Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

iwka 11:52, 14 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

Iwona i też z tego samego miejsca ?
tak
lindsay80 11:56, 14 kwi 2016

inag napisał(a)
U mnie też jedni ludzie mają takie drzewo przed domem. Wygląda obłędnie o tej porze!

trochę żal, że magnolie tak krótko kwitną...
lindsay80 11:58, 14 kwi 2016

Pluszakowa napisał(a)
W kwestii magnolii gigantów, to ja wole mieć ogród, a nie magnolię w ogrodzie.

A te ceny, to ja nie wiem z kąd się biorą. 39.000,00 zł to budżetowy samochód w salonie nowy kupisz. Chyba mi się to w głowie nie mieści.

Nawigatorka uchyl rąbka tajemnicy i powiedz, co to za drzewo za takie kosmiczne pieniądze.

też pomyślałam w pierwszej chwili, że niezły samochód za taką kwotę można mieć
lindsay80 12:02, 14 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)
Wczoraj chciałam w szkółce kupić cyprysik groszkowy polecany przez Danusię. Był zupełnie inny. Jak się nie wie, co się chce, można kupić zupełnie co innego. Nie ma wyboru.
To już trzecia szkółka, gdzie szukam i nie ma.

Magnolia za takie pieniądze - obłęd.

ja niby kupiłam w zeszłym roku pod nazwą Filifera Aurea Nana i coś mam obawy czy on faktycznie będzie nana, bo jakoś dziwnie szybko rośnie i nie jest taki zwarty, tylko jakiś roztrzepany, ciekawi mnie czy można je ciąć, żeby okiełznać ten kształt i ewentualnie trzymać wielkość w ryzach?
lindsay80 12:04, 14 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)

Szupin japonski.obwod pnia 115 cm. Az musialam sprawdzic jeszcze raz bo nie pamietalam nazey bo nie znam tego drzewa.Ilona moze potwierdzic

Aż sobie musiałam wyguglować, szału nie ma, wygląda jak taka bardziej elegancka robinia - mnie nie powalił.
Wyczytałam, że np. w Warszawie w okolicach placu Wilsona rośnie, jakby ktoś chciał na zywo zobaczyć
lindsay80 12:14, 14 kwi 2016

leon60 napisał(a)

gdzie posadzisz KF ?

wałkuję temat molini od dwóch tygodni i dalej nie wiem co kupić, chciałam coś ok 100cm z kwiatostanem ale ED i Moorhexe podobno w polskich warunkach dorasta tylko do ok. 60cm, w kropce jestem ...

Zaplanowana jest budowa takiego jakby wgłebnika, tylko że na powierzchni ziemi (bo po deszczach typowy wgłębnik byłby u nas pod wodą).
Na trzech bocznych krawędziach będzie molinia KF z myślą o tym, żeby przysłaniać wnętrze przed niechcianymi spojrzeniami, a na tej krawędzi, gdzie będzie wejście wymyśliłam molinie ED - właśnie chciałam, żeby tam było coś niższego, tak żeby stojąc na przeciw, wnętrze tego miejsca było widoczne.

Coś w tym stylu

https://pl.pinterest.com/pin/431923420493699465/

Tylko, że jutro minie tydzień od spotkania z potencjalnym wykonawcą i dalej czekam na wycenę, eh....
lindsay80 12:27, 14 kwi 2016

iwka napisał(a)
tak

to już się nie dziwię, że poczatek sezonu a Marcie trawki się praktycznie wykończyły, wczoraj z nią rozmawiałam i mówiła, że dowozi z zaprzyjaźnionych szkółek, takie zainteresowanie
Molinie i seslerie to najwyraźniej będzie tegoroczny hit u wielu z nas!
leon60 12:34, 14 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

Zaplanowana jest budowa takiego jakby wgłebnika, tylko że na powierzchni ziemi (bo po deszczach typowy wgłębnik byłby u nas pod wodą).
Na trzech bocznych krawędziach będzie molinia KF z myślą o tym, żeby przysłaniać wnętrze przed niechcianymi spojrzeniami, a na tej krawędzi, gdzie będzie wejście wymyśliłam molinie ED - właśnie chciałam, żeby tam było coś niższego, tak żeby stojąc na przeciw, wnętrze tego miejsca było widoczne.

Coś w tym stylu

https://pl.pinterest.com/pin/431923420493699465/

Tylko, że jutro minie tydzień od spotkania z potencjalnym wykonawcą i dalej czekam na wycenę, eh....

już mi się podoba
lindsay80 12:45, 14 kwi 2016

leon60 napisał(a)

już mi się podoba

oby tylko miał kto zrobić, bo jakoś cięzko się doprosić, żeby ktoś się podjął wykonania.
Wczoraj byłam w tartaku i nawet na zwykłe deski na skrzynie trzeba czekać 2 tygonie - gospodarka w tym kraju kwitnie chyba w najlepsze jak wszyscy zarobieni po pachy!
12:51, 14 kwi 2016
inspiracja mi się podoba z tym zrobieniem to szukaj kogoś z polecenia

u mnie w tartaku nie da się zamówić desek ...chyba że takie surowe ...zamówiłam na składzie budowlanym ...tez 2 tyg trzeba czekać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies