Czosnki zaczynają pięknieć Mam je w kilku miejscach.
A może po przekwitnięciu, trochę wykopać ( po kwitnieniu ?)
i posadzić w jednym miejscu ???
Jeszcze nie wszystkie otworzyły swoje główki
złotlin poprawił się w kwitnieniu
Hosty są już ładne, i niejszych kiełkach.A dwie na razie niewiedzę
Ale te co już mają jakieś barwy na liściach, czy sam koloryt warto pokazać.
Bo teraz w wiosennych barwach są inne niż później
Hosta June- jedna z moich ulubienic
Ubiegłoroczny zakup. Całkiem ciekawa.
Hosta Sum and Substance jeszcze zieloniutka.Potem będzie żółknąć
hosta Ice follies
Pięknie kolorowo. Ja mam brunery i wysiewaja się odnajduje je nawet za ogrodzeniem
Hosty masz zupełnie inne niż ja uwielbiam je wszystkie!
Przepis na mniszek też poproszę
To prawda teraz te kolorowe foksiki wyglądają rewelacyjnie.
Jak przekwitna zamierzam ich trochę rosadzic aby w innych miejacach i wzdłuż tam gdzie rosną przedłużyć takie kolorowe większe poduchy.
Prawie ostatnie. Z jednej lodyzki jest po 3 kwiaty. Bogato ta kepa wygląda.
Dziękuję. W takim razie ja muszę baczniej przyglądać się wokół tam gdzie rosną.
Host pokazałam na razie kilka. Potem jeszcze inne pokażę. Nie wszystkie mają już lisciorki.Inne są jeszcze w klach.
Wczoraj po pracy przyjechaliśmy na działkę. Jedzonko i do pracy.Trzeba było jeszcze dosiać 2 partie ogórków. Zawsze sieje na 2 tury odostępem ok.1 tygodnia. Mąż ma jakąś tradycję, że na wigilie Stanisława sieje się ogórki.
Niech tak będzie. On kopie, grabi, robi dolki. Posialam. 1 część posialam 28 kwietnia i już wszystkie wyszły.
Dosadzilismy sadzonki pomidorków kupionych na ryneczku,bo moje w tym roku kompletnie mi nie wyszły. .jeszcze cebulkę cukrowa. I warzywnik cały odsadzony. Komary zarly niemiłosiernie. U was też są ??
I Korę dosypalam w hostach.
Ale prace wykonane. Ogród podlany został. No u mnie dalej deszczu zero.
Potem coś się z sąsiadka zagadalam i zapomniałam co przesłać tego przepisy. Dziś wieczorem wyśle.
Na rabacie z jednej strony domku coś już zielono i ładniej zaczyna być.
Hosty uwielbiam
U mnie deszczu też brak chociaż kto wie w pogodzie przewidują na dzisiaj opady? U nas ogrodem warzywny zajmuje się mama i też się ogórki na dwie tury.
Komarów tak dużo nie ma ale meszki nie dają spokoju ani w dzień ani wieczorem ehhh