Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

polinka 07:52, 31 paź 2016

Ale tulipków Ja u siebie nic w tym roku nie sadzę to każda ilość dla mnie znaczna
I jak ładnie deseczki prosto ułożone
beata_m 08:54, 31 paź 2016

polinka napisał(a)
Ale tulipków Ja u siebie nic w tym roku nie sadzę to każda ilość dla mnie znaczna
I jak ładnie deseczki prosto ułożone

Polinka bo Ty zarobiona pewnie mocno (podziwiałam, i to wszystko betonowe?!?!?!)
Ja ciut grzebnełam nie za wiele, bo dwie godziny wolnego w sobote miałam a i tak źle zaplanowałam ... bo mi brakło
kasja83 18:35, 31 paź 2016

beata_m napisał(a)
hmmmm posadziłam, tak poszalałam, że starczyło ledow na połowę ... dalej jestem słaba w planowaniu
domówiłam, więc w tym tygodniu jeszcze będę walczyć. W środku (wytyczonym przez patyki) dosadzę queen of the noght, i posadziłam tam czosnki purple sensation. Na zewnątrz tulipan orange czesc posadzona reszte bede sadzic jak przyjdzie.

Fajny koncept-ja sadziłam totalnie bez planu-co wyjdzie-zobaczymy na wiosnę.
beata_m 13:45, 01 lis 2016

kasja83 napisał(a)

Fajny koncept-ja sadziłam totalnie bez planu-co wyjdzie-zobaczymy na wiosnę.

Kasia u mnie plan się na bieżąco tworzy tak sobie myślę, że jak się któraś kompozycja sprawdzi to może jakoś bardziej spektakularnie podziałam za rok
iwka 12:47, 07 lis 2016

Od dawna patrzę na te śliczniutkie stopki w avatarku więc postanowiłam się przywitać
Panel wyszedł Wam fantastycznie, kurcze ja do swoich cały rok się przymierzałam i nic z tego nie wyszło
Mam nadzieję, że się nie pogniewasz jak zerżnę od Ciebie połączenie czosnków z pomarańczowymi tulipanami. W ubiegłym roku kupiłam sporo, koncepcja mi się zmieniła i teraz nie wiedziałam gdzie je posadzić Wcisnę między czosnki

Piękny ogród tworzycie
beata_m 15:30, 07 lis 2016

Iwonka niezmiernie mi miło oczywiście, że nie mam nic przeciwko odgapiaj do woli przeciez ja robię dokładnie to samo ...
wiesz co ja te czosnki posadziłam wśród tulipanów ... tylko Marta Zielona na wątku Siakowej mnie oświeciła, że jak kwitną czosnki to jest już po tulipanach .... dllatego tam gdzie wsadziłam czosnki to dosadziłam jeszcze tulipanów queen od the night

Oczywiście już sobie wolne chwile szykuje na spacer u Ciebie pozdrawiam ciepło
beata_m 15:34, 07 lis 2016

jedną rabatkę obsadzała na trzy etapy
etap I (środek czosnki purple sensation) po lewo tulipan orange

etap II (do czosnków dosadzony tulipan queen of the night) i III po prawej tulipan orange
beata_m 15:35, 07 lis 2016

i to tyle szaleństwa tulipanowego u mnie
sprzątanie zostało jeszcze na ogrodzie
wrobelki 17:44, 07 lis 2016

Beatko a co ile Ty sadziłaś tulipany? Chyba za mało u mnie będzie no nic na przyszły rok dosadzę
beata_m 18:56, 07 lis 2016

wrobelki napisał(a)
Beatko a co ile Ty sadziłaś tulipany? Chyba za mało u mnie będzie no nic na przyszły rok dosadzę

Wróbelku sadziłam właściwie na oko ... ale starałam się dość gęsto ja wiem może 5-10 cm
chciałam taki gąszcz ale czy to to wyjdzie to wiosną się okaże