Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 13:04, 09 sie 2016

elka_ napisał(a)

Oryginalna ta Lady, ciekawy kształt płatków. Czy ona pachnie?

Ja cały tydzień z wnukami, a tu u ciebie takie zmiany
Rabata z wrzosami rzeczywiście zyskała na wyglądzie

Hortensje urzekające ilością i wielkością kwiatów. Nawóz zapisałam i też sobie kupię a co też chcę mieć takie hortensje

Tak, to ciekawa róża, ma charakterystyczne ubarwienie. Jak dla mnie to słabo pachnie, a piszą nieraz, że silnie...ale dla niektórych Nostalgia też intensywnie pachnie, a ja mówię, że słabo...
Intensywnie pachnie Louise Odier, M-m Knorr na przykład

To intensywny tydzień masz Cierpliwości Ci życzę

Musiałam przetrwać bez obwódki na tej rabacie 4 miesiące...dopiero teraz zaczynają się pojawiać wrzosy i jest jakiś ich wybór. Ale od poczatku na tym miejscu wrzosy rosły

Po to zdjęcie dałam nawozu żebyście sobie taki spatrzyły
Kindzia 13:05, 09 sie 2016

BasiaLT napisał(a)
Rabaty cudne po prostu. Nazwę nawozu też sobie przepisałam

Rabaty przyzwoicie wyglądają, bo rośliny już dojrzałe. U Ciebie też tak będzie Basiu, już niedługo!

kasja83 13:46, 09 sie 2016

Kindzia napisał(a)
dwie jeżówki świeżynki i obok już roczne To te same

bardzo jestem zadowolona z Butterfly Kisses, sadzone po spotkaniu u mnie, 26.czerwca. Piccolino, na które byłam tak napalona nie mają w tej chwili ani jedego kwiatka. A mam ich 5 sztuk...za to inne dają czadu

Piękne są!!Widać olbrzymi przyrost. Aż się nie chce wierzyć, że te BK sadzone miesiąc z grosikiem temu.masakra jakaś!

Kindzia 13:51, 09 sie 2016

kasja83 napisał(a)

Piękne są!!Widać olbrzymi przyrost. Aż się nie chce wierzyć, że te BK sadzone miesiąc z grosikiem temu.masakra jakaś!

Łukasz mi je przytargał z bylinowego, duże sadzonki były, ale Piccolino też stamtąd...a wybrakowane jakieś są Muszę je przesadzić wiosną, może im źle tam gdzie rosną...
JulkAd 17:20, 09 sie 2016

Kindzia napisał(a)
Potem, w sobotę, zaczęło się sadzenie, ale koniec dopiero w niedzielne przedpołudnie. i wtedy już pogoda dopisała
Najpierw ocena sobotniej pracy i przymiarka wrzosów

i po skończonej pracy wygląda tak

Już sobie je kwitnące wyobrażam, jak w wojsku tak równiutko rosną ...idealna jesteś z tą dokładnością...pięknie się prezentuje ten Twój ogród...
...teraz ja mam robotowstręt
Lukasz2013 17:32, 09 sie 2016

Ładniutko jak zawsze.
gierczusia 21:09, 09 sie 2016

Łooo raany. ... nawóz wylukałam to yara czyli chyba wszystkie yary kłada na cycki do trawnika tylko takiego używam i nie zmieniė za nic
Tak se myslem ,żeś chyba pół sklepu z wrzosami ogołociła jak nie calusi .... ale nic to wygladaja cudniście .. A te jeżówki Łukasza...echhhh... miałam Ci ich nie oddać
A teraz na poważnie czy lilie musza mieć do dobrego wzrostu słońce cały dzień ?? Czy wystarczy pół dnia ??? i czy z jednej cebulki rośnie jeden badyl ??? Sorry za tak głooopie pytania ale fieszzz, rabata : róże z liliami...

Buuuuziole
Bogdzia 21:52, 09 sie 2016

Nawóz zapisałam ale gdzie go kupic chyba tylko w internecie?Zakupy obejrzałam i podziwiam że tak z kartka w reku umiesz kupowac bo ja zawsze porywami serca sie kieruję.

Gierczusiu z jednej cebulki wyrasta jeden badyl. Pół dnia słońca tez wystarcza.
Ewa777 22:17, 09 sie 2016

Kasieńko, śliczne zmiany u Ciebie Czy napisałaś w jakim kolorze będą kwitły te wrzosy?
Rabata hortensjowa przepiękna Zapisałam sobie nazwę nawozu, może u mnie też tak pięknie będzie za rok
Jak będziesz miała chwilkę, wpadnij do mnie. Kwitnie kolejna lilia
Gocha 22:38, 09 sie 2016

Kasiu hortensje cudne, nowe nasadzenia super wyglądają a bedzie jeszcze pikniej. Pazurki też pikne. Ja też sobie zakupiłam nowe jeżówki. I kupiłam podobno Piccolino ale nie wiem czy to one bo wydawało mi się że one powinny byc bardzo niskie a te mają tak około 40-50 cm. Donice pieknie się prezentują. Buziaczki