c
I to niespotykana przygodę miałaś z tą zabcia i pieskem. Dobrze , ze wszystko dobrze się skończyło.
Wczoraj mieliśmy jeszcze nieprzewidziane prace. .awaria przewodu elektrycznego. Trzeba było rozkopac ;wyciągnąć rośliny nowy przewód położyć ,zasypać i ba nowo rośliny posadzić.
dziękuję Grażynko
Wyobraź sobie,że chyba ta żabcia była złotą.
Dziś rano oj sąsiad już o 8 rano przejechał na swoją dziabkę.
Jak tylko go zobaczyłam w te pędy do niego.
Rozmowa i ,,, cel osiągnięty.Drzewka dwa rzędy usunął .Na 2,5-3 metry mam wolną przestrzeń od sąsiada .
to może z tej radości wiosenne kwiatuszki
Lilie św. józefa czy też św.Antoniego rośna w gore.
Z tej racji posadziłam też kilka nowych do ziemi azjatek
Sporo zrobione i to mnie cieszy.
Po niedzieli już warzywnik.
O a czego rokitnik be ? Może dam radę go okełazć.witamina C - duża w nim
Posadziłam do na końcu działki .
Jagoda goi, też jest na końcu działki i w rogu prawie.To niech tam sobie rośnie.
Takie ładne krokusy skryły mi się z jedyną nie przyciętą lawendę.
Oczywiście lawendę przycięłam
Inne też jeszcze kwitną
Twoje Sylwuś pewnie też jeszcze kwitną na całego ?
Oj oj dziękuję.chyba się zrumieniłam
Oj , ale ponoć rożne są rokitniki.Trochę mnie martwicie.Ale rośnie na końcu w razie czego wymienię. Jagoda goi też na końcu działki i w rogu.
W razie czego będę wymieniać.
Ja też lubię ognisko, zapach ten klimat.Jeszcze trochę i będzie ono przeniesione na drugą stronę
Orliki rosną
Prymulki kwitną
Hiacynty u mnie dopiero takie
Nad stawem jeszcze prace stoją .Mokro, grząsko.Trzeba czekać,Aby teren wyrownać.
Od łąk
Od sąsiada
Oj kedy tu będzie ładniej
ale wzłuż siatki z siadem kakieś krzewy i roślinki posadziłam.Fiona jak zwykle ze mną albo za mną chodziła
Aniu, wspaniała wiadomość z sąsiedzkimi nasadzeniami Ufff
Rokitniki są rzeczywiście ekspansywne, to prawda. Miejsca potrzebuje sporo i na pewno niczego w pobliżu bo „zje”
Aby owocował trzeba mieć dwa, męski i żeński. Też chciałam ale .... aż tyle miejsca nie mam.
Goję mam i krzaczor kłujący jest. Owoce fajne ale tylko ja je jadłam, nawet ptaki nie chciały, nie znają się
Dobrze mieć takiego sąsiada co zrozumie .Mam rokietnika po drugiej stronie płptu to pod fundamentem przełazi .Wredny jest to prawda.Fiona pomocnica pilnuje pani. u Was woda stoi a u mnie such i podlewam