Ja bardzo lubię i cukinie( grilowana jest rewelacyjna, i na to posmarować deko serem Feta.umm ) i dynie.I różne dania z nimi.
Już byłam u Radzia i faktycznie pełna skrzynia zbiorów.
Ciekawe, czy na kulinarne przetwarzanie, czy do ozdoby ??
Hortensja Bobo i inne
Hortensja Magical Candle
Od warzywnika
Aniu witam masz wszystko co w ogrodzie powinno byc caly czas kolorowo. Tez tak chcialam, ale juz nie mam sil aby wszystkim roslinom dogodzic mam duza dzialke i trzeba tyrac aby to utrzumac w ryzach wszystko.
Czy ty mieszkasz w tym pieknym domku z drewna.
W poludniowo wschodniej czesci kraju byla piękna pogoda nie to co u nas nie hylo tygodnia aby nie lalo.
Oj nie jest to dobry rok dla roslin kwitnacych za to dobry dla krzewow pieciorniki u mnie nigdy tak nie kwitly jak w tym roku. Derenie mimo mrozow majowych wypuscily nowe paki i wyrosly ppnad miare.
U nas wiecej grzybiarzy w lasach niz grzybow. Jadac na dzialke to widze ile samochodow stoi jak na patkingu przy Marszalkowskiej.
Ja na szczescie mam swoje i z tego sie ciesze, moze za dwa lata bedzie u mnie wiecej borowikow bo zaszczepilom w tym roku mikoryza.
Piękny jest Twój wrześniowy ogród. Hortensje się ślicznie przebarwiły, a kwiatów jeszcze sporo i dodają kolorów.
Ale masz zbiory! Piękne dynie wyhodowałaś Wczoraj gotowałam zupę-krem dyniową.