Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

beata_m 20:49, 21 kwi 2017

babka napisał(a)
Już wiesz jakie carexy chcesz zamiast stipy ? Moja w większości przeżyła ale nie wiadomo czy ładna będzie w drugim roku.
Renia słusznie zauważyła, że sporo się u Ciebie dzieje, idziecie jak burza
Z napełnianiem donic dasz rade, co tam będziesz sadzić ?

Olala a co myślisz o the beatles? Rozłażą się za bardzo żeby je do donicy wsadzić? Bo myślę sobie, że ciemna zieleń będzie tam lepiej wyglądała ... chyba
Z tą burzą to troszku przesada ale nie odpuszczamy ... motywujemy się nawzajem
babka 20:51, 21 kwi 2017

Beatelsy i buksy jak czytam ? Podoba mi się !
Żeby się nie rozłaziły to malkul w donicach bez dna je sadziła
beata_m 20:52, 21 kwi 2017

polinka napisał(a)
Beatko!! Cudna ta donica I już zrobiona! Teraz tylko ustawić i najlepsze przed Tobą Ale Ci zazdroszczę...u mnie wszystkie plany na razie tylko w głowie eM tak zarobiony, że nie wie jak się nazywa...
Jestem mega ciekawa co w niej posadzisz i te tulipki przed nią...ach, cudnie będzie

dziękujemy Polinka :* Juz prawie zrobiona ... już naprawdę niewiele brakuje Ale u nast też mocno cedzimy pomysły, po prostu albo nie starcza dnia na wykonanie albo kasy więc na ten rok tylko dwie pozycje ... donica ... i mebelki Miałam sadzić żywopłot z cisa ale budżet nie puści więc posadzę werbenę żeby zasłonić płot sąsiada a może cisy uda się na rok następny zakupić ... a wiesz co myślę sobie tylko że jak te tulipanki przekwitną to trochu łyso będzie ... i pewnie na następny rok trzeba będzie wzbogacić czymś nasadzenie tulipanków
beata_m 20:53, 21 kwi 2017

ren133 napisał(a)
Tak mi sie przypomniało ... eM na spód donic dał kamieni

ooo widzisz mam jeszcze trochu żwiru ... dziękuję Renia za dobrą radę. Będzie odwodnienie ....
beata_m 20:54, 21 kwi 2017

babka napisał(a)
Beatelsy i buksy jak czytam ? Podoba mi się !
Żeby się nie rozłaziły to malkul w donicach bez dna je sadziła

O widzisz nie pomyślałabym .... ale to zestawienie chodzi mi po głowie .... ale oczywiście jestem otwarta ... sezon dopiero się rozpoczyna więc na spokojnie
jazzy 23:30, 21 kwi 2017

beata_m napisał(a)

... a wiesz co myślę sobie tylko że jak te tulipanki przekwitną to trochu łyso będzie ... i pewnie na następny rok trzeba będzie wzbogacić czymś nasadzenie tulipanków
To fakt, że będzie łyso. A zanim zetniesz suche liście tulipanów, to też będzie nieciekawie. Może dać tam coś zimozielonego a pomiędzy tylko czochy? Może runianke plus krokusy i czochy? Tak sobie głośno myślę...
anulajda 09:11, 22 kwi 2017

Beatko tulipany w tej ilości robią wrażenie,dopatrzyłam nawet kolorek a jak to zakwitnie, u lalalaaaaaa ))) Donica już robi wrażenie-mega duża
Pozdrawiam w deszczowy dzień )))
babka 09:17, 22 kwi 2017

a tak sobie myślę ile one będą miały światła jak tę donice ustawisz? te tulipany znaczy się ściana donicy da spory cień roślinom, nie grozi to wyciąganiem się tulipków ?
beata_m 16:49, 22 kwi 2017

jazzy napisał(a)
To fakt, że będzie łyso. A zanim zetniesz suche liście tulipanów, to też będzie nieciekawie. Może dać tam coś zimozielonego a pomiędzy tylko czochy? Może runianke plus krokusy i czochy? Tak sobie głośno myślę...

Dokładnie ... wiesz co runianka odpada chyba, bo taras mam od wschodu więc donica dostanie słoneczko od południa, a runianka woli cień alb dobrze wilgotne podłoże ... do obsadzenia mam przeddonice, donice i zadonice przeddonica dostanie słońcem południowym, donica wschodnim i południowym i to samo dostanie zadonica
beata_m 16:51, 22 kwi 2017

anulajda napisał(a)
Beatko tulipany w tej ilości robią wrażenie,dopatrzyłam nawet kolorek a jak to zakwitnie, u lalalaaaaaa ))) Donica już robi wrażenie-mega duża
Pozdrawiam w deszczowy dzień )))

Aniu będzie mocno różowo dziękuję za komplement i wiesz co do południa padało u nas bardzo a teraz ostre słońce przez okna wpada także ja już pozdrawiam słonecznie