Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

mirkaka 08:47, 03 lis 2015

Kindzia napisał(a)

Mam trochę berberysów, nawet je wiosną przycinam i potem zbieram te cierniowe gałązki...ale to tylko raz na sezon mnie kują Bardzo chętnie bym bagatelki na obwódki posadziła, ale nie da się u mnie, w sporej części mi się nie wybarwią i nie będzie mi się podobać...tu bordowe, tam zielone...

...może żywopłocik buksikowy...

No to i ja zaczęłam myśleć nad Bagatelle tylko tak jak Ty boję się że nie będą w pełnym słońcu, dumam dalej
Kindzia 11:44, 03 lis 2015

JulkAd napisał(a)
Trawkowo siem zrobiło...oj bez tych traw ogród smutny byłby jesienią...kolory widać, że szybko opadają, a trawy nadal cieszą...
...też zaczęłam na kolory uwagę zwracać od momentu O

Widziałam ostatnio w TV jakieś nowe miskanty i od razu sobie wygooglałam, bo by mi pasowały takie bordowe kłoski...ale jeszcze nie do kupienia u nas
Może wiosną...bo następna rabata do rewolucji czeka

Trzeba się do wiązania traw szykować już niedługo...nawet nie wiem czy dziewczyny już wiążą. Muszę do Szefowej iść kuknąć. I do Marzenki.

Człowiek się całe życie uczy, patrzeć też, z tego wynika

Buziole
Kindzia 11:45, 03 lis 2015

Bogdzia napisał(a)

Muszę do Ciebie zajrzec jakie kupiłas.
Kasiu napisałam u siebie , macham.

Już lecę zobaczyć. Ciekawa jestem bardzo
Kindzia 11:48, 03 lis 2015

mirkaka napisał(a)

No to i ja zaczęłam myśleć nad Bagatelle tylko tak jak Ty boję się że nie będą w pełnym słońcu, dumam dalej

Miałam kiedyś admirałki na skarpie w miejscu, gdzie słońce mam gdzieś od 18,00 latem...i szybciorem je przesadzałam do słońca. Nie były efektowne.

Zobaczę czy mi krewetki zabiorą się za resztę żurawek, za SC. Jeżeli tak, to trzeba będzie już konkretnie myśleć co w zamian. Carexy też odpadają, Marzenka mówi, że też je żrą...może jednak buksy...tyle, że z nimi robota częściej niż raz do roku Ale wyglądają
JulkAd 12:39, 03 lis 2015

Kindzia napisał(a)

Widziałam ostatnio w TV jakieś nowe miskanty i od razu sobie wygooglałam, bo by mi pasowały takie bordowe kłoski...ale jeszcze nie do kupienia u nas
Może wiosną...bo następna rabata do rewolucji czeka

Trzeba się do wiązania traw szykować już niedługo...nawet nie wiem czy dziewczyny już wiążą. Muszę do Szefowej iść kuknąć. I do Marzenki.

Człowiek się całe życie uczy, patrzeć też, z tego wynika

Buziole

Znaczy siem zaś pomysły do głowy przychodzą...czyżby zima szłą?
Buziolki

uciekqam, lekcja mi się zaczyna za minutę
Mala_Mi 12:53, 03 lis 2015

Róże Ci jeszcze pięknie kwitną.. ale krewetek nie zazdroszczę
Też dumam czym zastąpić żurawki i rozchodniki.. bo to asortyment ulubiony tego dziadostwa. A już mi szkoda kasy i nerwów na walkę z nimi..
Robię przerwę na godzinkę w pracy i idę wykopywać dalie .. do kanapeczki obiedniej zajrzałam do Ciebie. Jakoś nie wyrabiam z niczym. Trzeba chyba nowe duracelki zamontować.
Gdzie nie zajrzę to ogrody lśnią, aż mi wstyd
Kindzia 08:38, 04 lis 2015

JulkAd napisał(a)

Znaczy siem zaś pomysły do głowy przychodzą...czyżby zima szłą?
Buziolki

uciekqam, lekcja mi się zaczyna za minutę

Nie mam pojęcia specjalnego jak ta rabata ma wyglądać...kulki buksikowe, trawy i kwiaty...tyle wiem Zresztą to wąska rabata...muszę ją dokładnie wymierzyć i spróbować rozrysować...zimą
Kindzia 08:41, 04 lis 2015

Mala_Mi napisał(a)
Róże Ci jeszcze pięknie kwitną.. ale krewetek nie zazdroszczę
Też dumam czym zastąpić żurawki i rozchodniki.. bo to asortyment ulubiony tego dziadostwa. A już mi szkoda kasy i nerwów na walkę z nimi..
Robię przerwę na godzinkę w pracy i idę wykopywać dalie .. do kanapeczki obiedniej zajrzałam do Ciebie. Jakoś nie wyrabiam z niczym. Trzeba chyba nowe duracelki zamontować.
Gdzie nie zajrzę to ogrody lśnią, aż mi wstyd

Tak, róże ładne jeszcze, dlatego mi jeszcze szkoda je oskubać

Rozchodniki też żrą??? Nie lubię tych krewet!!!

Ty nie wyrabiasz w ogrodzie? To nie możliwe, przecież nie dość, że wylizane masz ciągle, to jeszcze przerzucasz często gęsto...i zawsze pięknie! Jakoś Ci nie wierzę
JulkAd 14:07, 04 lis 2015

Kindzia napisał(a)

Tak, róże ładne jeszcze, dlatego mi jeszcze szkoda je oskubać

Rozchodniki też żrą??? Nie lubię tych krewet!!!

Ty nie wyrabiasz w ogrodzie? To nie możliwe, przecież nie dość, że wylizane masz ciągle, to jeszcze przerzucasz często gęsto...i zawsze pięknie! Jakoś Ci nie wierzę

Co do skubania róż... Wszystkie skubiesz? Pnące też? Kiedy?
Uściski
malkul 14:08, 04 lis 2015

Ślicznie z tymi trawami Pozdrawiam slonecznie