Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

Dorota123 22:39, 31 sie 2017

Hortensje ślicznie Ci kwitną, w tle widziałam ładne białe lampioniki. Szukam jakiegoś natchnienia i pomysłu na moją rabatę, która prawie cały czas mi się nie podoba. Niby wiem jak chciałabym żeby wyglądała, ale tego szkoda, tego żal, a tego nie ma gdzie przesadzić. Tak się miotam z różnymi pomysłami i oglądając Twoje zdjęcia przyszło mi na myśl, że tu dosadziłabym jeszcze jedną taką samą hortensję i wydłużyłabym ją do końca stojaka od huśtawki. Brzeg bym obsadziła niską trawką ice dance, a za trawkami posadziłabym niską szałwię albo czerwone żurawki. ( bo to właśnie mam) Kurcze, że u siebie nie mogę nic mądrego wymyśleć.

anabuko1 napisał(a)

Witaj!

I

Radziu2013 22:45, 31 sie 2017

anabuko1 napisał(a)
Cicho tutaj,,,,, ale może ktoś zajrzy to zostawię coś

Ach już nie przesadzaj, stale ktoś zagląda, ale z pewnością nie zawsze się też wszyscy wypisują.

Ja jestem
anabuko1 08:25, 01 wrz 2017

Dorota123 napisał(a)
Hortensje ślicznie Ci kwitną, w tle widziałam ładne białe lampioniki. Szukam jakiegoś natchnienia i pomysłu na moją rabatę, która prawie cały czas mi się nie podoba. Niby wiem jak chciałabym żeby wyglądała, ale tego szkoda, tego żal, a tego nie ma gdzie przesadzić. Tak się miotam z różnymi pomysłami i oglądając Twoje zdjęcia przyszło mi na myśl, że tu dosadziłabym jeszcze jedną taką samą hortensję i wydłużyłabym ją do końca stojaka od huśtawki. Brzeg bym obsadziła niską trawką ice dance, a za trawkami posadziłabym niską szałwię albo czerwone żurawki. ( bo to właśnie mam) Kurcze, że u siebie nie mogę nic mądrego wymyśleć.

Hortensje uwielbiam...
A te lampiony, latarenki kupiłam na OLX..
Ja też mam dylematy z przerobieniem rabat.Tak to już jest,,
Ale fajne to połączenie wymyśliłaś z dosadzeniem horki.Ja mam ich ciągły niedosyt, to dosadzałam w różnych miejscach.A potem coś do nich,,i td...
Vanilka

Nie wiem co to za hortensja ??
anabuko1 08:27, 01 wrz 2017

Radziu2013 napisał(a)

Ach już nie przesadzaj, stale ktoś zagląda, ale z pewnością nie zawsze się też wszyscy wypisują.

Ja jestem

No to fajnie,że jesteś.Później do ciebie zajrzę i zobaczę co tam działasz .
Hortensja Magical Fire

]

Tegoroczny sierpniowy zakup= Hortensja bukietowa Magical Candle

Hortensja dębolistna

To nie wszystkie moje hortensje
Agania 10:41, 01 wrz 2017

Trafiłam na sesję hortensjową...piękna kolekcja, też mam ich za mało, ale staram się już mieć swoje, a na swoje dłużej trzeba poczekać

Kupiłam w tym roku jedynie 5 vanilek i mam nadzieję, że to będą właśnie one

Ja też tak mam, że oglądając inne ogrody...rodzą mi się w głowie nowe pomysły, ale tylko jak mam swoje nadwyżki, nic nie zmieniam na siłę, ale kto nie lubi zakupów

Chętniej też teraz na dłubanko lecę do ogrodu

Pozdrawiam Aniu...cudowne foty
Ewa777 15:46, 01 wrz 2017

Mi też podoba się sesja hortensjowa Masz sporo gatunków.
Nadal u Ciebie nie pada? U mnie zapowiadają duże opady dziś w nocy.
Margerytka40 16:13, 01 wrz 2017

Twoja magical candle wygląda podobnie jak moja nn. Będę podglądać jak u Ciebie się wybarwia bo może to właśnie ona.
anabuko1 21:08, 01 wrz 2017

Agania napisał(a)
Trafiłam na sesję hortensjową...piękna kolekcja, też mam ich za mało, ale staram się już mieć swoje, a na swoje dłużej trzeba poczekać

Kupiłam w tym roku jedynie 5 vanilek i mam nadzieję, że to będą właśnie one

Ja też tak mam, że oglądając inne ogrody...rodzą mi się w głowie nowe pomysły, ale tylko jak mam swoje nadwyżki, nic nie zmieniam na siłę, ale kto nie lubi zakupów

Chętniej też teraz na dłubanko lecę do ogrodu

Pozdrawiam Aniu...cudowne foty

Ja hortensjowo popłynęłam..
Teraz one takie piękne..Nawet myślę krzak pięciornika wywalić , coś tam jeszcze a dać tam hortensje.Ale dopiero na wiosnę .A jakie ty masz " swoje hortensje " ?
5 vanilek, to już szpaler.A ja lubię rożne, jak to ja
Przez to oglądanie ogrodów to już kilka rabat mi przybyło.a jeszcze ze dwie chodzą mi po głowie.
Ja jeszcze trochę dokupuję. Dzisiaj dokupi.łam czosnki i tulipki u pani kropkowanej
Udało ci się popracować w ziemi ??
Dziękuję z miłe słowa

jeżówki

Jeżówka 'Supreme Cantaloupe

.

anabuko1 21:16, 01 wrz 2017

Ewa777 napisał(a)
Mi też podoba się sesja hortensjowa Masz sporo gatunków.
Nadal u Ciebie nie pada? U mnie zapowiadają duże opady dziś w nocy.

To się cieszę,że ci spodobały się moje hortki
W niedzielę podpadało dwa razy.We wtorek jeszcze raz trochę i dalej nic.I co to jest na ta ziemię suchą.Deko, małe deko.
Znowu codzienne podlewanie .U mnie dziś był upał.Ale zapowiadają i u mnie ochłodzenie i trochę deszczu.Zobaczymy jak to będzie naprawdę .

Róża Leonardo Da Vinci

LO

NN-piękna duży kwiat

anabuko1 21:19, 01 wrz 2017

Margerytka40 napisał(a)
Twoja magical candle wygląda podobnie jak moja nn. Będę podglądać jak u Ciebie się wybarwia bo może to właśnie ona.

Ja często coś u innych podglądam. To ty podglądaj u mnie .
Później będzie czerwieńsza
Budleje mam dwie , oto one