Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 09:50, 29 mar 2016

Agania napisał(a)
Witam poświątecznie
Ja mam ochotę posadzić u siebie lilie martagony, ale nic o nich nie wiem, masz je Kasiu?

Witam Agatko
Nie mam martagonów, nie zachwycają mnie...Ale Bogdzia i Mała Mi mają na pewno.
Kindzia 09:55, 29 mar 2016

Zaczyna mi przychodzić materiał na automatyczne nawadnianie Jeszcze jedna paczka tylko i możemy się przymierzać powoli. Obawiam się czy damy radę sprawnie to przeprowadzić. Niespecjalne pojęcie o tym mamy...

Wczoraj było bardzo ciepło i słonecznie. Bardzo przyjemny spacer z wnusią był. A dzisiaj słoneczko nam jakoś uciekło. Byle tylko na weekend wróciło. Mam w planie cięcie lawend i róż. I chciałabym zdążyć z wykopywaniem żurawek i rogownicy...

Miłego, pracowitego tygodnia
Agania 10:55, 29 mar 2016

Promanal można jeszcze powtórzyć na pniu...tzn. polecieć po korze lub Mospilanem po całości, ja w tych opryskach sama nie jestem dokładna, bo albo deszcz albo temperatura nieodpowiednia albo mnie nie ma na ogrodzie.

Ze słońca też za bardzo nie skorzystałam, liczę na weekendowy ogrodowy rozruch, tez planuję cięcie róż, przesadzenie dwóch świerków, bo posadzone bez sensu, grabienie liści, zbieranie igieł sosnowych..najgorsze kopanie jedna bylinówka do przerobienia i poletko pod warzywnik do czyszczenia z perzu...robota nie ucieka, a jeszcze kwiatki mus wysiać do kuwetek

Dzięki za motywację do pracy
Kindzia 12:51, 29 mar 2016

Agania napisał(a)
Promanal można jeszcze powtórzyć na pniu...tzn. polecieć po korze lub Mospilanem po całości, ja w tych opryskach sama nie jestem dokładna, bo albo deszcz albo temperatura nieodpowiednia albo mnie nie ma na ogrodzie.

Ze słońca też za bardzo nie skorzystałam, liczę na weekendowy ogrodowy rozruch, tez planuję cięcie róż, przesadzenie dwóch świerków, bo posadzone bez sensu, grabienie liści, zbieranie igieł sosnowych..najgorsze kopanie jedna bylinówka do przerobienia i poletko pod warzywnik do czyszczenia z perzu...robota nie ucieka, a jeszcze kwiatki mus wysiać do kuwetek

Dzięki za motywację do pracy

Dobrze, Mospilanem popsikam. Trochę się obawiam tej chorowitości...

To też Ci się nudzić nie będzie Agatko Za bylinówkę się muszę szybko zabrać, bo rurki do nawadniania już czekają. Muszą mi tylko lilie łebki z ziemi wysunąć, chcę zminimalizować starty.
Nie sieję nic w tym roku. Bogusia mi obiecała, że nadwyżki siewek dostanę

Ja bym już najchętniej dzisiaj poszła do polnej roboty...forum motywuje
lojalna_ 13:42, 29 mar 2016

Super z nawadnianiem masz zazdroszczam ja jeszcze tematu nie ruszylam
boguslawa_ma... 15:22, 29 mar 2016

Kasiu werbena już rośnie,trzeba pikować,a cynie jeszcze nie wysiałam myślę że jeszcze czas.
Co do spotkania to to bardzo chętnie środa lub czwartek jak ci pasuje ,przy okazji bratki na cmentarzu dosadze bo 3 sztuki ukradli
Kasya 15:44, 29 mar 2016

Kindzia napisał(a)

Azjatyckie to terminatorki, ale nie pachną. Za to mają inne zalety
Hybrydy, wg mnie, są najbardziej optymalne. Pachną, mnożą się, zimują.
Z orientalnymi bywa różnie z zimowaniem...i chyba najszybciej się wyradzają i w rezultacie giną, nawet jak nie wymarzną. Ale chyba najładniejsze są. Coś za coś. Dlatego dobrze mieć każdych trochę

postaram sie zapamietac a najlepiej gdzies zapisze
Kindzia 08:19, 30 mar 2016

lojalna_ napisał(a)
Super z nawadnianiem masz zazdroszczam ja jeszcze tematu nie ruszylam

Zeszłe lato nas wykończyło...bardzo się cieszę, że to nawadnianie będzie, zresztą bez forum pewnie by go nie było
Kindzia 08:21, 30 mar 2016

boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu werbena już rośnie,trzeba pikować,a cynie jeszcze nie wysiałam myślę że jeszcze czas.
Co do spotkania to to bardzo chętnie środa lub czwartek jak ci pasuje ,przy okazji bratki na cmentarzu dosadze bo 3 sztuki ukradli

W zeszłym roku wysiałam cynie jakoś tak na koniec marca i było za wcześnie. Pamiętasz?

To może jutro Bogusiu? Pasuje Ci po południu? Gdzieś po 16,00 zaraz?
Kindzia 08:21, 30 mar 2016

Kasya napisał(a)

postaram sie zapamietac a najlepiej gdzies zapisze

Myślę, że będziesz pamiętać