Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

kerii 00:16, 22 sie 2017

Radziu2013 napisał(a)

Jola czemu mieczyki są klopotliwe? W sumie to przecież trzeba je tylko posadzić i na jesieni wykopać...one ani wody ani nawożenia nie potrzebują...może trzeba je podwiazywac Ale na upartego jak byś chciała to i dyndać by sobie mogły...

No właśnie posadzić, wykopać, podwiązać, przechować ) Chyba najgorsze to przechowywanie. Bo muszę ze wsi w skrzyniach do domu przewozić. Tam pomimo że jest piwniczka to nie bardzo nadaje się do przechowywania roślin raz zostawiłam dalie to mi zgniły przez zimę.
MirellaB 03:46, 22 sie 2017

Aniu no sporo masz odmian hortek
Chyba szpaleru z każdej odmiany nie masz?

kasja83 08:22, 22 sie 2017

Ale u Ciebie wszystko dorodne jest...owoce, warzywa, motyle, kwiaty...jak Ty to robisz?Pięknie!
jona 08:50, 22 sie 2017

anabuko1 napisał(a)

Jana napisał(a)
fajne te żółte pomidorki, jaka odmiana pamiętasz? no i smaczne? dyń zazdroszczę, nigdy nie miałam takich dużych, gdzie tkwi sekret?

Mam podobnie wyglądające o nazwie Yellow Pearshaped.

Aniu, ależ masz dobroci w warzywniku, aż ślinka cieknie . Moja dynia kwitnie, ale nie zawiązała żadnego owocu. Czekam do końca sierpnia i jeśli nic nie będzie, to pójdzie do wyrwania. Pogadam sobie dziś z nią i postraszę
Margerytka40 08:59, 22 sie 2017

Aniu ,widzę że też jesteś pozytywnie zakręcona na hortensje. Witaj w klubie. Ilością odmian chyba Cię przebijam choć u mnie wszystko jeszcze malutkie i większość to tegoroczne nabytki,nie mam co jeszcze pokazywać. Testuję odmiany by wybrać te,które zostaną u mnie na dłużej.
Nallar 09:51, 22 sie 2017

Może i do mnie kiedyś taki piękny motylek przyleci.
Dukacików nigdy za wiele.
Kawa 10:05, 22 sie 2017

śliczna ta kiushu
w ogóle masz tyle różnych roślinek
SlonecznyOgrod 12:27, 22 sie 2017

Lista hortek długa, to będę się do Ciebie zwracała o nazwanie imion moim nn.
Ona są takie podobne. Nie rozróżniam.
anabuko1 21:41, 22 sie 2017

kerii napisał(a)

No właśnie posadzić, wykopać, podwiązać, przechować ) Chyba najgorsze to przechowywanie. Bo muszę ze wsi w skrzyniach do domu przewozić. Tam pomimo że jest piwniczka to nie bardzo nadaje się do przechowywania roślin raz zostawiłam dalie to mi zgniły przez zimę.

Ja tak właśnie mam.Sadzę na działce- 20 km od miasta , gdzie też mam dom .Właściwie mieszkam na tych dwóch domach.Ale piwnicę mam tylko w mieście.Na działce jeszcze nie.Marzy nam się i mamy w planach taki kopczyk.Ale kiedyś przyjdzie na to czas.
Ale na tą działkę wożę, dalie, mieczyki, eukomisy, galotonie i to co kupuję .Posadzę raz, mieczyki, nie wszystkie trzeba podwiązywać.A nawet, to też chwila.
Potem na jesieni, jeden dzień poświęcam na tz, wykopki, dali mieczyków, i tych galtoni

Mieczyki
anabuko1 21:46, 22 sie 2017

MirellaB napisał(a)
Aniu no sporo masz odmian hortek
Chyba szpaleru z każdej odmiany nie masz?

Trochę już mam.Teraz one takie widoczne w ogrodzie, takie piękne .
Nie takiego typowego szpaleru z nich nie mam.
U mnie są wkomponowane w inne rośliny.

Hortensja Dębolistna