Aurelko,Bardzo ci dziękuję za miłe słowa,
Owszem nasadzeń nowych trochę było.Bo gdzieś te nowe trzeba było posadzić,Zostały poszerzone dwie rabaty, dokupiłam kilka wrzosów i hortensję Tardiva.Jeszcze brakuje mi kamieni, na wykończenie obrzeża rat.
Jesień wdziera się wdziera pomału.U mnie pogoda cudna, Upały, lato.I znowu sucho i podlewanie
Jolu, to się cieszę .Mnie też widoczki, portreciki kwitnących nie nudzą.
Cebulowych sporo kupiłam , posadziłam w efekcie czego poszerzyłam dwie rabaty.I znowu kawałek trawnika znikł
Człowiek , ja wariat, jak wejdzie do sklepu i nowe cebulowe zobaczy,A jeszcze dobre ceny, to już kaput,Już raczki same do koszyka pakują.
Za przyczyna tych cebulowych , takiej ilości, musiałam ( przez ręce i kopanie syna ) poszerzyć dwie rabaty.Dosadziłam też tam kilka wrzosów, kilka przeniosłam swoich z innego miejsca, gdzie i tak nie były widoczne.Jeszcze zabrakło, muszę ze 3 dokupić.Posadziłam tam tez nową trawkę i hortke nową. .Ale Jedna nieukończona, bo już musiał gdzieś jechać,I dwa opakowania tulipanków zostało.I kamieni zabrakło na obrzeże tej rabaty .
Ostatni liliowiec w bukieciku .. szkoda, zamyka sezon liliowcowy
LO
Śliczna ta Bobo,ja mam jeszcze małe i nie pokazały w tym roku swej urody. Teraz już brązowe kwiatki się zrobiły i tyle. Liczę,że w przyszłym sezonie będą już ładne.
Zazdroszczę pięknej pogody. U mnie poprzedni cały tydzień padał deszcz i było bardzo zimno do 10'C. Dopiero wczoraj i dziś pojawiło się słońce, ale jakieś zamglone.
Pokazuj kwiaty My nigdy nie znudzimy się takim widokiem
Hortensja Bobo to jedna ( jak dla mnie ) z piękniejszych hortek.Przycinam ją co roku .I jak widać szybko zbudowała ładny zwarty krzaczek.
Także i ty doczekasz się swoje jak ci wypięknieje i będzie bardzo cieszyć.Tylko na wiosnę ją przytnij.
Hortensja Magical Fire
Hortensja Limelight
hortensja Bobo -( posadzona w 2014) na tle trawki, którą bardzo lubię.Ale nazwy nie znam.
Hortensja Sundae Fraise