Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

anabuko1 23:25, 17 sie 2017

Janeczko Niestety niezupełnie sobie poszła.Ot wielkie problemy,,, to i człowieka gryzą .
Ogrodowe i ja lubię , i nowe, na nowe radości..
Pomagają czasami.Ale teraz nie przebijają.
Ale to nic...
Lilie cudne, uwielbiam je

Na Dębowym inne życie
[

Deszcz u mnie nie padał.W sumie nie pamiętam nawet kiedy padał.Co wieczór podlewanie .Bo susza straszna.Upał, sucho, grzeje, , susza, ,żar, zero deszczu,,i tak w kółko ;( Ale lato przecież jeszcze trwa

zoja 23:29, 17 sie 2017

Skoro jest tak jak piszesz, to ja sprobuje przezimowac te moje koleusy mam kilka roznych to z kazdego zrobie odnozke ciekawe jak im bedzie w domu
anabuko1 23:37, 17 sie 2017

Dobrej, kolorowej nocki
anabuko1 23:43, 17 sie 2017

zoja napisał(a)
Skoro jest tak jak piszesz, to ja sprobuje przezimowac te moje koleusy mam kilka roznych to z kazdego zrobie odnozke ciekawe jak im bedzie w domu

Jest tak spokojnie...Ja nawet kilka szczepek biorę z jednego koloru pokrzywki.Bo nie każda może puści korzonki, ,albo się nie przyjmie.To tak asekuracyjnie.Kiedyś zrobię zdjęcie z moich już doniczkowych młodych szczepek i będę ci pokazywać .Jak podrosną to przycinam górę,żeby się rozkrzewiały

Dobrej nocki
zoja 23:56, 17 sie 2017

Tak sobie mysle - na poczatu to te szczepki moga sobie stac na ogrodku w cieniu prawda? Myslalam o miejscu gdzie staly ukorzeniajace sie zurawki... Bo w domu to ja zapomne o nich
anabuko1 07:42, 18 sie 2017

zoja napisał(a)
Tak sobie mysle - na poczatu to te szczepki moga sobie stac na ogrodku w cieniu prawda? Myslalam o miejscu gdzie staly ukorzeniajace sie zurawki... Bo w domu to ja zapomne o nich

Mogą, stać, gzdie tylko chcesz abyś o nich nie zapomniała.I jeżeli w wodzie będą stały najpierw, to ,żeby były cały czas zanurzone.A w ziemi, trzeba coraz podlewać.

agnieszka_m 07:44, 18 sie 2017

Macham
Liliowce jeszcze zachwycają swym urokiem
anabuko1 07:53, 18 sie 2017

agnieszka_m napisał(a)
Macham
Liliowce jeszcze zachwycają swym urokiem

One mają swój szczególny czas , kiedy kwitną.Potem trzeba się przyzwyczaić, tylko do zielonych kęp liści.
Ale z roku na rok będą piękniejsze i z kwiatów i z kęp.
zoja 08:35, 18 sie 2017

anabuko1 napisał(a)

Mogą, stać, gzdie tylko chcesz abyś o nich nie zapomniała.I jeżeli w wodzie będą stały najpierw, to ,żeby były cały czas zanurzone.A w ziemi, trzeba coraz podlewać.

Mi w wodzie nie udaje się ukorzenianie, więc muszę od razu do ziemi dać.
Mam takie 'magiczne' miejsce, w którym jest cień i wilgoć i w którym udaje mi się ukorzeniać roślinki więc tam je postawię

liliowce masz piękne ja mam stelle i jej liście udają trawy na rabacie
BasiaLT 10:43, 18 sie 2017

Ani jesteś nieoceniona, spróbuję naszczepić sobie koleusów bo mam szczególnie taką jedną odmianę, której chciałabym mieć dużo w przyszłym roku.