Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kasya 11:17, 30 mar 2016

A jeszcze jedno pytanie o lilie
Jedna z długim juz kłem była zlamana w połowie, czy ma szanse zakwitnac w tym roku ?
Kindzia 11:35, 30 mar 2016

Kasya napisał(a)
A jeszcze jedno pytanie o lilie
Jedna z długim juz kłem była zlamana w połowie, czy ma szanse zakwitnac w tym roku ?

Nie będzie kwitła w tym roku, ale ją normalnie posadź. Cebula urośnie i zakwitnie na przyszły rok
Agania 11:38, 30 mar 2016

Kasiu poproszę fotorelację z opisem prac przy zakładaniu nawadniania, jak sprzęt i gdze zamawialście...tak na przyszłość, też założe nawadnianie..czekam na fotki, wydarzenie u Was się zapowiada
Kindzia 11:47, 30 mar 2016

Agania napisał(a)
Kasiu poproszę fotorelację z opisem prac przy zakładaniu nawadniania, jak sprzęt i gdze zamawialście...tak na przyszłość, też założe nawadnianie..czekam na fotki, wydarzenie u Was się zapowiada

Wszystko będzie Agatko Obfocę jak się należy. Osoba z forum nas prowadzi z tym za rączkę, dla nas to też wydaje się trudne.
Najpierw zamierzaliśmy zrobić tylko nawadnianie sterowane ręcznie, tz.odkręcić kran i leci, ale sterownik z czujnikiem deszczu to nie jest aż taki wielki koszt i będziemy walczyć z elektroniką
Nie będziemy zakładać zraszaczy na trawnik...całkowity koszt nas przerasta po prostu...ale i tak będzie ulga. Same rabaty, przy zeszłorocznej suszy, trzeba było 3 godziny codziennie przez weekend podlewać I jeszcze nie raz jechać w tygodniu podlać...
Urszulla 12:08, 30 mar 2016

Kindzia napisał(a)
Zaczyna mi przychodzić materiał na automatyczne nawadnianie Jeszcze jedna paczka tylko i możemy się przymierzać powoli. Obawiam się czy damy radę sprawnie to przeprowadzić. Niespecjalne pojęcie o tym mamy...

Wczoraj było bardzo ciepło i słonecznie. Bardzo przyjemny spacer z wnusią był. A dzisiaj słoneczko nam jakoś uciekło. Byle tylko na weekend wróciło. Mam w planie cięcie lawend i róż. I chciałabym zdążyć z wykopywaniem żurawek i rogownicy...

Miłego, pracowitego tygodnia

Kasiu, dacie radę na pewno. W razie czego tel do przyjaciela

Robi się cudna pogoda prace w ogrodzie planowane mam w planie drzewo, ale w szkółce jeszcze nie wykopane. Jakaś do przodu wczoraj byłam z tym zapytaniem
hotki wiem że nie będą kwitły.
eda 12:10, 30 mar 2016

Macham serdecznie poświątecznie i czekam na słonko ...bo dziś brrr ale co tam wiosna przecie buziaki zostawiam Kasiu
Sebek 12:12, 30 mar 2016

Jak nie będzie to jakoś mega skomplikowane to może i ja bym się na nawadnianie skusił? Choć u mnie rośliny w sumie są mocno ukorzenione - podczas upałów jedynie hortensje narzekały i miały zwieszone liście, więc nie wiem czy się mi to opłaca? Jak lato znów będzie takie gorące to pewnie wiosną 2017 będę na tym etapie co Ty
Milka 12:25, 30 mar 2016

Fajnie będzie z nawadnianiem, będziesz teraz tylko leżeć
Kindzia 13:07, 30 mar 2016

Urszulla napisał(a)

Kasiu, dacie radę na pewno. W razie czego tel do przyjaciela

Robi się cudna pogoda prace w ogrodzie planowane mam w planie drzewo, ale w szkółce jeszcze nie wykopane. Jakaś do przodu wczoraj byłam z tym zapytaniem
hotki wiem że nie będą kwitły.

I tak będzie
Ja też mam plany, staram się nie za dużo sobie założyć na jeden weekend, bo jak przesadzę z planami i nie zrobię, to potem jestem zła, że się nie udało wszystkiego...będę zadowolona jak się uda z różami, lawendą i żurawkami Same róże mi zajmą pewnie pół sobotyBo jeszcze im podsypać chcę...a może podleję. Deszczu nie widać, a powinny papu dostać wiosną...

Drzewo będziesz sadzić? Jakie???
Kindzia 13:10, 30 mar 2016

eda napisał(a)
Macham serdecznie poświątecznie i czekam na słonko ...bo dziś brrr ale co tam wiosna przecie buziaki zostawiam Kasiu

I ja macham
U nas jest słoneczko i dość przyjemnie. Co z tego jak do ogrodu 50 km
W piątek ma u nas padać podobno, ale w sobotę i niedzielę bardzo optymistyczne słoneczko z ciepełkiem widać

Buziol Edzia