Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

Rench 00:27, 12 mar 2016

Madzenka napisał(a)
Łany krokusów.

Na razie nic nie mam,nawet dobrze,bo do 15 mam chorobowe
Napia 00:57, 12 mar 2016

Rench napisał(a)
Napia - już pokazuję,w różnych fazach rozkwitu

Prześliczna!!! Zachwycam się i to mój w tym roku number one czy ona jest podsadzona przywrotnikiem? Ładne zestawienie
Rench 11:29, 12 mar 2016

Napia - Tak,to przywrotnik . Muszę jej tam z boku dosadzić granatowy wieczornik damski i będzie wtedy i pięknie i pachnąco
Gabriela 11:37, 12 mar 2016

Pamiętam jak dwa lata temu "miałam w ręce" donicę z kwitnącą Marią Teresą, ma nieduże te kwiaty i generalnie jest nieduża, ale to piękna róża. Wtedy się nie skusiłam, bo wygrały historyczne. Twój okaz przepiękny. A przywrotniki to świetne towarzystwo dla róż, zresztą w każdej książce o różach tak piszą.
Wieczorniki są bardzo wysokie, więc muszą być gdzieś za Marią Teresą.
Rench 11:51, 12 mar 2016

Gabriela -Akurat za różą mam prześwity pomiędzy tujami,to powinno fajnie wypełnić. Muszę tylko zdobyć. Od dawna mnie dręczą wieczorniki,żeby sprawdzić ich zapach itp.

Ostatnio te zdjęcia mnie upewniły,ze muszę je mieć

Wieczornik

Wieczornik i róże
Gabriela 12:08, 12 mar 2016

Szkoda więc, że ich nie posiałaś w zeszłym roku, one są dwuletnie. A potem już same się będą wysiewać. Ciekawe czy gdzieś są w sprzedaży wiosną, chyba nigdy ich nie widziałam w sklepach.
Jest jeszcze jedna okoliczność - wieczorniki kwitną w maju, a większość róż dopiero w czerwcu zaczyna kwitnienie, więc nie do końca jest gwarancja że się zgrają.
U mnie najwcześniej przy ciepłej wiośnie zakwita Mary Rose, już drugi rok w końcu maja.
Zobacz u mnie zdjęcia tutaj: https://www.ogrodowisko.pl/watek/919-ogrod-w-budowie-nieustajacej?page=390

Miałam wtedy tylko białe wieczorniki, towarzyszyły więc głównie piwoniom i irysom syberyjskim, z róż była tylko Mary Rose, reszta w pąkach.
Zagajanka 17:08, 12 mar 2016

Madzenka napisał(a)
Łany krokusów. Masz może info o wysyłkach róź

Rozarium będzie wysyłać róze po 15 marca - dzisiaj znalazłam od ich maila w skrzynce
anulajda 19:27, 12 mar 2016

Przyszłam się przywitać
Wpadłam,przepadłam w Twoim pięknym i pachnącym ogrodzie pozwolisz że będę zaglądać.Przygodę z różami zaczęłam od zeszłego roku i przepadłam...a MariaTheresia za Twoją sprawką zagości i u mnie w tym roku tylko że jeszcze nie mam pomysłu gdzie
Pozdrawiam
Rench 19:55, 12 mar 2016

Gabriela - Polatałam u Ciebie,upewniłam się,że muszę go zdobyć
Jeśli wieczorniki zetnie się po kwitnieniu,nie zakwita drugi raz ?

Mam pytanie odnośnie palbina,Twój ma takie grubaśne kiście,a mój malutkie kistki. Czy to zależy od gatunku ?

Zagajanka - Do mnie jeszcze nic nie napisali,może czekaja aż zakończę dorzucanie do koszyka

anulajda - Witaj Aniu,zapraszam Maria Theresia jest naprawdę prześliczna.
Będziesz zadowolona.

bacowa 20:13, 12 mar 2016

Renia , przekopałam dziś 2 róże, kopczyki usypałam na nowo . Dobrze zrobiłam ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies