Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

marba 20:56, 21 paź 2018

Aniu, a te borówki to jak wysoko rosną?
anpi 21:19, 21 paź 2018

anabuko1 napisał(a)

Oj tak, dobrze,że kupiłyśmy te jeżówki.
Ciekawa jestem czy przez zimę coś wymyślimy do zamówienia ??
Bukieciki jesienne troszkę cieszą
My dzisiaj oboje obiad gotowaliśmy, to nad Zalew pojechaliśmy,pochodziliśmy troszkę i deko przez dzień odpoczęliśmy.
A teraz jeszcze gotuję słoiczki( które wcześniej razem przygotowaliśmy ) pieczarki z ostrą papryką i cebulką
A ty co tam w tych słoiczkach zrobiłaś ?

Aż się boję myśleć o tych wiosennych zamówieniach...
Bo jeszcze teraz dobrze nie doszły wszystkie róże,a ja sobie przypomniałam że miałam że miałam zamówić Lovely Fairy,które tak mi się podobały u Napii.A one są tam, skąd już przyszło nam zamówienieI może jeszcze będę je zamawiać bo jak robiłam miejsce w lawendowej na Lupo ,to tam jeszcze by weszły
U mnie Aniu wiesz...słoiczki studenckie:rosołek,gołąbki,paszteciki,itd...
anpi 21:33, 21 paź 2018

Piękne widoczki z Dębowego.Bardzo się zmieniła część plażowa od kiedy ja tam byłam...ho..ho!... dawno.
Gosialuk 00:00, 22 paź 2018

Aniu bardzo ładna ta twoja okolica. Dziś już u nas bardziej nostalgiczna jesień i kolorów ubywa. W tym roku hosty ładnie odchodzą mieniąc się kolorami. A trawy pięknie zdobią jesienią i zimą, dlatego warto je mieć.
zawitka 08:24, 22 paź 2018

Fajnie że masz z Dębowego blisko do wody.Kolorowo u Ciebie, dyniaczki jedne u mnie już zjedzone a inne zdobią .

Z chryzantemami to tak zrób jak kwiaty zwiędną to do ziemi w zaciszne miejsce można okryć fizeliną i czekać do wiosny,Potem albo odkopać wsadzić do doniczki niech puszczą sadzonki .Jak mają 5-6 cm to oderwać w ukorzeniacz i do doniczek albo do ziemi i masz swoje sadzonki .One dobrze się ukorzeniają .

Cęsto mogą korzenie zmarznąć ale jak dobrze opatulone w zacisznym miejscu to przetrwają.

Aniu zgubiłam te 3 Twoje zdjęcia co przysłałaś mi na meila jak masz to przyślij mi ten pierwszy bo to chciałaś.Płytę już mam Jak się wyrobię z robotą w ogródku to zasiądę do malowania
Malgosik 11:36, 22 paź 2018

Łał. Piękna okolica. Można odpocząć.
U nas dziś zmroziło. Idzie zima.
A hortensja dębolistna to nie wiedziałam że ma ozdobne liście.
Zwykle to kwiaty dominują swoją ozdobą.
anabuko1 12:03, 22 paź 2018

marba napisał(a)
Aniu, a te borówki to jak wysoko rosną?

Basiu różnie zależy od odmiany.
Ale raczej wyższe takie na 1-1,30-1,50 m.
Moje jeszcze niektóre młode krzaczki . To niektóre mniejsze.
Ale owoce pyycha
anabuko1 12:38, 22 paź 2018

anpi napisał(a)

Aż się boję myśleć o tych wiosennych zamówieniach...
Bo jeszcze teraz dobrze nie doszły wszystkie róże,a ja sobie przypomniałam że miałam że miałam zamówić Lovely Fairy,które tak mi się podobały u Napii.A one są tam, skąd już przyszło nam zamówienieI może jeszcze będę je zamawiać bo jak robiłam miejsce w lawendowej na Lupo ,to tam jeszcze by weszły
U mnie Aniu wiesz...słoiczki studenckie:rosołek,gołąbki,paszteciki,itd...

Oj to do wiosny nowa lista będzie
Może jeszcze coś nowego dojdzie albo się wymyśli.
Ech..słoiczki studenckie
Moja córcia w ten weekend pyrzjezdza to i ja będę robiła studenckie słoiczki
anabuko1 12:48, 22 paź 2018

anpi napisał(a)
Piękne widoczki z Dębowego.Bardzo się zmieniła część plażowa od kiedy ja tam byłam...ho..ho!... dawno.

I od kiedy ja mam tu działkę to dużo się zmieniło i na części plażowej I na Debowym bo na wsi i na alejkach. Życie idzie do przodu.
anabuko1 13:00, 22 paź 2018

zawitka napisał(a)
Fajnie że masz z Dębowego blisko do wody.Kolorowo u Ciebie, dyniaczki jedne u mnie już zjedzone a inne zdobią .

Z chryzantemami to tak zrób jak kwiaty zwiędną to do ziemi w zaciszne miejsce można okryć fizeliną i czekać do wiosny,Potem albo odkopać wsadzić do doniczki niech puszczą sadzonki .Jak mają 5-6 cm to oderwać w ukorzeniacz i do doniczek albo do ziemi i masz swoje sadzonki .One dobrze się ukorzeniają .

Cęsto mogą korzenie zmarznąć ale jak dobrze opatulone w zacisznym miejscu to przetrwają.

Aniu zgubiłam te 3 Twoje zdjęcia co przysłałaś mi na meila jak masz to przyślij mi ten pierwszy bo to chciałaś.Płytę już mam Jak się wyrobię z robotą w ogródku to zasiądę do malowania

Wiem wiem. . To takie zadupie Ale bardzo klimatyczne spokojne piękne miejsce.
I mnie też trochę syn zjedzonych.Ale I trochę jeszcze zdobi( dostałam nie dawno małe ozdobne) i na tarasie i w ogrodzie i domku je wykorzystałam.

Ok.Tak zrobię Z chryzantemami może coś się uda.
Halinko wysłałam zdjęcia nie wiem czy i te chodzi ?
Jak coś nie tak ,to jeszcze dosle.
Buziaczki przesyłam