Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

anabuko1 22:13, 06 lut 2019

Jeszcze takie wspomożenia
Magnolia Ann

Dorota123 22:29, 06 lut 2019

Piękne wspomnienia z lata pokazujesz, ale moją uwagę przykuł kwitnący ciemiernik. Wiem, że są odmiany, które kwitną całą zimę. Nawet dwa lata temu szarpnęłam się i kupiłam latem dwie wypasione doniczki po 35 zł. Kompletny niewypał, kwitną późną wiosną i liście zakrywają całe kwiatki.
U mamy ema jest taki jak Twój, nawet teściowa chętnie się nim podzieliła ze mną. Sama go rozrywałam, nie wykopując całego. Latem ubiegłego roku zanikły u mnie ostatnie listki, a ja boję się zapytać, czy ta jej część przeżyła, a jak tam jestem to zapominam sprawdzić. Dała mi też teściowa 3 młode siewki, mam nadzieję, że chociaż one będą chciały u mnie rosnąć.
Twój to piękny okaz.
Nowa12 23:03, 06 lut 2019

Magnolia ci nie skąpi kwiatuszków . Ciekawe czy moja zakwitnie wiosną czy tak jak w zeszłym roku tylko w sierpniu?
basia3012 00:43, 07 lut 2019

Aniu, ciemierniki piękne. Zauważyłam, że jak ciemiernik głęboko się posadzi to nie chce kwitnąć kilka lat. Muszą być posadzone tak akurat, tylko korzonki. Nie za głęboko. Moje jeszcze pod śniegiem. Zobaczymy wiosną jak zakwitną.
Wspomnienia z lata i wiosny baaaardzo przyjemne. Aż cieplej na sercu. Ale w końcu dopiero luty. Trzeba cierpliwie poczekać.
Pozdrawiam.
Milka 06:53, 07 lut 2019

Czekam na tę porę magnoliową
yolka 18:15, 07 lut 2019

Tez miałam obrazki, rozrastają się jak chwasty, przez pierwsze dwa lata miałam po 2 kwiaty, jesień je zastała na etapie białych kuleczek, nie zdążyły się zrobić czerwone, może miały za mało słońca bo rosły przy budynku od strony północnej. Zwolniły miejsce dla białych ciemierników
Milka 06:46, 08 lut 2019

Ta Ann piękna i Twoja imienniczka
sarenka 08:42, 08 lut 2019

Aniu, masz talent, pięknie wychodzi Ci decoupage kiedyś coś robiłam i ja, ale dziecię nie dawało :/ wróciłabym do tego, ale młodszy pomocnik nie wiem czy by to umożliwil
anabuko1 21:09, 08 lut 2019

Dorota123 napisał(a)
Piękne wspomnienia z lata pokazujesz, ale moją uwagę przykuł kwitnący ciemiernik. Wiem, że są odmiany, które kwitną całą zimę. Nawet dwa lata temu szarpnęłam się i kupiłam latem dwie wypasione doniczki po 35 zł. Kompletny niewypał, kwitną późną wiosną i liście zakrywają całe kwiatki.
U mamy ema jest taki jak Twój, nawet teściowa chętnie się nim podzieliła ze mną. Sama go rozrywałam, nie wykopując całego. Latem ubiegłego roku zanikły u mnie ostatnie listki, a ja boję się zapytać, czy ta jej część przeżyła, a jak tam jestem to zapominam sprawdzić. Dała mi też teściowa 3 młode siewki, mam nadzieję, że chociaż one będą chciały u mnie rosnąć.
Twój to piękny okaz.

Dorotko po prostu marzy mam się już lato i kolorki takie
Ale i do wiosny już strasznie tęskno
Wiesz , nie wiem co ,tą co mam odmianę ( niestety nie wiem jaką ) to ona już w listopadzie miała pąki.I właśnie cały czas ciągle jest w kwiatach. I jeszce ma pąki.Czyli kwiat zimy i8 do wiosny jeszcze sporo sobie pokwitnie
Mój przesadziłam w listopadzie z pąkami już. bo był schowany i znalazłam mu miejsce bardziej zauważalne

anabuko1 21:15, 08 lut 2019

Nowa12 napisał(a)
Magnolia ci nie skąpi kwiatuszków . Ciekawe czy moja zakwitnie wiosną czy tak jak w zeszłym roku tylko w sierpniu?[/quote
Tak, magnolia już jest ładna.To ta z krzaczkowatych.
Wówczas kupowałam ją , bo mało miejsca miałam na działce .
A jeszcze ,że okazała się moja imienniczką to już całkiem dobrze.prawda ?
moja latem powtarzała kwitnienie ale tylko chyba 3 czy 4 kwiatkami.
Może z roku na rok będzie ich więcej ?
Zyczę ci aby twoja obficie kwitła na wiosnę już w tym roku