Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

anabuko1 07:27, 19 gru 2015

Nallar napisał(a)
Pierogi zrobione? wysłane?
A gdzie zdjęcia udekorowanych okien?

Ewuś pierogi ruskie na teraz zrobione, z kapusta i grzybkami też.Wszystko wysłane.I śledzie , normalne i po kaszubsku,bigos ( dla nas przy okazji tez juz jest)i ryba po grecku, w słoikach za pasteryzowane.Wędlinki oczywiście polskie i swojskie też poszły i sernik.A także z prezentem na gwiazdkę i urodziny i za zaległą dobrze zdana maturę- laptop.Ona nic o tym nie wie.Ciekawa jestem jaka będzie jej reakcja , jak to wszystko zobaczy,Szkoda,że na żywo jej miny nie zobaczę
Dni uciekają, jeszcze trochę i choinkę trzeba ubierać, a le najpierw trzeba ja kupić jeszcze...
a dziś pracuje jeszcze i firany i zasłony wymian, potem,,
Okienka jak okienka,, nic szczególnego na razie

yolka 08:35, 19 gru 2015

Okienka śliczne, jeszcze nie widziałam takich, w strojeniach mam zaległości
Madzenka 10:06, 19 gru 2015

Ależ fajnie te okna wyglądają
Dorota123 16:48, 19 gru 2015

Piękne egzemplarze liliowców, duża w tym zasługa fotografa.

Malunki na oknach ciekawe, nigdy tak nie próbowałam.
Anda 16:52, 19 gru 2015

anabuko1 napisał(a)

Kurcze jestem w pracy,,,ale chociaż na jeden post odpowiem
Ewo, moje tez nie rosną w cieniu.Maja sporo słońca. Jedne od strony wschodniej i w lecie, maja słońce do 13.Niektóre podpala.Drugie od zachodu częściowo i też po 15 już tam słońce grzeje.są niektóre odmiany w upały podpalone deko.A inne świetnie dają radę
Nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich
Dla ciebie takie hostusie, może ci się spodobaja

Lubie hosty. Maja piekne liscie. Najbardziej zacieniony skrawek ogrodu ma slonce tylko rano i troszke po poludniu. Tam rosnie moja jedyna hosta. Poza tym mam w ogrodzie slonce od 10 do zachodu, wiec chyba zadna hosta nie da rady z taka iloscia slonca. Ale masz moze jakiegos konkretnego typa dla mnie?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Bogdzia 20:49, 19 gru 2015

anabuko1 napisał(a)

Ewuś pierogi ruskie na teraz zrobione, z kapusta i grzybkami też.Wszystko wysłane.I śledzie , normalne i po kaszubsku,bigos ( dla nas przy okazji tez juz jest)i ryba po grecku, w słoikach za pasteryzowane.Wędlinki oczywiście polskie i swojskie też poszły i sernik.A także z prezentem na gwiazdkę i urodziny i za zaległą dobrze zdana maturę- laptop.Ona nic o tym nie wie.Ciekawa jestem jaka będzie jej reakcja , jak to wszystko zobaczy,Szkoda,że na żywo jej miny nie zobaczę
Dni uciekają, jeszcze trochę i choinkę trzeba ubierać, a le najpierw trzeba ja kupić jeszcze...
a dziś pracuje jeszcze i firany i zasłony wymian, potem,,
Okienka jak okienka,, nic szczególnego na razie

O to sie juz napracowałas. Okna fajnie wyglądają ale jak takie spękania robisz to nie zgadnę.
Agania 20:54, 19 gru 2015

Okienka cudowne, jak ja lubię aniołki ..a bombeczki sama robiłaś
anabuko1 20:56, 19 gru 2015

yolka napisał(a)
Okienka śliczne, jeszcze nie widziałam takich, w strojeniach mam zaległości

Takie szablony mam ..i tak już okienka przyozdabiam.Oczywiście wszystkich nie pokazałam.Bo za nudno może by było .
A zaległości to ja też mam w strojeniu, dekorowaniu, i chyba we wszystkim
Nallar 21:03, 19 gru 2015

No kochana....też chciałabym zobaczyć minę córci.
Uwinęłaś się błyskawicznie.
Okna wyglądają bajecznie, czasem te proste sposoby okazują się najlepsze. Ciekawa jestem czy szablony wycinałaś sama czy to gotowce?
Szyszeczki i bomby na parapecie wyglądają ślicznie.
U mnie poza bigosem nie ma jeszcze nic.
sylwia_slomc... 21:19, 19 gru 2015

anabuko1 napisał(a)

Dzięki,To sa liliowce,Tez piękne prawda
I dalej one , bo mam ich ponad 70, trochę dubelków mam

Aniu to ja się do Ciebie uśmiecham i jeśli kiedykolwiek będziesz je dzielić to poproszę po jednej bulwce z tych co będą dzielonejeśli można oczywiście na wymianę za co będziesz chciała ode mnie lub zapłacę