 05 gru 2015

mnie też się ściana podoba
podstopnie są białe czy kremowe ?
lindsay80 21:17, 05 gru 2015

leon60 napisał(a)

A mi dziś mailik z Twoimi pinami przyszedł i też dużo cudnych inspiracji u Ciebie widziałam
Agania 21:19, 05 gru 2015

jak wyglądją takie surowe panele gipsowe, jestem bardzo ciekawa, bo jestem przed robieniem jednej ściany....i szukam właśnie pomysłów

U Gosi wiankowanie grupowe, fajnie sobie niektórzy organizują weekendy
lindsay80 21:20, 05 gru 2015

A wracając do pierników, miałam dziś przyprawy do pierników 2 znanych firm i na jednej w składzie na pierwszym miejscu mąka pszenna, w drugiej same przyprawy - ja już wiem jaką kupować - różnica po otwarciu naprawdę duuża!
I pomyśleć, że nawet na takich produktach producenci robią nas w bambuko.
lindsay80 21:26, 05 gru 2015

Agania napisał(a)
jak wyglądją takie surowe panele gipsowe, jestem bardzo ciekawa, bo jestem przed robieniem jednej ściany....i szukam właśnie pomysłów

U Gosi wiankowanie grupowe, fajnie sobie niektórzy organizują weekendy

Zwykłe białe gipsowe odlewy, dużo wzorów jest w każdym markecie budowlanym (wpisz w wyszukiwarce hasło panele 3D i wyskoczy mnóstwo rozwiązań).
Te moje kupione kilka lat temu, ściągałam od firmy, która już wtedy nie istniała, udało się bo miałam rodzinę w mieście, gdzie to produkowali i wygrzebali kilkanaście sztuk z magazynu

Mój wykonawca twierdził, że spośród różnych paneli 3D te gipsowe są najprostsze w obróbce.
lindsay80 21:27, 05 gru 2015

leon60 napisał(a)
podstopnie są białe czy kremowe ?

Są kremowe, pod schodami jest zabudowa meblowa w tym samym kolorze, tam mam spiżarkę.