Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kasya 22:01, 09 lip 2018

Moje klimaty się zrobiły
Jezowki przepiekne, szczególnie te białe
yolka 22:06, 09 lip 2018

W ogrodzie jak w "picowniku" masz odpicowane
Porządek godny naśladowania, tylko jak to uczynić? niby mi się chce, ale... w końcu mogę zdjecia robić tam gdzie można je robić
Bogdzia 22:17, 09 lip 2018

Ale kolekcji masz, te jezówki u wielu osób nie chcą rosnąc a u Ciebie takie piekne. U mnie jeszcze zadna z odmianowych zimy nie przetrzymała , juz przestałam kupowac.Dalii też nie sadze, dużo miałam ale rozdałam juz dawno temu , jeszcze przed Ogrodowiskiem, piękne są ale za dużo z nimi kłopotu.
Monia81 07:46, 10 lip 2018

Pięknie, bo cóż innego można napisać tym razem ja dziś zachwycam się u Ciebie floksami i jeżówkami, cudne kolorki buziaki wysyłam i lecę dalej
Gocha 09:36, 10 lip 2018

Kasiu floksy skradły moje serce, ja je teraz ciągle dokupuję. Ta monarda bardzo mi się podoba bo niska i ma piękne listki.Jeżówki śliczne ale czytam że chęci na więcej są. To mnie cieszy. Aha i skarpa to po prostu cudo. Super wszystko ogarnięte. Czyli i piękny wyjazd i odpoczynek był i ogród też się utrzymał na wysokim poziomie. To rozumiem. I tak trzymać. Buziaki
Kindzia 09:40, 10 lip 2018

eee_taam napisał(a)
no jedna sobota i odrobione ...reszte sobie po mału zrobisz ...jak bedzie ci sie chciało

takie ogrodniczkowanie to ja rozumiem ...można sie cieszyć zyciem i ogrodem bo ten nie wymaga poświeceń))

Aż tak cudownie to nie jest...tylko wygląda Będę dziubać dalej. Ale już musu nie mam

Nie wymaga poświęceń...nie nazwałabym tego aż tak
Ewa777 09:48, 10 lip 2018

Te miejsca, które pokazałaś są śliczne Hortensja odżyła, to dobrze. To świadczy też o tym jakie to mocne rośliny.
Jeżówek Ci zazdroszczę. Jestem z tych, o których pisze Bogdzia. U mnie po zimie nie ma znaku po jeżówkach, które posadziłam w ubiegłym sezonie. Nie wiem, może mam za ciasno na rabatach i za duża konkurencja jest na słońce. I jeżówki tego nie znoszą.
Pysznogłówki w tym roku opanowały całą rabatę bylinową. Mam niestety same wysokie.

Aha! Zamówiłam jeszcze raz różę Rosengrafin Marie Henriette. Może tym razem b edzie bez pomyłki Szkółka w ramach przeprosin prześle mi w gratisie Alexandrę
Kindzia 10:02, 10 lip 2018

Adela napisał(a)
Kasiu, jeżówki, lilie, hortki w towarzystwie miskantów...... cud - miód

Dziękuję

Pełnia lata, ładnie wygląda
Kindzia 10:04, 10 lip 2018

Katkak napisał(a)
Kasiu, a co to za rodek z takimi siwymi liśćmi? No chyba, że na zdjęciu tylko takie wyszły.

Takie są. To różanecznik jakuszimański edelweiss. Gadzina u mnie 3 lata...jeszcze nie kwitła!!!
Kindzia 10:06, 10 lip 2018

Basilikum napisał(a)
ale pieknie jezowkowy busz najbardziej mi sie podoba

Byłabym za jeszcze większym buszem jeżówkowym Muszę w sierpniu ruszyć lilie koło łezki i przesadzić jeżówki z tyłu. Mam nadzieję, że jeszcze się jakieś zmieszczą