Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

malgorzata_s... 18:42, 30 paź 2015

Ho, ho, widzę że trawniczek wykoszony pienknie I kolorki bosssskie Buziaki
Kindzia 19:02, 30 paź 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ho, ho, widzę że trawniczek wykoszony pienknie I kolorki bosssskie Buziaki

W zeszłym tygodniu, bo liściory leżały...wiesz jaki jest eMuś mój

Liście świecą jeszcze, zobaczymy jak długo Pszczyna przymrozkom się oprze

Dawno my siem nie widziały, trza pomyśleć
JulkAd 21:40, 30 paź 2015

Ale Wam dobrze, że tak niedaleko siebie mieszkacie .
Śliczne te kolory jesienne...a porządeczek, że mucha nie siada... oj drzewa w ogrodzie obowiązkowe, zwłaszcza takie wyjątkowe nadają to coś ogrodowi..taka perełeczka na której zawiesza się oko...i Twój Mariken taki właśnie jest...zwłaszcza jesienią.
P.s.: czy mimo chłodu mam po nocach z czołówką na głowie opuchlaków szukać?...
Buziole ogromniaste
mirkaka 11:17, 31 paź 2015

Kasya napisał(a)
U mnie juz dawno kwiatow nie ma ....
i zastanawiam sie co powinnam zrobic z jedną różą na ktorej był mączniak zeby nie zostal na przyszly rok
jak liscie opadną to nie wyzbieram wszystkich, gdzies sie rozwieją
a co z łodygami ?

Może odpowiem co ja robię, ja z róż obrywam wszystkie liście teraz, łodygi zaatakowane też obcinam, ale nie łudź się, że tak pozbędziesz się mączniaka, mimo takich zabiegów zawsze się pojawia. Na wiosnę opryskuję miedzianem, potem prowizorycznie różnymi środkami chemicznymi i naturalnymi a on pod koniec lata i tak się pokazuje. Fakt że znacznie mniej jak sobie te zabiegi odpuszczałam, ale jednak

Kindzia Bagatele piękne są ale te kolce? mnie to odstrasza od berberysów
Bogdzia 14:01, 31 paź 2015

Mam kawałek miejsca i myslę nad rózami ale chyba na wiosnę dopiero kupię. Boję sie ich okropnie.Pozdrówka.
Urszulla 16:21, 31 paź 2015

Kasiu, fajna ta jesień Ty jesteś znawczynią lilii, te wysokie pachnące to azjatyckie?
JulkAd 17:14, 31 paź 2015

Bogdzia napisał(a)
Mam kawałek miejsca i myslę nad rózami ale chyba na wiosnę dopiero kupię. Boję sie ich okropnie.Pozdrówka.

Ha Bogdziu i ja się bałam, ale "raz kozie śmierć".... co będzie to będzie. Kasia skutecznie zaraża
Madzenka 22:02, 31 paź 2015

Kindzia piszesz że żurawki sc nie ruszają? U mnie dziwne bo Georgia Peach nie zjadły...
Kindzia 17:26, 02 lis 2015

JulkAd napisał(a)
Ale Wam dobrze, że tak niedaleko siebie mieszkacie .
Śliczne te kolory jesienne...a porządeczek, że mucha nie siada... oj drzewa w ogrodzie obowiązkowe, zwłaszcza takie wyjątkowe nadają to coś ogrodowi..taka perełeczka na której zawiesza się oko...i Twój Mariken taki właśnie jest...zwłaszcza jesienią.
P.s.: czy mimo chłodu mam po nocach z czołówką na głowie opuchlaków szukać?...
Buziole ogromniaste

Piękna ta jesień...Ty wiesz, że ja przed forum, tak się tymi wszystkimi jesiennymi kolorami nie zachwycałam tak bardzo...

Na prawdę masz zamiar nocne łowy robić???

Dzięki za buziolki, wzajemnie
Kindzia 17:30, 02 lis 2015

mirkaka napisał(a)

Może odpowiem co ja robię, ja z róż obrywam wszystkie liście teraz, łodygi zaatakowane też obcinam, ale nie łudź się, że tak pozbędziesz się mączniaka, mimo takich zabiegów zawsze się pojawia. Na wiosnę opryskuję miedzianem, potem prowizorycznie różnymi środkami chemicznymi i naturalnymi a on pod koniec lata i tak się pokazuje. Fakt że znacznie mniej jak sobie te zabiegi odpuszczałam, ale jednak

Kindzia Bagatele piękne są ale te kolce? mnie to odstrasza od berberysów

Mam trochę berberysów, nawet je wiosną przycinam i potem zbieram te cierniowe gałązki...ale to tylko raz na sezon mnie kują Bardzo chętnie bym bagatelki na obwódki posadziła, ale nie da się u mnie, w sporej części mi się nie wybarwią i nie będzie mi się podobać...tu bordowe, tam zielone...

...może żywopłocik buksikowy...