Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Bogdzia 20:05, 24 mar 2016

Kindzia napisał(a)

Bogdziu ja Cię podziwiam za te spotkania!!! Tyle ludu zawsze do Ciebie przyjeżdża..a te pierogi swojej roboty...do tej pory nie mogę wyjść z podziwu!!!

Co rok robię pierogi bo ja jestem zajęta goscmi a m najlepiej sobie z pierogami radzi wiec żeby nie narzekał że ma problemy w kuchni to robię pierogi ale i uważam że jak są z mięsem to nikt głodny ode mnie nie wyjedzie.Do tego ciasto i picie a reszte juz goscie przywożą. Tylko na pierwsze spotkanie robiłam jeszcze kurczaki i jeszcze jakies ciepłe danie oprócz pierogów ale wtedy nie bylismy umówieni ze kazdy cos przywozi.
Kindzia 08:40, 25 mar 2016

Kasya napisał(a)
Kasiu, doradz jak przechowac cebule lilii

niektore juz zaczynaja rosnac, czy potwierac torebki i trzymac calosc w garazu ? (ciemno i zimno) czy gdzie ?

chialabym posadzic kolo polowy kwietnia, czy to jzu bedzie ok ? kiedy lilie wylazą z gruntu ? bo moze juz wsadzic w doniczki i zadołowac ?
ja zwykle sadzilam jesienią, nigdy na wiosne

Przetrzymaj w garażu przez święta i po świętach posadź. Już ma być przyzwoita pogoda.
Cebule muszą mieć dopływ powietrza żeby Ci nie zapleśniały.
Kindzia 08:42, 25 mar 2016

Madzenka napisał(a)

Moze autobus wynajmniemy ?

Jak zapóźno na roze? Dopiero będa startować

Wcale by to nie było głupie z takim zbiorowym transportem Jeden autobus może nawet u mnie koło róż zaparkować Zmieści się

W zeszłym roku róże już w połowie czerwca kwitły na całego, dlatego mnie to trochę martwi...
Kindzia 08:45, 25 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Co rok robię pierogi bo ja jestem zajęta goscmi a m najlepiej sobie z pierogami radzi wiec żeby nie narzekał że ma problemy w kuchni to robię pierogi ale i uważam że jak są z mięsem to nikt głodny ode mnie nie wyjedzie.Do tego ciasto i picie a reszte juz goscie przywożą. Tylko na pierwsze spotkanie robiłam jeszcze kurczaki i jeszcze jakies ciepłe danie oprócz pierogów ale wtedy nie bylismy umówieni ze kazdy cos przywozi.

Wiesz co Ci powiem...z tymi pierogami to wcale nie jest taki niedorzeczny pomysł. Zrobić wcześniej i zamrozić...chyba muszę się do Ciebie zgłosić po więcej takich rad. Z upieczeniem kurczaków też sobie mój eMuś poradzi...z ciastem ja sobie poradzę. Dam radę, byle nie padał deszcz!!!
Kindzia 09:09, 25 mar 2016

Ponieważ nie będę już miała czasu na forum, to już dzisiaj składam Wam Kochani życzenia świąteczne. Samych wspaniałych chwil w gronie miłych Wam osób!

Margarete 11:59, 25 mar 2016

Pozdrawiam świątecznie Kasiu!
Milka 13:15, 25 mar 2016

Ależ tu palanów i przygotowań, autobus no...chyba pomysł super
Kasya 13:24, 25 mar 2016

Kindzia napisał(a)

Przetrzymaj w garażu przez święta i po świętach posadź. Już ma być przyzwoita pogoda.
Cebule muszą mieć dopływ powietrza żeby Ci nie zapleśniały.

tak zrobie, dziekuje, a czy azjatyckie i hybrydy pachną ? bo juz mi sie wszysyko pomieszalo nawet chyba nie umiem odroznic
jesienią posadzilam chyba jakies orientalne ale nie pamietam gdzie
gobasia 13:29, 25 mar 2016

Azjatyckie nie pachną ,ale za to są bezproblemowe i szybko się rozrastają,a poza tym najwcześniej kwitną
Bogdzia 20:35, 25 mar 2016

Kindzia napisał(a)

Wiesz co Ci powiem...z tymi pierogami to wcale nie jest taki niedorzeczny pomysł. Zrobić wcześniej i zamrozić...chyba muszę się do Ciebie zgłosić po więcej takich rad. Z upieczeniem kurczaków też sobie mój eMuś poradzi...z ciastem ja sobie poradzę. Dam radę, byle nie padał deszcz!!!

Oczywiście ze robię wczesniej i mrożę, a M tylko wrzuca na gorącą wodę i polewa tłuszczem.Ciasta też mrożę. Nie moge byc całkiem padnieta jak tyle ludzi przyjeżdża a i tak zawsze jest cos do zrobienia na ostatnią chwilę np kanapki na pierwsze wejscie po podróży.