Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Konieczki 22:06, 20 kwi 2017

Ja tez nogami przebieram w oczekiwaniu na donie
beata_m 22:08, 20 kwi 2017

anna_t napisał(a)

ale efekt wow robią właśnie takie skupiska
kiedy donice ustawiacie?

w ten weekend się nie uda ale na przyszły to juz powinno się udać na bank
beata_m 22:19, 20 kwi 2017

Konieczki napisał(a)
Ja tez nogami przebieram w oczekiwaniu na donie

nogami przebieram ale na myśl o mieszaniu i wsypaniu 2m3 ziemi do donicy już mnie kręgosłup boli starucha się ze mnie zrobiła straszna
Konieczki 07:09, 21 kwi 2017

beata_m napisał(a)

nogami przebieram ale na myśl o mieszaniu i wsypaniu 2m3 ziemi do donicy już mnie kręgosłup boli starucha się ze mnie zrobiła straszna

No ja też jakoś dłuzej odczuwam pracę w ogrodzie - tak jakby gdzieś łupało szczykało czasu nie da sie oszukać
No ale jak już napełnisz te donice to będziesz szaleć
ren133 08:58, 21 kwi 2017

Beatko
Dawno mnie u Ciebie nie było ... a tu tyyyyle się dzieje ... i donice i bukszpany ... piękne kupiłaś (wielkie są ile mają cm?) i poduchy już masz!!!!! ... kurcze zadziwiasz mnie a kiedy konstrukcja? Muszę pogonić mojego eMa bo wszystko stoi w miejscu ... a na majówkę mieliśmy ruszyć z wgłębnikiem i ... klops ... jeszcze nawet donice nie odmalowane po zimie ... aaa i zapomniałabym śliczny gąszcz tulipanowy przy tarasie masz ... jaka to odmiana?

Idę jeszcze raz wszystko oglądać
babka 09:51, 21 kwi 2017

Już wiesz jakie carexy chcesz zamiast stipy ? Moja w większości przeżyła ale nie wiadomo czy ładna będzie w drugim roku.
Renia słusznie zauważyła, że sporo się u Ciebie dzieje, idziecie jak burza
Z napełnianiem donic dasz rade, co tam będziesz sadzić ?
polinka 10:00, 21 kwi 2017

Beatko!! Cudna ta donica I już zrobiona! Teraz tylko ustawić i najlepsze przed Tobą Ale Ci zazdroszczę...u mnie wszystkie plany na razie tylko w głowie eM tak zarobiony, że nie wie jak się nazywa...
Jestem mega ciekawa co w niej posadzisz i te tulipki przed nią...ach, cudnie będzie
ren133 10:00, 21 kwi 2017

Tak mi sie przypomniało ... eM na spód donic dał kamieni
beata_m 20:44, 21 kwi 2017

Konieczki napisał(a)

No ja też jakoś dłuzej odczuwam pracę w ogrodzie - tak jakby gdzieś łupało szczykało czasu nie da sie oszukać
No ale jak już napełnisz te donice to będziesz szaleć

czasu się nie da oszukać, żebyś Asia widziała mam parę pomysłów kurcze ale nic tak wiesz na 100% jeden z nich to carex the beatles z jakimiś małymi kulkami buszkapnu, albo chyba u nawgatorki widziałam seslerie z szałwią ... tylko te pszczoły ... bardzo je lubię ale chyba jakby brzeczały za uchem to nie byłby dobry pomysł.
beata_m 20:46, 21 kwi 2017

ren133 napisał(a)
Beatko
Dawno mnie u Ciebie nie było ... a tu tyyyyle się dzieje ... i donice i bukszpany ... piękne kupiłaś (wielkie są ile mają cm?) i poduchy już masz!!!!! ... kurcze zadziwiasz mnie a kiedy konstrukcja? Muszę pogonić mojego eMa bo wszystko stoi w miejscu ... a na majówkę mieliśmy ruszyć z wgłębnikiem i ... klops ... jeszcze nawet donice nie odmalowane po zimie ... aaa i zapomniałabym śliczny gąszcz tulipanowy przy tarasie masz ... jaka to odmiana?

Idę jeszcze raz wszystko oglądać

Reniu dziękuję bardzo niezmiernie mi miło bukszpany maja jakies 1,10 średnicy ładnie są zagęszczone i póki co chyba im dobrze u nas też tak naprawdę prace ida bardzo powoli. W większości dzialam z eM wieczorami jak maluchy pójda spać ... a konstrukcja pod poduchy ... jak tylko donica zostanie ukończona ... jedziemy po profile.