Miałam kilka lat temu takie lilie, ale wyginęły mi, niedawno dostałam 3 cebule, ale jeszcze mi one nie kwitły. Może w tym roku i ja się takimi pochwalę.
A ja wczoraj na kupilam lilii prawie 60 cebul. 1 cebula kosztowała w przeliczeniu 1,99. Nie pamiętam nazwy bo wywiozlam na działkę. Kupowałam Achołomie i obusiu również kupiłam o ile pamiętam dalie Franc Kafla ciemny wrzos.
Dużo nasion szczególnie dalii kolnierzykowej.
Nastawiłam się że zrobię łąkę kwietna przy tych upałach jakie były i nie zanosi się, że będzie inaczej to wysieje nasiona łąki kwietnej na drugiej części ogrodu.
Ana lilie wszystkie cudne majestatyczne wysokie u mnie się nie udają mam ceglaną ziemię i chyba zgniły mi albo coś zjadło sama nie wiem albo wyschły ciort wie została jedna takie piękne wielkie miałam trzy te drobne jeszcze były zobaczymy czy wyjdą w tym sezonie póki co pocieszę oczy u ciebie buziam
Lilie u Ciebie jak zawsze piękne. Czy warto im coś podsypać teraz wiosną pytam, bo bo moje w kolejnych latach nie wyglądają tak pięknie jak w pierwszym roku.
Te twoje w tym roku powinny zakwitnąć .
Ja tez kilka lat czekałam, na te liliowe widoczki.
I nawet już mi ładnie się rozmnożyły
Uwielbiam te lilie św. Józefa.
Oj to szkoda, że u ciebie poginęły lilie.
U mnie lilie nawet rosną. Tylko te orientalne gdzieś się pogubiły, lub pomarzły.
I tych już nie kupuję Najlepiej rosną u mnie Azjatki i drzewiaste,OT.
Ja na wiosnę ( gdzieś w marcu, pod koniec ) zawsze sypnę trochę nawozu w granulacie. I potem jeszcze raz w maju. I tyle.
Także i ty je trochę podkarm, to będa ładniejsze
Powojnik Piilu