Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

anabuko1 20:22, 28 mar 2019

Monia81 napisał(a)
Cudne Aniu te skrzyneczki, na pewno siostra będzie zachwycona widziałam relację z odwiedzin u Sylwii, fajne miałyście spotkanko i super widzieć uśmiechnięte buźki buziaczki

Dzięki. Dowiem się 3 kwietnia czy jej się spodobały.
I ja ogromnie się cieszę że mogłam osobiście poznać i być razem z mężem w jej ogrodzie.
Widzialysmy się pierwszy raz a tak jakby ileś lat znalybysmy się
anabuko1 20:34, 28 mar 2019

anpi napisał(a)
Masz Aniu talent,skrzyneczki wyszły pierwszorzędnie
Wszystkie cudne...ale ta pierwsza zachwyciła mnie wyjątkowo

Aniu wielkie dzięki.
Lubię te prace. Tak uspokajajaco oddziałują.
Ta pierwsza właśnie jest dla siostry .
Szkoda, ze czasu na te robótki mało. Bo one pracochłonne.
anabuko1 21:07, 28 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękności Aniu Może do ogrodu zrobisz w tej technice dekoracje, piękne i niepowtarzalne, a bardzo pasujące by były, co Ty na to?

Dzięki Sylwus.
Do ogrodu trzeba takie rzeczy bardziej zabezpieczać.
Nie mam na razie czasu tyle żeby do ogrodu robić.
Ale kiedyś. .. kiedyś. .. kto wie
anabuko1 21:21, 28 mar 2019

Milka napisał(a)

Cudowne Aniu

Dzięki Irenko
anabuko1 21:25, 28 mar 2019

dana1s napisał(a)
Rewelacyjna relacja z moich ukochanych Tatr
Skrzyneczki pierwsza klasa, podziwiam Twój talent!

Cieszę się że takich parę dni rekaksu miałam w Tatrach
Dziękuję za podchalki moich skrzyneczek.
To jest bardzo mobilizujaco
anabuko1 21:36, 28 mar 2019

anka_ napisał(a)
Fotki z gór cudowne. Tatry to najpiękniejsze góry świata (zwłaszcza poza sezonem turystycznym). I super spotkanie z Sylwią.

Sąsiedztwa modrzewi bardzo współczuję Aniu. Tak jak pisała Basia- duet ze świerkami nie sprawdza się. Małe drzewka można pryskać, później patrzy się na agonię dużych drzew...

Aniu walcz o przeniesienie tych drzew- nie tak blisko ogrodzenia, bo później będziesz ty mieć problem. A modrzew baaardzo szybko rośnie.

I powiem wam, że ten przepis mnie ogromnie wkurza- powinni jeszcze dopisać, że za tą wycinkę płaci właściciel. Bo co z tego że mogę przyciąć- drzewa sąsiada mam w granicy działki, połowa gałęzi wisi nad moim terenem, po każdej wichurze sprzątanie... Mogę przyciąć, tyle tylko że drzewa maję po kilkanaście metrów i sama tego nie zrobię...

I ja kocham Tatry. Ale ostatnimi latami mało czasu na nie było.
Tak i spotkanie u Sylwi i z Sylwią i Wojtkiem było mega.
Z modrzewiami będę walczyć .Może coś wskuram.
Te przepisy co do drzew i sąsiedzkich nasadzen sąd mało precyzyjne. Szkoda
Pozdrawiam Aniu

Doranma 22:36, 28 mar 2019

Bardzo jestem ciekawa, czy uda Ci się coś wskórać. Moi sąsiedzi obsadzili mnie brzózkami i sosnami, będzie cień. Powodzenia!
anka_ 23:12, 28 mar 2019

Aniu jeżeli dobrze zrozumiałam to sąsiad ma już las. Jeżeli tak to te jego nasadzenia podlegają pod "Zalesianie gruntów rolnych oraz zalesianie gruntów innych niż rolne" i rozporządzenie jasno określa odległość od granicy- 3m.
Spróbuj się dogadać z sąsiadem, jak nie- to na ostro, ale nie daj zostawić tak tych drzew. Późniejsze konsekwencje to droga przez mękę.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
AniazUroczyska 23:52, 28 mar 2019

Wszystkie cudne , ale ta pierwsza szczególnie mnie urzekła. Jestem pod wrażeniem
zawitka 07:09, 29 mar 2019

Aniu jak tam Twoja Mayesty moja część padła ale to moja wina bo za dużo polałam na szczęście mam jeszcze kilka nasion to wysiałam zobaczę co będzie .Łot dola ogrodnika ha ha

Nie daj sobie posadzić blisko granicy drzew nie wiesz jaka to udręka Mam sosny sąsiadki u siebie połowa dzrewa jest u mnie ,Gałęzie szarpałyby rynny Musiałam wziąć chłopa żeby mi je obciął i zapłacić za to a nie mówię o sprzątaniu igieł. Obcinaąc gałęzie po swojej stronie musisz pamiętać że ściąć można 1/3 gałęzi czyli tak żeby drzewo nie uschło bo .....sąd a od tego broń mnie Boże .Buziaki .