Aż się boję myśleć o tych wiosennych zamówieniach...
Bo jeszcze teraz dobrze nie doszły wszystkie róże,a ja sobie przypomniałam że miałam że miałam zamówić Lovely Fairy,które tak mi się podobały u Napii.A one są tam, skąd już przyszło nam zamówienieI może jeszcze będę je zamawiać bo jak robiłam miejsce w lawendowej na Lupo ,to tam jeszcze by weszły
U mnie Aniu wiesz...słoiczki studenckie:rosołek,gołąbki,paszteciki,itd...
Aniu bardzo ładna ta twoja okolica. Dziś już u nas bardziej nostalgiczna jesień i kolorów ubywa. W tym roku hosty ładnie odchodzą mieniąc się kolorami. A trawy pięknie zdobią jesienią i zimą, dlatego warto je mieć.
Fajnie że masz z Dębowego blisko do wody.Kolorowo u Ciebie, dyniaczki jedne u mnie już zjedzone a inne zdobią .
Z chryzantemami to tak zrób jak kwiaty zwiędną to do ziemi w zaciszne miejsce można okryć fizeliną i czekać do wiosny,Potem albo odkopać wsadzić do doniczki niech puszczą sadzonki .Jak mają 5-6 cm to oderwać w ukorzeniacz i do doniczek albo do ziemi i masz swoje sadzonki .One dobrze się ukorzeniają .
Cęsto mogą korzenie zmarznąć ale jak dobrze opatulone w zacisznym miejscu to przetrwają.
Aniu zgubiłam te 3 Twoje zdjęcia co przysłałaś mi na meila jak masz to przyślij mi ten pierwszy bo to chciałaś.Płytę już mam Jak się wyrobię z robotą w ogródku to zasiądę do malowania
Łał. Piękna okolica. Można odpocząć.
U nas dziś zmroziło. Idzie zima.
A hortensja dębolistna to nie wiedziałam że ma ozdobne liście.
Zwykle to kwiaty dominują swoją ozdobą.
Basiu różnie zależy od odmiany.
Ale raczej wyższe takie na 1-1,30-1,50 m.
Moje jeszcze niektóre młode krzaczki . To niektóre mniejsze.
Ale owoce pyycha
Oj to do wiosny nowa lista będzie
Może jeszcze coś nowego dojdzie albo się wymyśli.
Ech..słoiczki studenckie
Moja córcia w ten weekend pyrzjezdza to i ja będę robiła studenckie słoiczki
Wiem wiem. . To takie zadupie Ale bardzo klimatyczne spokojne piękne miejsce.
I mnie też trochę syn zjedzonych.Ale I trochę jeszcze zdobi( dostałam nie dawno małe ozdobne) i na tarasie i w ogrodzie i domku je wykorzystałam.
Ok.Tak zrobię Z chryzantemami może coś się uda.
Halinko wysłałam zdjęcia nie wiem czy i te chodzi ?
Jak coś nie tak ,to jeszcze dosle.
Buziaczki przesyłam