Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 11:40, 12 lip 2018

eee_taam napisał(a)

9godzin? jeszcze nigdy tyle w ogrodzie ciagiem nie robiłam ...czasem mi sie zdarzało 6 ...jak był dobry dzień ...szłam jak maszyna przecinak z plewieniem ...ale po tym przez tydzień albo dłuzej miałam odraze do patrzenia w ziemie )

Bo nie musisz, jesteś tam codziennie...

Tydzień odpoczywam, nie mam odrazy
Kindzia 12:04, 12 lip 2018

Adela napisał(a)

Skąd wzięłaś tylu chętnych pomocników? Rodzina się powiększyła, to od razu zagoniłaś do roboty? Skoro dali się wciągnąć to z pewnością praca w ogrodzie jest dla nich relaksem Tak trzymać
Gdy uda się mi namówić męża (ale nie na 6 h !) to jest nas dwóch.

Jak to skąd? My + dwoje dzieci z małżonkami
Syn jest antyogrodowy, pomaga tylko przy ciężkich rzeczach. Mieliśmy podzielone zadania Synowa jako niańka, w przerwie plewiła. Syn przy garach, a my z córcią i zięciem zasuwaliśmy na polu. Mam szczęście, małżonkowie moich dzieci lubią pracę w ogrodzie Nie trzeba ich namawiać, wręcz proszę żeby sobie odpoczęli...
Zięć z nas wszystkich jest największym stachanowcem

U mnie jest nietypowo, możemy robić w ogrodzie tylko w weekend...jak jest nawał dzieci z chęcią przyjeżdżają pomóc, nawet namawiać ich nie muszę. Sami chcą.

Szkoda, że eM nie umie plewić, jak na moje standardy. Ale trawnik, kanty, sadzenie, przesadzanie ogarnia wzorowo
12:10, 12 lip 2018
"jak na moje standardy" ...padłam ...wyznacz mu rewir niech robi we własnym standardzie i tak bedzie lepiej niz nie przeplewione

mój sie wprawił w plewienie) ....czasem cos skubnie ale jak to facet zawsze ma inne zajecia i chroniczny brak czasu zeby akurat plewic
Kindzia 12:25, 12 lip 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Kasiu

Widze, ze dochodzisz do siebie po wypoczynku i weselu. Ogrod juz wypielegnowany wiec mozesz juz odpoczywac. Skad ty tyle ludzi do roboty masz u mnie nikt nie chce robic tylko z eMem sami za....
Na Ślasku padalo a u nas susza niespotykana ukrop leje sie z nieba. Dzisiaj nad ranem padalo dosyc sporo i teraz pada wiec jest nadzieja na nie podlewanie jest cieplo.

CHcialam sie jeszcze dowiedzieć co ty masz na tej ziemi to taka drobna kora?

Było, minęło...

Skąd? Właśnie napisałam w poprzednim poście

U nas też sucho, wczoraj wprawdzie trochę padało, ale to kropla w morzu potrzeb. U nas ciepło, nie gorąco. Da się żyć Współczuję Ci tego braku deszczu, u nas tak źle nie jest.

Tak, to taka drobna, przekompostowana kora.
Kindzia 12:29, 12 lip 2018

Renii napisał(a)

Kasia chyba ludzi z Ukrainy ściągnęła do pracy

Zdjęcia wakacyjne piękne. Ja w ubiegłym roku pierwszy raz nurkowałam na Chorwacji /choć nie ma to nic wspólnego z nurkowaniem z butlą na rafach/. Mąż się ze mnie śmiał, że w końcu odważyłam się wziąć rurkę do buzi i tak mi się spodobało, że w tym roku obowiązkowo zabieram

Nie muszę, mam od czasu do czasu chętnych bliżej

Nie, teraz tylko snurkowalismy, nie z butlami. Ale na rafach surkowanie całkowicie wystarcza
W Chorwacji też fajnie się snurkuje Jeżowce są i woda ma dobrą przejrzystość
To Ci się chwali Ja w tym roku próbowałam z tym nowym wynalazkiem, maską na całą twarz...ale to nie dla mnie. Nie da się zanurkować jak się coś ciekawego zobaczy. Ja tradycjonalistka : maska i fajka
Kindzia 12:34, 12 lip 2018

eee_taam napisał(a)
"jak na moje standardy" ...padłam ...wyznacz mu rewir niech robi we własnym standardzie i tak bedzie lepiej niz nie przeplewione

mój sie wprawił w plewienie) ....czasem cos skubnie ale jak to facet zawsze ma inne zajecia i chroniczny brak czasu zeby akurat plewic

Nie da rady...i tak bym tam grzebła, żeby zobaczyć co pozostawiał. Szkoda jego i mojego czasu. Bo on by plewił, tracił czas, a ja po nim i tak... Wolę sama Moja córcia też dobrze plewi, synowa też całkiem nieźle Zresztą najczęściej to ja plewię. I mam spokojną głowę, że robota dobrze wykonana i na jakiś czas spokój. Jak eMuś próbował plewić, to za tydzień już wyłaziło zielone...

Wolę żeby każdy robił to, co mu najlepiej wychodzi. Ja się za kanciki nie biorę Ani za robienie huśtawki, czy ławek...
malgorzata_s... 13:30, 12 lip 2018

No przecież gruzełki by zostawiłDo Twoich standardów to chyba nikt nie dociągnie
ElzbietaFranka 14:07, 12 lip 2018

Kasiu moj najmlodszy ma patent z nurkowania to jamies stopnie sa nie prawdaz? W sierpniu robi nastepny stopien. Egzamin zdawal gdzies pod Krakowem.

Tyle sie napayrzylam o Tajlandii, jakiecto ryzykowne, ale ktos musi ryzykowac.
Wlasnie pokazywali te najnowsze maski bez fajek.

Nurek czy alpinista to wzzystko ryzykowne, ale idziesz chodnikiem tez nie wiesz ze ktos do ciebie nie wiedzie.
Najwazniejsze jest to, ze lubisz ten wypoczynek z fajeczka.

Jade zaraz to zobacze co sie dzieje mam wiadro jako znacznik deszczu.

Pozdrawiam.
Urszulla 14:43, 12 lip 2018

Standardy plewienia z górnej półki po takim odpoczynku nawet 9 godz się da u mnie przeciętna norma 3 godz
boguslawa_ma... 15:31, 12 lip 2018

Kindzia napisał(a)

U mnie wszystkie róże mączniaka chwyciły ,prawie już liści nie ma,ale u ciebie dużo nowości widzę