Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 10:08, 10 lip 2018

Kasya napisał(a)
Moje klimaty się zrobiły
Jezowki przepiekne, szczególnie te białe

Jak chyba najbardziej lubię Supreme Cantaloupe...mimo, że trochę wpada w pomarańczowy kolor
Kindzia 10:10, 10 lip 2018

yolka napisał(a)
W ogrodzie jak w "picowniku" masz odpicowane
Porządek godny naśladowania, tylko jak to uczynić? niby mi się chce, ale... w końcu mogę zdjecia robić tam gdzie można je robić

Wcale nie mam odpicowane. To tylko tak z dalsza wygląda. Skoszony trawnik i kanciki dużo dają...

Właśnie takie zdjęcia pokazuję
Kindzia 10:14, 10 lip 2018

Bogdzia napisał(a)
Ale kolekcji masz, te jezówki u wielu osób nie chcą rosnąc a u Ciebie takie piekne. U mnie jeszcze zadna z odmianowych zimy nie przetrzymała , juz przestałam kupowac.Dalii też nie sadze, dużo miałam ale rozdałam juz dawno temu , jeszcze przed Ogrodowiskiem, piękne są ale za dużo z nimi kłopotu.

U mnie też część jeżówek ginie po zimie, ale ja uparcie je sadzę.

Dalie lubię bardzo, zostawiłam 4 sztuki, reszta pojechała do Lublina. Miałam dużo, bardzo dużo. Wykańczał mnie czas potrzebny na cięcie przekwitłych kwiatów. Róże mi dużo czasu zajmują...
Urszulla 10:32, 10 lip 2018

I już ogarnięte tawułka z jeżówkami bardzo fajna teoretycznie przeciwstawne warunki lubią.

A Twój Red Baron u mnie cudny, nie wiem co Ci się w nim nie podobało. Kombinuję że jak skończy się lato to pod buka pójdzie.
Kindzia 10:33, 10 lip 2018

Monia81 napisał(a)
Pięknie, bo cóż innego można napisać tym razem ja dziś zachwycam się u Ciebie floksami i jeżówkami, cudne kolorki buziaki wysyłam i lecę dalej

Też je lubię Floksy szaleją coraz bardziej

Kindzia 10:41, 10 lip 2018

Gocha napisał(a)
Kasiu floksy skradły moje serce, ja je teraz ciągle dokupuję. Ta monarda bardzo mi się podoba bo niska i ma piękne listki.Jeżówki śliczne ale czytam że chęci na więcej są. To mnie cieszy. Aha i skarpa to po prostu cudo. Super wszystko ogarnięte. Czyli i piękny wyjazd i odpoczynek był i ogród też się utrzymał na wysokim poziomie. To rozumiem. I tak trzymać. Buziaki

Floksy są takie różniste...też nie wiedziałam które wybrać. Ty możesz zaszaleć z odmianami, masz miejsce

Łukasz mnie postawił przed faktem dokonanym...po prostu mi je przywiózł I nie żałuję

Jeżówki jeszcze wcisnę, gorzej z różami...

Ten poziom ogrodu, to był tragiczny, teraz jako tako

Skarpa porządnie wygląda, jeszcze tylko strzyżenie żywopłociku i będzie super

Kindzia 10:54, 10 lip 2018

Ewa777 napisał(a)
Te miejsca, które pokazałaś są śliczne Hortensja odżyła, to dobrze. To świadczy też o tym jakie to mocne rośliny.
Jeżówek Ci zazdroszczę. Jestem z tych, o których pisze Bogdzia. U mnie po zimie nie ma znaku po jeżówkach, które posadziłam w ubiegłym sezonie. Nie wiem, może mam za ciasno na rabatach i za duża konkurencja jest na słońce. I jeżówki tego nie znoszą.
Pysznogłówki w tym roku opanowały całą rabatę bylinową. Mam niestety same wysokie.

Aha! Zamówiłam jeszcze raz różę Rosengrafin Marie Henriette. Może tym razem b edzie bez pomyłki Szkółka w ramach przeprosin prześle mi w gratisie Alexandrę

Nie bardzo wierzyłam, że hortce się uda...jeszcze nie do końca jej ufam

Jeżówki są warte grzechu. Ładne kwiaty i tak długo kwitną. Mam koło łezki, za liliami dla nich takie niefortunne miejsce i tam są słabe. Dlatego muszę je zamienić miejscami. W sierpniu będziemy działać.

Ja w ogóle nie miałam chciejstwa na monardy. Bałam się mączniaka. Ale te, które dostałam zdrowe rosną.

RMH pięknie pachnie, warto ja mieć. U mnie, jak na razie, zdrowiusieńka. Chociaż w tym roku trudne warunki mają, i tak będzie co drugi rok, rosną pod jeżyną. A ona ma kierowane pędy właśnie co drugi rok nad nimi. Czyli mało słońca i słaby przewiew.
Alexandra to ta wysoko rosnąca? Różowa?
Kindzia 10:56, 10 lip 2018

Urszulla napisał(a)
I już ogarnięte tawułka z jeżówkami bardzo fajna teoretycznie przeciwstawne warunki lubią.

A Twój Red Baron u mnie cudny, nie wiem co Ci się w nim nie podobało. Kombinuję że jak skończy się lato to pod buka pójdzie.

Teoretycznie U mnie tawułki na słoneczku rosną. Tylko wody pod dostatkiem mają.

Nie wybarwiał mi się na czerwoniasto tak, jak powinien. Teraz na tym miejscu mam innego, jest czerwieńszy.
Kasya 10:58, 10 lip 2018

Kindzia napisał(a)

Jak chyba najbardziej lubię Supreme Cantaloupe...mimo, że trochę wpada w pomarańczowy kolor

tez piekna, ja pomaranczowy lubie
Kindzia 11:55, 10 lip 2018

Kasya napisał(a)

tez piekna, ja pomaranczowy lubie