Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

bdan 08:19, 30 paź 2015

Kasiu współczuję opuchlaków. Mam nadzieję, że za dużych szkód nie narobią
Kasya 08:26, 30 paź 2015

U mnie juz dawno kwiatow nie ma ....
i zastanawiam sie co powinnam zrobic z jedną różą na ktorej był mączniak zeby nie zostal na przyszly rok
jak liscie opadną to nie wyzbieram wszystkich, gdzies sie rozwieją
a co z łodygami ?
Kindzia 18:19, 30 paź 2015

Sebek napisał(a)
Myślałem, że Ty mi powiesz co to

Jak będę pamiętać to się przypomnę

W porządalu.
Kindzia 18:22, 30 paź 2015

JulkAd napisał(a)

Krewetki mnie martwią ale mam nadzieję że wiosną dopiero następny atak zaczną.... Teraz to już za zimno chyba?
Mały ogród to chyba zbierać będę....
Buziaki na weekend

A kto to wie, kiedy im zimno...u mnie nie były głęboko...może jakiś mrozik by im "pomógł"...

Życzę Ci żeby Ci się udało wyzbierać wszystkie! Ja unicestwiłam wszystkie, które znalazłam, ale nie łudzę się, że to wszystkie w ogóle...musiałabym przekopać łyżeczką całą skarpę

Buziaki
Kindzia 18:23, 30 paź 2015

boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu pozdrawiam

Macham Bogusiu
Kindzia 18:27, 30 paź 2015

mirkaka napisał(a)

No ciekawe że SC nie ruszyły do tej pory? Może to jakieś odkrycie że tej nie lubią
A co do lawendy to ja też mam mieszane odczucia, też sadzę ją przy różach i wszędzie piszą że odstrasza mszyce , a u mnie jakoś tego nie widzę
Postanowiłam też, że jak mi żurawki wypadną po zimie to rezygnuję z nich , będę szukać czegoś innego na obwódki.

U mnie mszyce zawsze balują, mimo lawend. Tam gdzie mam róże bez lawend...też balują

Ja myślę, że SC wielkie, to głębiej korzenie mają, po co mają tłuściochy się wysilać jak blisko pod powierzchnią też dobre jedzonko...jak zeżrą, pewnie przeniosą się głębiej

Już się zastanawiałam nad berberysami Bagatele...ale one słoneczka dla wybarwienia potrzebują. U mnie część skarpy z małą ilością słońca...sama nie wiem co tam posadzę. Na razie się nie martwię, SC jeszcze rosną.
Kindzia 18:30, 30 paź 2015

bdan napisał(a)
Kasiu współczuję opuchlaków. Mam nadzieję, że za dużych szkód nie narobią

Zobaczymy na ile się zadomowią...ale z drugiej strony...po co mają gdzieś indziej szukać, jak u mnie mają żarcia pod dostatkiem. Trudno, nie mnie pierwszą to spotyka

Ale co dziwne, pierwszy raz je u mnie spotkałam, a od razu wiedziałam, że to opuchlaki, tyle się tego na forum naoglądałam...i zawsze mówiłam, że u mnie nie ma. Nigdy nie mów nigdy
Kindzia 18:34, 30 paź 2015

Kasya napisał(a)
U mnie juz dawno kwiatow nie ma ....
i zastanawiam sie co powinnam zrobic z jedną różą na ktorej był mączniak zeby nie zostal na przyszly rok
jak liscie opadną to nie wyzbieram wszystkich, gdzies sie rozwieją
a co z łodygami ?

U mnie są jeszcze. Przymrozków nie było.

Zawsze możesz jeszcze opryskać, chociażby miksturą z mleka, sody i płynu do mycia naczyń. Jeżeli jest Ci to potrzebne dla spokojności. Ja, po wyzbieraniu liści, niczym nie będę już pryskać. Wiosną Promanalem i miedzianem na początek.
Kindzia 18:36, 30 paź 2015

Dzisiejszy Mariken. Jeszcze nie całkiem żółciutki, ale już kolorek zmienia. Berberysy żarówiaste bardzo

Kindzia 18:39, 30 paź 2015

Dalie już wykopane. To ostatnie ich zdjęcia z tego roku

I z podziwu nie mogę wyjść dla natury...takie śmieciowe nasionka siałam, a teraz niektóre całkiem przyzwoite bulwy wytworzyły...