Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 19:00, 16 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)
Ja już nic nie pokazuję, bo wstyd normalnie..
Ależ wszytko dorodne i piękne.
Nie da się pochwalić jednego.. cudnie
Maki fantastyczne, ostróżki dorodne, róże nic tylko cmokać.

Lilie białostocke to te nie pełne, a pełną mogłam ewentualnie wykopać ze swoich.. bo cześć cebulek jest moich a część mamy i nie wiem które komu szły.

No wiesz co Aniu!!! Bez Ciebie nie było by sporej części mojego ogrodu!!! A komu ja te dorodne ostróżki zawdzięczam??? Nie pamiętasz???!!!

Nasiona maków chcesz? W maju ciepniesz na rabatkę i rosną.

Dla mnie to one wszystkie rzeszowskie są Fajnie, że tak wcześnie kwitną i kocą się na potęgę
Kindzia 19:04, 16 cze 2015

Ludwika napisał(a)
Kurcze, ale kusisz tymi różami ... rozważam właśnie pod wpływem ogrodowiskowego natłoku róż posadzenie ich w jednym miejscu zamiast hortensji buk.... rozważam, rozważam ... bardzo intensywnie.

Super jest połączenie tego białego pełnego clematisa z tym Rasputinem (białego nazwy nie powtórzę, niestety )

Ja mam róże zaszczepione od dziecka, w ogródku Mamy były...tylko, że wtedy takich róż u nas nie było
Austinami się zaraziłam tutaj I mam pęd do nich okropny, tylko gdzie sadzić???
Róże nie są tak bardzo pracochłonne jak się powszechnie uważa, ani takie delikatne. Kombinuj i sadź! Cieszą bardzo

Musiałam nazwę białego odgrzebać, przecież też nie powtórzę A miałam go wywalić...trochę czasu potrzebował żeby się pokazać
Kindzia 19:05, 16 cze 2015

Kasya napisał(a)

ktory kolor jest bardziej rzeczywisty ?

Taki jak na pierwszych dwóch zdjęciach. Ten jaśniejszy kwiat już przekwitający jest.
Kindzia 19:08, 16 cze 2015

Kasya napisał(a)

ale alejka rozana...ach

a powojniki podlewasz nadmanganianem na wiosnę ? cos jeszcze specjalnego im robisz ?

Dziękuję Zawsze z dumą jadę koło niej do garażu

W zeszłym roku podlewałam tymi czosnkowo-fioletowymi miksturami, ale rezultatu żadnego to nie dało...ani Magiczna Siła...nie chciały mi rosnąć i ten biały szybko uwiąd miał. Teraz im dałam spokój...i wystrzeliły wreszcie...nic z tego nie rozumiem...czasu widocznie potrzeba
Kasya 19:14, 16 cze 2015

Kindzia napisał(a)

Dziękuję Zawsze z dumą jadę koło niej do garażu

W zeszłym roku podlewałam tymi czosnkowo-fioletowymi miksturami, ale rezultatu żadnego to nie dało...ani Magiczna Siła...nie chciały mi rosnąć i ten biały szybko uwiąd miał. Teraz im dałam spokój...i wystrzeliły wreszcie...nic z tego nie rozumiem...czasu widocznie potrzeba

bo mojego jednego dopadł uwiąd chyba, czy to juz po nim czy odbije ?
Donia72 19:16, 16 cze 2015

U mnie też dopadł dwa powojniki uwiąd. I powiedziałam sobie, że nigdy więcej....ale mam znowu przy pergoli jednego
Kindzia 19:42, 16 cze 2015

Kasya napisał(a)

bo mojego jednego dopadł uwiąd chyba, czy to juz po nim czy odbije ?

W tym roku pewnie nic z niego nie będzie, ja bym jednak podlała tą miksturą ogrodowiskową. W przyszłym roku od razu na wiosnę podlej, potem jeszcze raz za jakiś czas...kto wie, może ta mikstura u mnie pomogła...w przyszłym roku znowu podleję, przecież nie zaszkodzi, a pomóc może.
Kindzia 19:44, 16 cze 2015

Donia72 napisał(a)
U mnie też dopadł dwa powojniki uwiąd. I powiedziałam sobie, że nigdy więcej....ale mam znowu przy pergoli jednego

To zupełnie tak samo robisz jak ja Mimo, że powojniki się u mnie nie udawały, posadziłam dwa w innym miejscu, przy pergoli z różami Na razie nie kwitną. Ale miały ciężkie przejścia w tym roku Czekam sobie
Mala_Mi 19:51, 16 cze 2015

Lilie się kocą na potęgę
Moja Shalott już przekwitła
Kindzia 19:57, 16 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)
Lilie się kocą na potęgę
Moja Shalott już przekwitła

Niech się kocą, pójdą dalej w świat

Moja w buszu rośnie, pewnie jeszcze się trzyma