Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

jazzy 20:12, 01 paź 2016

beata_m napisał(a)

Martuś dziękuję, dziękuję, dziękuję! Naprawdę mnie to ciągnie za uszy do góry : Donica na razie to będzie tylko to "L" przy tarasie samym...

Tak wiem to właśnie miałam na myśli
Mimo, że przy tarasie, to i tak będzie jej sporo
beata_m 13:43, 02 paź 2016

jazzy napisał(a)

Tak wiem to właśnie miałam na myśli
Mimo, że przy tarasie, to i tak będzie jej sporo

w sumie racje około 5 m się uskłada jak będzie bardzo krucho z budżetem na ogród to też obsadzę tymczasowo stipą generalnie chciałabym żeby jedna donica przy placyku i ta przy tarasie jakoś były ze sobą powiązane
kasja83 07:52, 05 paź 2016

beata_m napisał(a)
i donice zacznę ciut później nie bezpośrednio przy schodach, bo tam zostawie sobie miejsce na drzewo (takie małe marzenie ), żeby:
1. dało ciuteczkę cienia na poranną kawkę - bo taras jest od wschodu
2. odwróciło uwagę od garażu, który jest tam gdzie jest
wybaczcie mój talent

No będzie świetnie!!Ach czemu ja mam takie duże skosisko, nie takie fajne małe??
beata_m 10:13, 06 paź 2016

Kasia ale dzięki temu masz meganowoczesne gabiony i jak dokończysz całość to nam oczęta powychodzą
beata_m 10:14, 06 paź 2016

a to to drzewko moje to mogłoby być klon tatarski?! Już jakiś czas o nim myślałam a teraz podglądnełam u Asi - Rojodziejowej i tak mi zaległ w głowie na maxa
Mysza 17:34, 06 paź 2016

Oj dzieje się u Ciebie
Ten klon piękny...hm...I ja szukam drzewa, ale chyba się zdecyduję na brzozę doorenbos.Lubię szelest tych liściA klony aż 2 niedawno wykopałam, bo uschłyChyba nie mam ręki do klonów.
Macham.
Rojodziejowa 17:39, 06 paź 2016

beata_m napisał(a)

znalazłam! A jakiego masz tu cisa? Hicksii?
beata_m 18:36, 06 paź 2016

Mysza napisał(a)
Oj dzieje się u Ciebie
Ten klon piękny...hm...I ja szukam drzewa, ale chyba się zdecyduję na brzozę doorenbos.Lubię szelest tych liściA klony aż 2 niedawno wykopałam, bo uschłyChyba nie mam ręki do klonów.
Macham.

Hej Myszko a wiesz co też myślałam kiedyś o brzozach w tamtym miejscu, a klon jakoś ostatnio przykuł moją uwagę ale masz racje szelest liści jest piękny! Marzę kiedys spokojnie siąść sobie na tarasie teraz nie bardzo mam na czym i rzadko maluchy na to pozwalają A wiesz co ja te moje dwa klony bidoki to przenosiłam już tyle razy, że nawet się dziwię, że przeżyły Lecę zerknąć gdzie chcesz dać brzózki bo mi umknęło
beata_m 18:48, 06 paź 2016

Rojodziejowa napisał(a)

znalazłam! A jakiego masz tu cisa? Hicksii?

tak jest Asiu cis pośredni Hicksii, a nawet je już ciachnęłam we wrześniu, namachałam się jak głupia do sznurka żeby równo było
tu jedna strona pod brzozami sąsiada (z boku wyglądają gęsto):

a na wprost dość licho

i druga przy garażu:

Rojodziejowa 20:14, 06 paź 2016

beata_m napisał(a)

tak jest Asiu cis pośredni Hicksii, a nawet je już ciachnęłam we wrześniu, namachałam się jak głupia do sznurka żeby równo było
tu jedna strona pod brzozami sąsiada (z boku wyglądają gęsto):

a na wprost dość licho

i druga przy garażu:

Eeee w porównaniu do moich to już grubasy!