Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

beata_m 07:45, 30 cze 2016

Efffa napisał(a)
dla mnie " na szczęście" ja sie bardzo cieszę ze mam grabki, nie zamieniłabym ich

cieszę się bardzo dziewczyny, że tu jestem z Wami dzięki Marta za tą dziurę w brzuchu i dzięki Ewelinko za te słowa otuchy

jak kochać to księcia (Kochanie to for you ... bo podczytuje w pracy ), jak kraść to miliony a jak sadzić to GRABY
Efffa 16:55, 30 cze 2016

beata_m napisał(a)

cieszę się bardzo dziewczyny, że tu jestem z Wami dzięki Marta za tą dziurę w brzuchu i dzięki Ewelinko za te słowa otuchy

jak kochać to księcia (Kochanie to for you ... bo podczytuje w pracy ), jak kraść to miliony a jak sadzić to GRABY

hihihi
jazzy 17:13, 30 cze 2016

Beata, to moje rysowanie bardzo nieudolne jest, jak widzisz Ale mniej więcej widać o co biega Graby narysowałam kolumnowe żebyś nie musiała ciąć Ale jeśli Twój książę by wykazał chęć to można dać graby pospolite i formować już jak Wam się podoba

Inną rzeczą jest, że można by graby kolumnowe posadzić gęściej, np co 2m albo nawet co 1,70m żeby stworzyć zasłonę od strony tego pola i domów

A jeszcze inną rzecz jest to, że to przecież wcale nie muszą być graby Pamiętaj , że fastigiata zrzucają liście szybko jesienią. To pospolite trzymają liście całą zimę

ps. Cisy ładnie narysowałam, prawda?

ps2. Beata! My też Cię kochamy!
Efffa 17:17, 30 cze 2016

A ja myślałąm ze fastigiata też trzymają liście całą zimę, znów jestem mądrzejsza.
Ładna wizualka.
Bukszpany tam są , Tak?A te fioletowe to co?
jazzy 18:12, 30 cze 2016

Tak, kulki buksowe, bo Beata chciała , poza tym to nawiązanie do tych kulek na pierwszym planie.
Żywopłot cisowy byłby z kolei nawiązaniem do tych cisów, które rosną już w innej części ogrodu, wiadomo gdzie
To fioletowe to dowolne byliny, cokolwiek Beata lubi, i wcale nie musi być fioletowe of kors Mogą być tylko trawy, i nic kwitnącego na kolorowo
jazzy 18:16, 30 cze 2016

Beata, pamiętaj, że to tylko propozycja Pisz śmiało jeśli inaczej to widzisz. Rozwiązań jest 150 tysięcy To wcale nie muszą być graby, ani kulki buksowe, itd. Jeśli coś Ci zgrzyta, to będziemy myśleć dalej. Masz przecież czas żeby sobie na spokojnie obmyśleć wszystko
Ściskam
beata_m 20:52, 30 cze 2016

jazzy napisał(a)
Beata, to moje rysowanie bardzo nieudolne jest, jak widzisz Ale mniej więcej widać o co biega Graby narysowałam kolumnowe żebyś nie musiała ciąć Ale jeśli Twój książę by wykazał chęć to można dać graby pospolite i formować już jak Wam się podoba

Inną rzeczą jest, że można by graby kolumnowe posadzić gęściej, np co 2m albo nawet co 1,70m żeby stworzyć zasłonę od strony tego pola i domów

A jeszcze inną rzecz jest to, że to przecież wcale nie muszą być graby Pamiętaj , że fastigiata zrzucają liście szybko jesienią. To pospolite trzymają liście całą zimę

ps. Cisy ładnie narysowałam, prawda?

ps2. Beata! My też Cię kochamy!

Marta no ściskam Cię ogromnie żywopłot cisowy ... Kochana lepszy niż w rzeczywistości!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gęsty i o pięknym wybarwieniu, idealnie przycięty!!!!!!!!!!!! MARZENIE O liściach nie wiedziałam, że kolumnowe zrzucają. A Wyczytałam też u kasji, że graby frans fontaine są nawet bardzie kolumnowe (smukłe) niż fastigata ... a gdyby cisowy żywopłot puścić po "L" a graby ciąć ponad nim?! Albo po prostu jak pisałaś posadzić kolumnowe gęściej
beata_m 20:53, 30 cze 2016

Efffa napisał(a)
A ja myślałąm ze fastigiata też trzymają liście całą zimę, znów jestem mądrzejsza.
Ładna wizualka.
Bukszpany tam są , Tak?A te fioletowe to co?

tak bukszpany będą lubię te kulki ... postaram się na jakieś kulkowisko uzbierać
beata_m 20:53, 30 cze 2016

jazzy napisał(a)
Tak, kulki buksowe, bo Beata chciała , poza tym to nawiązanie do tych kulek na pierwszym planie.
Żywopłot cisowy byłby z kolei nawiązaniem do tych cisów, które rosną już w innej części ogrodu, wiadomo gdzie
To fioletowe to dowolne byliny, cokolwiek Beata lubi, i wcale nie musi być fioletowe of kors Mogą być tylko trawy, i nic kwitnącego na kolorowo

żywopłot cisowy jest dokładnie po drugiej stronie więc machałyby do siebie
beata_m 20:58, 30 cze 2016

jazzy napisał(a)
Beata, pamiętaj, że to tylko propozycja Pisz śmiało jeśli inaczej to widzisz. Rozwiązań jest 150 tysięcy To wcale nie muszą być graby, ani kulki buksowe, itd. Jeśli coś Ci zgrzyta, to będziemy myśleć dalej. Masz przecież czas żeby sobie na spokojnie obmyśleć wszystko
Ściskam

Marta na serio nie czuję presji a ogromną wdzięczność za chęć pomocy i rady przecież po to jestem na forum i kiedy mogę podglądam i dopytuje podoba mi się już tak bez podlizywania...jedynie co jak pisałam siatkę od strony łąki też chciałabym przysłonić
wersja 1: grabami kolumnowymi posadzonymi ciaśniej
http://jaarsveld-tuinen.nl/img/responsive/module/projects_img/Moderne-achtertuin-strakke-vlakken-tegels-onderhoudsarm-lavendel-winter-groene-haag_l.jpg
wersja 2: dołem cisy ... mały przświt i górą graby (wszystko w kostce) (coś na wzór inspirki od Ciebie - tylko jeden rząd grabów i cisy wyżej?!)
https://pl.pinterest.com/pin/198017714837752557/sent/?sender=349803233465619315&invite_code=eec6b380a14faefe1cc0fc1fdff4077b